Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Ņičuškins pēc KHL finālsērijas piektā mača dosies uz izlasi

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ņičuškins pēc KHL finālsērijas piektā mača dosies uz izlasi
Valērijs Ņičuškins
Foto: hctraktor.org

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) finālsērijas dalībnieks - Čeļabinskas "Traktor" talants - Valērijs Ņičuškins (18) trīs mēnešus pēc kārtas atzīts par līgas labāko jauno hokejistu. 18. aprīlī Sočos sāksies U18 pasaules čempionāts. Pēc ilgas polemikas panākta vienošanās, ka "Traktor" tomēr laidīs spēlētāju uz izlasi pēc KHL finālsērijas piektā mača 15. aprīlī.

Sākotnēji tika plānots, ka Ņičuškins pievienosies izlasei jau aprīļa sākumā, taču Čeļabinskas klubs negribēja viņu laist, jo "Traktor" pirmoreiz iekļuvis KHL finālā un cīnās par Gagarina kausu, tāpēc tik svarīgs spēlētājs viņiem ir zelta vērtē.

Ņičuškins tomēr pametīs finālsēriju un steigsies palīgā izlasei. "Mēs jau tā esam nākuši pretī čeļabinskiešiem, veicot bezprecedenta soli. Mēs taču varējām atsaukties uz reglamentu, lai Valērijs uz izlasi atbrauktu agrāk," norāda Krievijas U18 galvenais treneris Igors Kravčuks. "Ja pasaules čempionātā zaudēsim pirmajos divos mačos, tad turpinājumā mums būs grūti - izslēgšanas spēlēs var trāpīties smags pretinieks. Bez tam Ņičuškins jāiespēlē izlases sastāvā, tam vajadzīgs laiks. Turklāt ir liels risks, ka KHL finālsērijas asajā cīņā viņš var dabūt traumu."

"Krievijas prezidents Vladimirs Putins gatavojas ierasties uz pirmo maču pasaules čempionātā Sočos," saka U18 izlases glavenais treneris. "Prezidents man var pajautāt, vai visi labākie hokejisti ir sastāvā. Ko lai es atbildu? "

15. aprīlī notiks KHL finālsērijas piektais mačs (Masakavā). 16. aprīlī izlasei ir pēdējā pārbaudes spēle (pret Zviedriju), bet 18. aprīlī būs pirmais mačs u18 pasaules čempionātā Sočos (pret ASV izlasi) - to klātienē vēros arī valsts prezidents Putins.

Iespējams, ka problēmu atrisinās Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētais Maskavas "Dynamo". Ja maskavieši uzvarēs KHL finālsērijas piektajā mačā, tad turnīrs būs beidzies ar viņu triumfu (4-1). Tādā gadījumā Ņičuškins varēs doties uz izlasi, nekaitējot savam klubam.

Izmantotie resursi:
sport-express.ru