Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" pāridarītājas FIBA Izaicinājuma kausa "play-off" sāk ar zaudējumiem

Andrejs Siliņš

"Ventspils" pāridarītājas FIBA Izaicinājuma kausa "play-off" sāk ar zaudējumiem
Pēc pārliecinošā snieguma iepriekšējās turnīra fāzēs "Pinar Karsiyaka" ceturtdaļfinālu sākusi ar zaudējumu mājās...
Foto: BK Ventspils

FIBA Eiropas Izaicinājuma kausa izcīņā basketbolā otrdien notika pirmās ceturtdaļfinālu spēles, un tajās zaudējumus piedzīvoja kā "Pinar Karsiyaka", tā "Joensuun Kataja" vienības, kas Top16 turnīrā aizšķērsoja ceļu uz izslēgšanas mačiem "Ventspils" komandai.

Ceturtdaļfināli Izaicinājuma kausā rit līdz vienas komandas divām uzvarām.

Turku "Pinar Karsiyaka" mājās ar 74:76 atzina šobrīd septītās spēcīgākās Francijas komandas "Paris Levallois" pārākumu - 74:76. Nelīdzēja arī amerikāņu spēka uzbrucēja Viljama Tomasa produktīvais sniegums - 25 punkti un desmit atlēkušās bumbas. Parīzes komandas labā Luī Labeja aizvadīja rezultatīvāko spēli sezonā, gūstot 19 punktus.

Ar zaudējumu ceturtdaļfinālu uzsāka arī otra "Ventspils" pāridarītāja "Joensuun Kataja" no Somijas, kas izbraukumā bez ierunām piekāpās citai franču komandai "Gravelines" - 57:86. Francijas čempionāta līdervienības labā Dvaits Buiks iemeta 18 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, kas bija spēlētāja labākais rādītājs šajā sezonā starptautiskajā arēnā. "Joensuun Kataja" labā Džonels Smits guva 15 punktus.

Citās cīņās Samaras "Krasnye Krylia" pārliecinoši mājās ar 80:60 pieveica Bonnas "Telekom Baskets", bet cita Vācijas komanda Oldenburgas "EWE Baskets" izcīnīja panākumu, pieveicot Južnijas "Khimik" - 82:74.

Sērijas otrās spēles notiks jau ceturtdien, bet trešās, ja nepieciešamas, norisināsies nākamo otrdien.