Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Dekmeijere iekļūst WTA pusfinālā Lincā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Dekmeijere iekļūst WTA pusfinālā Lincā
Līga Dekmeijere
Foto: Ernst Zolt

Latvijas tenisiste Līga Dekmeijere duetā ar horvātieti Petru Martiču šodien sasniegusi Austrijas pilsētas Lincas WTA dubultspēļu turnīra pusfinālu. Viņu pretinieces, bijušās ranga līderes Flavija Penneta un Gisela Dulko izstājās pēc trīs geimu nospēlēšanas.

Dekmeijere viegli tiek pusfinālā
Lincas (Austrija) WTA dubultspēļu turnīrā Latvijas labākā dubultspēļu tenisiste Līga Dekmeijere par pārinieci sarunājusi Petru Martiču no Horvātijas. WTA dubultspēļu rangā latvietei šobrīd 76., bet horvātietei 100.pozīcija. 1,kārtā viņas itin pārliecinoši apspēlēja ukrainietes Katerinas Bondarenko un polietes Klaudijas Jansas-Ignačikas duetu (rangā attiecīgi 159. un 40.vieta) – 6:4, 6:2.

Šodien ceturtdaļfinālā viņām pretiniekos stājās ar 1.numuru izliktās Flavija Penneta un Gisela Dulko. Šis duets šogad pabija arī ranga līderu godā, bet šobrīd ieņem 5.pozīciju. Pārvarot turnīra 1.kārtu, Penneta un Dulko nodrošināja dalību WTA finālturnīrā Stambulā, bet pēc tam dažādu savainojumu dēļ atteicās no starta vienspēlēs.

Šodien uz maču dubultspēlēs viņas gan iznāca, taču ilgu laika sprīdi kortā nepavadīja. Dekmeijeres un Martičas duets sāka ar breiku, brīdi vēlāk vēlreiz lauza pretinieču servi un ieguva 3:0 pārsvaru. Šajā brīdī Itālijas un Argentīnas tenisistes nolēma spēli neturpināt, tādējādi paverot ceļu uz pusfinālu Līgai un Petrai.

Pusfināla sasniegšana Līgai ļāvusi nopelnīt 130 reitinga punktus, kā arī 1550 ASV dolāru prēmiju, bet cīņu par tikšanu finālā būs jāaizvada pret Marinu Erakoviču (Jaunzēlande) un Jeļenu Vesņinu (Krieviju). Viņām dubultspēļu rangā attiecīgi 59. un 12.vieta.

Juškam zaudējums taibreikos
Ne tik labi šodien veicies Andim Juškam. ATP ranga 525.vietas īpašnieks šodien aizvadīja 2.kārtas cīņu Francijas pilsētas Sendizēras „Future” turnīrā. Atgādinām, ka 1.kārtā Andis saspringtā spēlē bija uzvarējis mājinieku Albano Oliveti (ATP 459.) - 7:6(5), 5:7, 7:6(6).

Arī šodien pretiniekos bija mājinieks, turnīra ceturtais numurs Ludoviks Voltērs (ATP 331.). Līdz šim abi tenisisti tikušiem vienu reizi – 2008.gadā Francijā Voltērs uzvarēja ar 3:6, 6:4, 6:1. Diemžēl šodien revanšs izpalika. Abi seti bija līdzīgi, taču to taibreikos veiksme bija francūža pusē. Andim zaudējums ar 6:7(5), 6:7(2) un turnīrs galā ar viena reitinga punkta iegūšanu. Tagad Andis, visticamāk, spēlēs citas Francijas pilsētas Orleānas „Challenger” turnīra kvalifikācijā.

Izmantotie resursi:
Tennis | WTA tennis rankings & scores |...
Tournois Internationaux

  +1 [+] [-]

, 2011-10-13 22:23, pirms 13 gadiem
apsveicami

  +1 [+] [-]

, 2011-10-13 22:38, pirms 13 gadiem
Ļoti labi cerams pietuvosies vēl tuvāk TOP 50 dubultspēlēs Dekmeijere!

     [+] [-]

, 2011-10-13 23:19, pirms 13 gadiem
Martiča tīri jauks meitēns piedevām ar kolosālu servi. Vakar jau māca aizdomas, ka tik neizstājas, bet izrādījās, ka pretiniecēm klājas vēl grūtāk.