Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Pasaules sērijā 3x3 basketbolistes dosies bez līderes Šteinbergas

Emils Ozerinskis

Pasaules sērijā 3x3 basketbolistes dosies bez līderes Šteinbergas
Anete Šteinberga. Foto: FIBA

LETA. Latvijas sieviešu 3×3 basketbola izlase piektdien Pasaules sērijas posmā Prištinā startēs bez Anetes Šteinbergas, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Iepriekšējā posmā, kas pagājušajā nedēļā norisinājās Fribūrā, Šveicē, Šteinberga debitēja Latvijas 3x3 izlasē, spēlējot kopā ar Aleksu Gulbi, Ketiju Vihmani un Martu Leimani. Latvietes no kvalifikācijas aizcīnījās līdz pusfinālam.

Prištinā no šī sastāva nestartēs Šteinberga un Leimane, kuru vietā būs Luīze Šepte un Marta Miščenko. Kvalifikācijas turnīrā piektdien plkst.15.50 latvietes tiksies ar Turcijas komandu, plkst.1635 - ar Ukrainas vienību. Grupas uzvarētājas iekļūs pamatturnīrā, kur C grupā jau gaida Lietuvas izlase un Diseldorfas komanda.

Latvijas izlase piedalīsies arī nākamajā posmā Bordo 19. un 20. jūlijā.

FIBA 3×3 Pasaules sērijas kalendārā ir 22 posmi, kā arī finālturnīrs Ulanbatorā. Jau notikušajos desmit posmos piedalījušās 34 komandas.

Pasaules sērijas turnīros dalībnieces cīnās par balvu fondu - 35 000 ASV dolāru, naudas prēmijas saņemot sešu pirmo vietu ieguvējām, kā arī FIBA reitinga punktiem, kam būs liela nozīme dalot ceļazīmes uz Parīzes olimpiskajām spēlēm un olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-07-13 22:12, pirms 10 mēnešiem
Šādā sastāvā pārvarēt kvalifikāciju būs ļoti grūti. Būšu patīkami pārsteigts, ja izdosies iekļūt grupas turnīrā.

     [+] [-]

, 2023-07-13 23:11, pirms 10 mēnešiem
Laikam izkoda "drēbi" šajā pasākumā un saprata ka nekāda Parīze nespīd. Paliek klasika bez zvaigžņotām debesīm...

     [+] [-]

, 2023-07-14 00:00, pirms 10 mēnešiem
Bujumbura rakstīja: Laikam izkoda "drēbi" šajā pasākumā un saprata ka nekāda Parīze nespīd. Paliek klasika bez zvaigžņotām debesīm...
Nekādi skaidrojumi par iemesliem nav. Varbūt ir kādi objektīvi blakusapstākļi. Paskatīsimies vēl pēc nedēļas, jo Latvijas komanda ir pieteikta arī Bordo posmam.