Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokovičs finālturnīru sāk ar dāsnā debitanta Tīma pieveikšanu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokovičs finālturnīru sāk ar dāsnā debitanta Tīma pieveikšanu
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Dominiks Tīms savā "ATP World Tour Finals" debijā labā līmenī spēja nospēlēt tikai vienā setā, ar rezultātu 7:6(10), 0:6, 2:6 zaudējot pieckārtējam čempionam Novakam Džokovičam.

Lai arī 1. setā vairāk uzņemšanā paveica Novaks Džokovičs, abiem tenisistiem bija vienāds breikbumbu skaits – katram tikai viena. Serbijas tenisistam ceturtajā geimā svarīgā brīdī neizdevās bumbiņu atsist laukumā pēc austrieša pirmās serves. Savukārt Dominika Tīmam vienīgā breika iespēja bija 11. geimā, kad viņš nospēlēja pārāk pasīvi, par to tiekot sodīts.

Taibreikā agresīvāk darbojās Tīms, kuram arī izdevās uzvarēt, tiesa, pamatīgā drāmā, kurā viņam bija nepieciešamas septiņas setbumbas. Finālturnīra debitantam vispirms bija trīs pēc kārtas – 6:3. Visas trīs izniekotas ar kļūdām – divām dubultkļūdām un "backhand" sitienu tīklā.

Pats Tīms taibreikā atspēlēja vienu setbumbu, to pie rezultāta 8:9 izdarot ar vairāku spēcīgu "forehand" sitienu sēriju. Kad Džokovičs 21. punkta izspēlē kļūdījās ar "forehand" sitienu, bumbiņu raidot sānu autā, Tīms ieguva septīto setbumbu, kuru realizēja ar kārtējo jaudīgo uzbrukumu, sitot no labās puses – 12:10.

Tīms iepriekšējos trīs mačos Džokovičam nevienā no septiņiem setiem nebija spējis atņemt vairāk par četriem geimiem. Tagad tas beidzot izdevās, turklāt Austrijas vadošajam tenisistam izdevās uzvarēt arī setā.

Džokovičam nebija īpaši jānopūlas, lai viegli uzvarētu 2. setā, turklāt Tīmu atstātu "sausā". Patiesībā Tīms pats sevi sagrāva ar 6:0. Dominiks setu sāka ļoti slikti un savākties tā arī nespēja. Dominiks pirmajā geimā ar četrām kļūdām uzdāvināja Džokovičam pirmo breiku, kam sekoja vēl divi breiki pēc kārtas, visus trīs neveiksmīgos serves geimus šajā setā pabeidzot ar "backhand" kļūdu.

Arī pēdējais sets beidzās ar graujošu Džokoviča panākumu. Lai arī turnīra jaunākais dalībnieks Tīms (23) šajā setā spēlēja cītīgāk, ar apņemšanos vien bija par maz. Dominikam arvien ļoti daudz kļūdu, it īpaši no "backhand" puses, un Džokovičs ar aizsardzību nopelnīja vēl divus breikus, svinot ceturto uzvaru tikpat cīņās pret Tīmu. Dominiks finišēja ar 47 nepiespiestajām kļūdām, kamēr Džokovičam bija gandrīz divreiz mazāk (25). Austrietim arī vairāk tīri uzvarēto izspēļu: 28-22.

Džokovičs, kurš finālturnīrā uzvarēja 2008. gadā un ir nepārspēts arī pēdējos četros "ATP World Tour Finals" turnīros, šomēnes "O2" arēnā Londonā cenšas atkārtot Rodžera Federera rekordu ar sešām "ATP World Tour Finals" trofejām. Novaks pērn kļuva par pirmo spēlētāju, kurš prestižajās sacensībās triumfējis četras reizes pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2016-11-13 19:13, pirms 7 gadiem
Tīms ir labs skolnieks. Pats meistars Ērnijs nebūtu zaudējis prasmīgāk!

     [+] [-]

, 2016-11-13 19:42, pirms 7 gadiem
Tims nodrošinot finālu, vispār atslābinājies. Beresniks nav treneris kurš būtu spējīgs trenēt top10 spēlētājus. Līdz augšai tiek bet noturēt līmeni, nemāk

     [+] [-]

, 2016-11-13 20:18, pirms 7 gadiem
Timam jāstrādā pie stabilitātes !!