Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Embīds izvairījies no smagas ceļgala traumas, izlaidīs tikai pāris nedēļas

Rolands Eliņš

Embīds izvairījies no smagas ceļgala traumas, izlaidīs tikai pāris nedēļas
Džoels Embīds atstāj spēli. Foto: AFP/Scanpix

NBA klubs Filadelfijas "76ers" pavēstījis, ka komandas zvaigzne Džoels Embīds nespēlēs divas nedēļas, kas komandā ir liels atvieglojums, jo pēc spēles pret "Wizards" pastāvēja bažas, ka Embīds varētu būt guvis smagu ceļgala traumu.

"Wizards" un "76ers" spēle priekšlaicīgi beidzās gan Dāvim Bertānam, gan Džoelam Embīdam. Bertāns spēli atstāja ikra muskuļa savainojuma dēļ, un "Wizards" vēl nav informējusi par savainojuma nopietnību un vai Dāvim nāksies izlaist šonakt paredzēto spēli. Taču NBA sabiedrībā liels satraukums bija par Embīdu, kurš vienā spēles epizodē neveiksmīgi piezemējās uz vienas kājas un guva ceļgala traumu.

Embīda lielās sāpes un epizodes raksturs raisīja bažas par iespējamu meniska vai krustenisko saišu plīsumu. Embīds uzreiz pēc atgriešanās Filadelfijā devās uz medicīniskajām pārbaudēm, kur viņam tika veikta magnētiskā rezonanse, kas šoreiz deva labus rezultātus.

Embīdam nav konstatēts ne meniska, ne krustenisko saišu bojājums, kas uzreiz bija lieliskas ziņas Filadelfijas komandai. Embīda ceļgalam nav konstatēts nekāds nopietns bojājums, taču ir pamatīgs sasitums, kura dēļ viņš nevarēs spēlēt vismaz divas nedēļas. Pēc divām nedēļām viņa veselības stāvoklis tiks izvērtēts vēlreiz.

Filadelfijas komanda tikko bija sagaidījusi Embīdu atpakaļ sastāvā pēc Zvaigžņu spēles nedēļas nogales, kurā Embīds pats tomēr nevarēja piedalīties, jo bija kļuvis par Covid-19 kontaktpersonu. Embīds aizvada iespaidīgu sezonu, kurā vidēji spēlē guvis 29.9 punktus un savāca 11.5 atlēkušās bumbas, palīdzot savai komandai atrasties Austrumu konferences vadībā.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...