Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Štutgartes finālā Nadals pret Troicki

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Štutgartes finālā Nadals pret Troicki
Viktors Troickis
Foto: AFP/Scanpix

Štutgartes ATP turnīra finālā svētdien nebūs ar pirmajiem diviem numuriem izlikto tenisistu duelis, jo otrais numurs Marins Čiličs trešajā setā izlaida breika pārsvaru un kārtējo reizi kapitulēja Viktoram Troickim – 3:6, 7:6(1), 6:7(2). Tikmēr Rafaels Nadals viegli ar 6:3, 6:4 pieveica vāju maču aizvadījušo Gaelu Monfīsu.

Rafaels Nadals pirmajā geimā bija spiests atspēlēt trīs breikbumbas. Spānis pirmo novērsa ar savu lielisku "forehand" sitienu pa līniju, bet pārējās divas breikbumbas Gaels Monfīss izniekoja ar sitieniem autā. Francūzis pirmo reizi mačā servi zaudēja sestajā geimā, kurā viņš atspēlēja trīs breikbumbas, bet ceturtās izspēlē izcēlās ar dubultkļūdu.

Kamēr Rafa bija maksimāli koncentrējies, Monfīss spēlēja ļoti izklaidīgu tenisu. Visspilgtāk tas bija redzams 2. seta devītajā geimā, kurā viņš servi zaudēja no 30:0 pārsvara. Monfīsam vispirms slikts "dropšots", pēc kura Nadals tika klāt bumbiņai un uzvarēja izspēli. Monfīsam pēc tam neprecīzs sitiens, kam sekoja dubultkļūda, un Nadals ieguva breikbumbu.

Tās izspēlē Monfīss bija redzams visā savā krāšņumā, tiesa, ne pozitīvā nozīmē. Gaels ļoti svarīgā punkta izspēlē izvēlējās izpildīt "volley" sitienu lēcienā, un tas beidzās ar bumbiņas ielidošanu tīklā. Nadals pēc tam viegli izservēja maču un pirmoreiz šonedēļ uzvarēja divos setos.

Nadals svētdien savā pirmajā zālāja seguma finālā kopš 2011. gada Vimbldonas sacentīsies ar Viktoru Troicki, kurš jau ceturto reizi pēc kārtas pieveica Marinu Čiliču. Horvāts savulaik uzvarēja pirmās piecas cīņas pret Serbijas tenisistu, bet viņu vairs uzveikt nemāk, zaudējot jau četras reizes pēc kārtas, turklāt šodien Čiličam nelīdzēja pat breika pārsvars 3. setā.

"US Open" čempions to izsēja astotajā geimā, kurā viņam trīs rupjas kļūdas izspēlēs. Pirmo no diviem taibreikiem nospēlējis žilbinoši (vienīgais punkts zaudēts ar paša kļūdu), Čiličs otro taibreiku aizvadīja bezcerīgi. Un viss sākās pirmā punkta izspēlē, kurā viņam bija pārāk daudz laika, lai izdomātu, ko darīt ar bumbiņu. Tas noveda pie neprecīza sitiena, pēc kura Čiličs vairs nespēja savākties.

Nadals Štutgartē jau divreiz ir uzvarējis, tiesa, abos iepriekšējos gados – 2005. un 2007. gadā – sacensības šajā Vācijas pilsētā notika uz māla seguma. Šogad pirmoreiz tiek spēlēts uz zālāja. Nadals uzvarējis visus četrus mačus pret Troicki, viņam zaudējot tikai vienu setu. Viktoram svētdien būs pirmais ATP fināls uz zālāja seguma.

"Mercedes Cup". "ATP World Tour 250" turnīrs Štutgartē uz zālāja seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (4) Gael Monfils6:3 6:4
(8) Viktor Troicki – (2) Marin Cilic6:3 6:7(1) 7:6(2)

"Topshelf Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Hertogenbošā uz zālāja seguma

Pusfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) David Goffin – Gilles Muller7:6(4) 6:4
Nicolas Mahut – Robin Haase5:7 6:3 6:4