Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:120, Did:0, useCase: 3

Ančeloti uzvar Morinju, debitants Kastaņs un Vārdijs nodrošina uzvaru Lesterai

Ints Megnis
Ints Megnis

Ančeloti uzvar Morinju, debitants Kastaņs un Vārdijs nodrošina uzvaru Lesterai
Timotijs Kastaņs pēc vārtu gūšanas debijas mačā. Foto: AP/Scanpix

Anglijas futbola Premjerlīgas pirmās kārtas spēlē svētdien "Leicester City" viesos ar rezultātu 3:0 (0:0) apspēlēja "West Bromwich Albion". Rezultātu atklāja Timotijs Kastaņs, kuram šī bija debija 2017. gada Anglijas čempiones rindās, bet pēc tam divus 11 metru soda sitienus realizēja Džeimijs Vārdijs. Tikmēr duelī starp diviem leģendāriem treneriem Karlo Ančeloti vadītā Liverpūles "Everton" ar 1:0 (0:0) viesos apspēlēja Žuzē Morinju un "Tottenham Hotspur".

Pēc momentiem ne pārāk bagāta pirmā puslaika 56. minūtē beidzot Lestera atklāja rezultātu - pēc Denisa Praeta piespēles vārtu priekšā ar galvu veiksmīgākais bija Kastaņs. Šī beļģim bija debija Lesteras rindās un pirms tam mačā viņš vairākas reizes bija izcēlies ar neveiksmīgām darbībām, tomēr tās izlaboja, gūstot vārtus. Iepriekšējās trīs sezonas Kastaņs pavadīja Itālijas A sērijā, pārstāvot Bergāmo "Atalanta", bet šomēnes noslēdza piecu gadu līgumu ar Lesteru.

Pēc gūtajiem vārtiem viesi sāka spēlēt arvien labāk un nieka četras minūtes vēlāk precīzi sita arī otro reizi, kad pēc Hārvija Bārnsa raidījuma bumba trāpīja pa Džeimiju Vārdiju un rikošetā ielidoja vārtos. Tomēr Vārdijs tobrīd atradās aizmugures stāvoklī un rezultāts palika nemainīgs. Desmit minūtes vēlāk gan pats Vārdijs panāca 2:0 - Kails Bārtlijs nogāza Vārdiju soda laukumā un brīdi vēlāk viņš pats realizēja 11 metru soda sitienu. Savukārt vēl pēc desmit minūtēm pēc Dara O'Šī pārkāpuma vēlreiz uz Vestbromvičas vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens un vēlreiz Vārdijs pārspēja Semu Džonstonu. Līdz ar to Lestera sezonu sāka ar drošu ar panākumu.

Spēlē Londonā pirmajā puslaikā bija kustīga spēle, bet sitienu vārtu taisnstūrī maz - tomēr tas neliedza katrai komandai radīt pa vienam supermomentam. Rezultāts tika atklāts otrajā puslaikā, kad spēles 55. minūtē jaunais angļu uzbrucējs Dominiks Kalverts-Luins teicami sita ar galvu pēc soda sitiena. Turpinājumā "Tottenham" piederēja pārsvars, "Everton" cenšoties atbildēt ar pretuzbrukumiem, tomēr rezultāts vairs nemainījās.

Anglijas Premjerlīga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Fulham – Arsenal0:3 (0:1)Lakazets 9' Gabriels 49' Obamejangs 57'
Crystal Palace – Southampton1:0 (1:0)Zaha 13'
Liverpool – Leeds United4:3 (3:2)Salāhs 4' (11m) 33' 88' (11m) van Deiks 20' - Harisons 12' Bamfords 30' Klihs 66'
West Ham – Newcastle0:2 (0:0)Vilsons 56' Hendriks 87'
West Brom – Leicester0:3 (0:0)Kastaņs 57' Vārdijs 73' (11m) 83' (11m)
Tottenham – Everton0:1 (0:0)Kalverts-Luins 55'
Sheffield United – Wolves20:00
Brighton – Chelsea22:15
Burnley – Man. Unitedpārcelta
Man. City – Aston Villapārcelta