Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Bļugers izlaidīs "Penguins" atklāšanas spēli, Merzļikins atveseļojies

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bļugers izlaidīs "Penguins" atklāšanas spēli, Merzļikins atveseļojies
Teodors Bļugers. Foto: Pittsburgh Penguins

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Pitsburgas "Penguins" šonakt aizvadīs jaunās sezonas pirmo spēli, taču laukumā nedosies centra uzbrucējs Teodors Bļugers, kurš turpina ārstēt savainojumu.

Teodors Bļugers ķermeņa augšdaļas savainojumā iedzīvojās septembra beigās. Lai gan pirms nedēļas Latvijas izlases centra uzbrucējs atgriezās uz ledus, viņš joprojām trenējas kreklā, kas liedz pret viņu izdarīt spēka paņēmienus. Tā tas bija arī spēles rītā.

Pitsburgas "Penguins" jauno sezonu ievadīs ar maču savā laukumā pret pastarīti Arizonas "Coyotes". Galvenais treneris Maiks Salivans apstiprināja, ka ceturtās maiņas centrs Bļugers mačā nepiedalīsies, taču viņa trauma nav ilgtermiņa.

Pats Bļugers, kurš nevēlējās atklāt, kādu tieši savainojumu guvis, atzina, ka atveseļošanās nenorit cerētajā tempā.

Divas dienas pēc spēles pret "Coyotes" Sidnijs Krosbijs kopā ar komandu uzņems Tampabejas "Lightning", kam sekos izbraukums pie Monreālas "Canadiens".

Sezonas pirmo spēli izlaida arī vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš slimības dēļ nevarēja sargāt Kolumbusas "Blue Jackets" cietoksni. No fārmkluba tika izsaukts rezerves vārtsargs Džets Grīvss, kurš tagad aizsūtīts atpakaļ uz Klīvlendu, liekot domāt, ka Merzļikins atveseļojies.

"Blue Jackets" bez Merzļikina sāka ar 1:4 pret Karolīnas "Hurricanes", bet naktī uz sestdienu mājās spēle pret Tampabejas "Lightning".