Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs otro reizi triumfē Londonā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Marejs otro reizi triumfē Londonā
Endijs Marejs
Foto: Reuters/Scanpix

Par prieku mājiniekiem Londonas ATP turnīrā triumfējis Endijs Marejs. Pārceltajā finālspēlē skots ar 3:6, 7:6(2), 6:4 apspēlēja francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu. Marejam Londonā izdevies uzvarēt otro reizi karjerā – pirms tam viņš to paveica arī 2009.gadā.

Atgādinām, ka vakar Lielbritāniju bija pārņēmis lietus, tāpēc neizdevās aizvadīt Londonas ATP turnīra finālu starp mājinieku Endiju Mareju un francūzi Žo-Vilfrīdu Tsongu. Abi tenisisti gan lieki laiku nebija tērējuši, izspēlējot galda tenisa maču, kurā trijos setos triumfēja Tsonga. Šodien Londonā spīdēja saulīte un varēja notikt arī lielā tenisa mačs – tajā bukmeikeri par favorītu uzskatīja Mareju.

Skotam arī pirmajam radās iespējas uz breiku, tomēr viņš tās neizmantoja, par ko tika sodīts – vienīgo iespēju uzvarēt pie sāncenša serves izmantoja Tsonga, vēlāk uzvarot setu ar 6:3. Otrajā setā Marejam joprojām neveicās ar breikbumbu realizāciju, tomēr šoreiz izdevās sekmīgāk spēlēt pie savas serves. Līdz ar to cīņa nonāca līdz taibreikam, kurā Marejs bija krietni pārāks – 7:2. Izšķirošajā setā mājiniekam beidzot izdevās lauzt Tsongas servi un triumfēt mačā ar 3:6, 7:6(2), 6:4.

24 gadus vecajam sportistam šis ir 17. ATP tituls karjerā, bet otrais, kas izcīnīts Londonā uz zāliena seguma. Līdz ar to mājinieki atkal var cerēt uz Endija veiksmīgu startu Vimbldonā. Ar optimismu Vimbldonas virzienā var lūkoties arī Tsonga, kuram šajā turnīrā izdevās uzveikt arī ranga līderi Rafaelu Nadalu. Londonā Marejs nopelnīja 250 reitinga punktus un 77 500 eiro prēmiju, bet TSongam tiks 44 100 eiro un 150 reitinga punkti.

Izmantotie resursi:
Tennis - ATP World Tour - Home

Kā Marejam veiksies Vimbldonā?

  • 4

  • 6

  • 24

  • 36


  +1 [+] [-]

, 2011-06-13 18:30, pirms 13 gadiem
Jā, 1.setā jau likās , ka Tsonga turpinās triumfēt, taču taibreiku zaudēja un laikam tas bija izšķirošais moments. 3.setā jau krietni pārāks Marejs , pie kam vēl paņēma Tsongas servi, pie kam Tsonga savas serves vispār ņēma ar baigo cīņu, kurpretī Marejs savējās salīdzinoši krietni vieglāk.Uz beigām laikam bija pietaupijies vairāk spēka, arī veiksme ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-06-13 19:50, pirms 13 gadiem
El_Dorado rakstīja: Bildē ķēve? !
tu par savu bildi ???

  +1 [+] [-]

, 2011-06-14 00:37, pirms 13 gadiem
prieks par Tsonga anyway! iepriecina peedeeja laikaa