Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

ELVI florbola līgā visās spēlēs uzvar viesi

Ritvars Raits
Ritvars Raits

ELVI florbola līgā visās spēlēs uzvar viesi
FBK "Valmiera/ViA"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Šovakar ELVI florbola līgā vīriešiem notika trīs spēles, visās uzvaru svinēja viesi: "Valmieras/ViA" ar 9:4 sakāva "Rīgu", "Mogo-RTU/Rockets" ar 13:3 sagrāva "Ķekavas Bulldogs" florbolistus, bet "Ulbroka/FS Masters" šīs sezonas rezultatīvākajā mačā tika pagarinājumā ar 15:14 pārspēja Stalbes "Pārgauju".

"Valmiera/ViA" viegli atslēdz "Rīgu"

FBK "Valmiera/ViA" spēlē pret "Rīgu" jau pirmajās piecās minūtēs guva trīs vārtus – pa rezultatīvam metienam padevās Mārtiņam Brokam, Ričardam Eglītim un Matīsam Salmiņam (3:0). Rīdzinieki trešdaļas vidū atbildēja ar precīzu Alvja Dāles metienu, panākot 1:3, tomēr turpinājuma viņu ofensīvai nebija. Valmieras vella kalpi kā ar atslēgu reizi pēc reizes vēra vaļā galvaspilsētas komandas vārtus, pēc pirmā perioda atrodoties vadībā ar 4:1, pēc otrā – ar 4:2, bet visā mačā svinot pārliecinošu panākumu ar 9:4.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Agris Rogainis, kurš sev atvēlētajā laikā atvairīja 29 no 31 pretinieku metiena. Rezultatīvākie viņa komandā ar četriem punktiem katram bija Mārtiņš Broks un spēlējošais treneris Aigars Belasovs. Rīgas komandā par labāko nosauca Jāni Justamentu, kurš punktus nebija guvis, bet rezultatīvākie bija Toms Bitmanis ar 3 (2+1) punktiem un Alvis Dāle ar diviem goliem. FBK "Valmiera/ViA" pēc šīs uzvaras ar 17 punktiem nosargāja 5.vietu turnīra tabulā.

FK "Rīga" – FBK "Valmiera/ViA" 4:9 (1:4, 1:2, 2:3)
Metienu attiecība:
37:39 (11:13, 10:14, 16:12)
Rezultatīvākie:
FK "Rīga" – Toms Bitmanis 3 (2+1), Alvis Dāle 2 (2+0), Jānis Belasovs 2 (0+2), Toms Briedis 1 (0+1).
FBK "Valmiera/ViA" – Mārtiņš Broks 4 (3+1), Aigars Belasovs 4 (2+2), Ričards Eglītis 2 (1+1), Matīss Salmiņš 2 (1+1), Lauris Alvis Stiprais 1 (1+0), Gatis Liepiņš 1 (1+0), Ints Vilks 1 (0+1), Krišs Lužinskis 1 (0+1), Edvards Voldemārs Kažmers 1 (0+1).

"Mogo-RTU/Rockets" nomētā Ķekavas buldogus

"Ķekavas Bulldogs" florbolisti, kas šovakar savā laukumā uzņēma Rīgas "Mogo-RTU/Rockets", pēc pirmā perioda zaudēja tikai ar 1:2 – uz pretinieka Gvido Laugas diviem precīzajiem metieniem ar vienu golu bija izdevies atbildēt ķekavietim Oskaram Repkem. Jau otrajā trešdaļā viesi ieslēdza daudz lielākus apgriezienus, par ko liecina metienu attiecība – 24:5. Protams, tas atspoguļojās arī rezultātā – 7:2. Pēdējā periodā "Mogo-RTU/Rockets" turpināja savu pretinieku graušanu, galarezultātā svinot uzvaru ar desmit vārtu starpību – 13:3.

Par labā starp uzvarētājiem atzina Henriju Uzraugu, kurš izcēlās ar sešiem vārtu guvumiem. 4 (3+1) punktus guva viņa komandas biedrs Gvido Lauga. Ķekavas komandā labākā spēlētāja balvu saņēma Renāts Degins, kurš gan ar rezultativitāti neizcēlās. "Mogo-RTU/Rockets" pēc šī panākuma ar 19 punktiem pakāpās uz 2.vietu turnīra tabulā.

"Ulbroka/FS Masters" 29 vārtu spēlē pārspēj "Pārgauju"

Stalbes vidusskolas sporta zālē notikušās spēles starp vietējo "Pārgauju" un "Ulbroku/FS Masters" 11.minūtē vadībā ar 5:1 bija izvirzījušies viesi. Diez vai kāds varēja iedomāties, ka spēles vidū ulbrokieši būs nonākuši zaudētājos ar piecu vārtu deficītu – 5:10. Tomēr jau pēc desmit minūtēm situācija bija radikāli mainījusies – viesi atguva vadību ar 11:10. Pēdējā perioda lielāko daļu vadībā ar vieniem vai diviem vārtiem atradās "Ulbroka/FS Masters", bet pamatlaika priekšpēdējā minūtē Stalbes komandas spēlējošā trenera Mārtiņa Jarohoviča piespēli svarīgā vārtu guvumā izdevās pārvērst Aivim Ādminim – 14:14. Papildlaikā Ulbrokas komandai radās iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, ko nekavējās izmantot Kaspars Šķēls, kurš pēc Artūra Jurševska piespēles guva uzvaras vārtus – 15:14.

Labākā spēlētāja balvu ulbrokiešu rindās saņēma Kārlis Bulāns, kurš iemeta četrus golus. Rezultatīvāki par viņu bija Kaspars Šķēls ar 6 (3+3) punktiem un Artūrs Jurševskis ar 5 (3+2) punktiem. Par labāko starp stalbiešiem nosauca komandas spēlējošo treneri Mārtiņu Jarohoviču, kurš ar 5 (4+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. 4 (2+2) punktus savāca Ronalds Arājs. "Ulbrokai/FS Masters" ar Stalbē izcīnītajiem diviem punktiem pietika, lai turnīra tabulā pakāptos uz 3.vietu. Jāpiebilst, ka Ulbrokas spēlētāji šajā mačā nopelnīja desmit divminūšu sodus, kamēr viņu pretinieki tikai piecus.
Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...