Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Penguins" atspēlējas pret "Bruins" un izcīna sesto uzvaru pēc kārtas

Rolands Eliņš

"Penguins" atspēlējas pret "Bruins" un izcīna sesto uzvaru pēc kārtas
Brendonu Sateru apsveic Sidnijs Krosbijs
Foto:AP/Scanpix

NHL šonakt tika aizvadītas 11 spēles, vienā no tām Pitsburgas „Penguins” spēja atspēlēties no divu vārtu deficīta un izcīnīt uzvaru pār Bostonas „Bruins” 3:2. Ar diviem gūtiem vārtiem šajā spēlē izcēlās Brendons Saters, kurš tika atzīts par mača pirmo zvaigzni.

„Penguins” un „Bruins” vārdi meklējami turnīra tabulas pašā augšgalā, un pirms šīs nakts spēles komandas bija izcīnījušas attiecīgi piecas un trīs uzvaras pēc kārtas. Spēlē Pitsburgā gan vadībā pirmie izvirzījās viesi no Bostonas – pirmā perioda piektajā minūtē vairākuma izspēli izmantoja Zdeno Hāra, bet astoņas minūtes vēlāk rezultāta pārsvaru dubultoja Tailers Seguins. Tiesa, pārsvars „Bruins” bija tikai rezultāta ziņā, jo pirmajā periodā „Penguins” viņiem ļāva izdarīt tikai piecus metienus pa vārtiem.

Otrajā periodā spēles gaitā nekas īpaši nemainījās, tiesa, „Bruins” joprojām lieliski darbojās aizsardzībā, un „Penguins” pārsvaru ripas kontrolē nespēja pārvērst vārtu guvumā, turklāt trešā perioda sākumā arī nerealizēja vairākumu pieci pret trim („Bruins”, galu galā, ir labākā mazākuma izspēļu statistika līgā). Taču tad, kad likās jau ka „Bruins” un viņu otrais vārtsargs Antons Hubodins noturēs sauso spēli (pamatvārtsargam Raskam šodien bija atpūta pēc spēles ar Daugaviņa „Senators”), viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Kriss Kunics guva savus 12. vārtus pēdējās 10 spēlēs, panākot 1:2. Vēl pēc minūtes Brendons Saters rezultātu jau izlīdzināja, bet trīs minūtes vēlāk arī izrāva savai komandai uzvaru (3:2) pēc tam, kad kļūdu bija pieļāvis „Bruins” aizsargs Seidenbergs. Sateram bija iespēja šajā uzbrukumā padot piespēli NHL rezultatīvākajam spēlētājam Sidnijam Krosbijam, kurš bija pilnīgi brīvs labajā malā, taču Saters izvēlējās veikt metienu pats un nekļūdījās.

Līdz ar to ir pārtrūkusi Krosbija astoņu spēļu ar gūtiem punktiem sērija, taču diez vai viņš par to pārāk sūdzas, jo „Penguins” svinējuši uzvaru jau sešās spēlēs pēc kārtas. Savukārt „Bruins” šosezon piedzīvojuši četrus zaudējumus pamatlaikā, un trijos no tiem viņi vēl trešā perioda laikā bijuši vadībā, taču uzvaru izlaiduši.

"Ducks" uzvar "Wild', sastāvā pieteikts arī vārtsargu treneris

Uzvaras turpina krāt arī Rietumu konferences vicelīderi Anaheimas „Ducks”, kuri pārspēja Ziemeļrietumu divīzijas nu jau bijušos līderus Minesotas „Wild” ar 2:1 – uzvaras vārtus spēlē guva itāļu izcelsmes Šveices aizsargs Luka Sbisa, kuram šie bija pirmie vārti sezonā. Minesotas "Wild" šajā sezonā izcīnījuši par 11 punktiem mazāk nekā "Ducks" hokejisti.

"Ducks" šajā spēlē bija spiesti iztikt bez pamatvārtsarga Viktora Fastha, kurš rīta treniņā guva savainojumu, līdz ar to viņa vietu ieņēma šveicietis Hillers, bet rezerves vārtsargs tika izsaukts no ECHL. Taču izsauktais vārtsargs nekādi nebija spējīgs nokļūt spēles vietā laicīgi, tādēļ "Ducks" noslēdza vienas dienas līgumu ar vārtsargu treneri Zeku Sikiku, kurš ieņēma rezerves vārtsarga vietu, tiesa, nepieciešamība doties laukumā viņam neradās. "Par šo spēli es saņēmu 500 dolārus un komandas kreklu, kā arī lieliskas emocijas komandas ģērbtuvēs," izsakās Sikiks.

Savukārt "Ducks" galvenais treneris Brūss Budro atzina, ka viņš vēlējies kaut rezultāts būtu bijis 5:0 un būtu bijusi iespēja laukumā kaut uz 20 sekundēm izlaist Sikiku, taču spēle noslēdzās ar nedrošo 2:1.

Īsumā citās spēlēs

Artūra Kuldas potenciālā komanda Vinipegas „Jets” sagādājusi trešo zaudējumu pēc kārtas „Maple Leafs” vienībai (5:2), trīs punktus (1+2) šajā spēlē gūstot Nikam Antropovam.

Ar identisku rezultātu (4:0) šonakt sausā atstātas veselas trīs komandas – „Capitals” nespēja gūt vārtus pret „Hurricanes”, „Stars” izcēlās ar līdzīgu nespēju pret „Predators”, bet „Avalanche” atstāja neieņemtus Devana Dubņika sargātos „Oilers” vārtus.

NHL spēļu rezultāti

KomandasRezultāts
Rangers-Sabres1:3
Hurricanes-Capitals4:0
Canucks-Blue Jackets2:1 PM
Bruins-Penguins2:3
Lightning-Panthers3:2
Maple Leafs-Jets2:5
Sharks-Blues2:4
Ducks-Wild2:1
Predators-Stars4:0
Oilers-Avalanche4:0
Kings-Coyotes2:5

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League
Local goalie coach dresses for Ducks - NHL.com...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-03-13 09:16, pirms 11 gadiem
Ovečkins turpina uguņot
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-03-13 09:41, pirms 11 gadiem
man jau patīk autora teksts: Artūra Kuldas komanda Vinipegas „Jets” sagādājusi trešo zaudējumu ... - varētu padomāt, ka šamajam ir kāda īpaši slepena informācija par Kuldu un Jets.
Vismaz pagaidām vārds 'Kulda' nav minēts nevienā no Jets oficālajām ziņām mājas lapā. Arī visi Kanādas mediji atsaucas tikai uz paziņojumu Sibirj mājas lapā - apmēram šādi ...Arturs Kulda, who played nine games with the Jets and 63 with the St. John's IceCaps last season before heading overseas to the KHL, may soon be rejoining the club. The Jets are mum on the subject, but Kulda's KHL team -- HC Sibir Novosibirsk -- reported on its website Kulda and the club had mutually terminated his contract so he could join the Jets.
Slēpts komentārs: aris no pumpuliem

  +3 [+] [-]

, 2013-03-13 09:54, pirms 11 gadiem
Patiess prieks par Pens,lieliska atspēlēšanās

     [+] [-]

, 2013-03-13 10:03, pirms 11 gadiem
aris no pumpuliem rakstīja: Draudziņ, nav apnicis jau savu bildi likt, viss SC jau zina kāds tu izskaties!
Bet tā bilde perfekti atbilst tavam profilam un komentāriem. Īpaši par Rīgas Dināmo.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 11:13, pirms 11 gadiem
Pajaarvi smuki iemeta ,kā tenisā pret Kolorado.Un lai cik daudz jauno talantu nebūtu Oilers ,bet šosezon komandas līderis ir S.Ganjē,kurš arī protams ir talantīgs,bet no citiem pat vairāk tiek gaidīts.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 12:11, pirms 11 gadiem
coffijs rakstīja: Pajaarvi smuki iemeta ,kā tenisā pret Kolorado.Un lai cik daudz jauno talantu nebūtu Oilers ,bet šosezon komandas līderis ir S.Ganjē,kurš arī protams ir talantīgs,bet no citiem pat vairāk tiek gaidīts.
Šķiet, ka komandai vajag pāris gadus, pašlaik pietrūkst pieredzes. Tagad tā ir kā jauniešu komanda ar dažiem izņēmumiem. Pagaidām viss iet uz to, ka varētu būt kā Penguins un Blackhawks komandām, kuras arī caur draftu ieguva visus tagadējos līderus.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 12:43, pirms 11 gadiem
Jā, par to Sikiku Ducks sastāvā interesanti. Līdzīga situācija pirms āris sezonāmbija arī Fīniksai. Bet Sikiku ģērbtuvēs atpazina, jo viņš jau pagājušogad bija trenējies ar komandu kad Hillers atpūtās.

Autor - Budro, ne Budjē

Bet par spēli - Wild zaudēja spēli 3. periodā. Pirmos 2 periodus viennozīmīgi dominēja, metienu attiecība bija, ja nemaldos, 7 pret 22 + daudz vairāk vairākumi, taču viņi spēja gūt tikai vienus vārtus. Perijs uztaisīja spēka paņēmienu dabūja 5 minūtes, ko Ducks spēlēja mazākumā (veiksmīgi) un Anaheima dabūja iniciatīvu un 2 vārtus no spēlētājiem, no kuriem neviens neko negaidīja. Ļoti interesanta uzvara.

Lielākais nopelns, Anaheimas mazākumam. Pie tam, Kogliano ar Ītemu izskatās ļoti labi kopā. Jau kuro spēli pēc kārtas mazākumā izveido vairākas vārtu gūšanas iespējas. Šoreiz Kogliano trāija pa vārtu stabiņu. Pagājušajā spēlē - guva vārtus.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 12:44, pirms 11 gadiem
Abrags rakstīja: man jau patīk autora teksts: Artūra Kuldas komanda Vinipegas „Jets” sagādājusi trešo zaudējumu ... - varētu padomāt, ka šamajam ir kāda īpaši slepena informācija par Kuldu un Jets.
Vismaz pagaidām vārds 'Kulda' nav minēts nevienā no Jets oficālajām ziņām mājas lapā. Arī visi Kanādas mediji atsaucas tikai uz paziņojumu Sibirj mājas lapā - apmēram šādi ...Arturs Kulda, who played nine games with the Jets and 63 with the St. John's IceCaps last season before heading overseas to the KHL, may soon be rejoining the club. The Jets are mum on the subject, but Kulda's KHL team -- HC Sibir Novosibirsk -- reported on its website Kulda and the club had mutually terminated his contract so he could join the Jets.
Visticamāk, Kuldam jāiziet medicīniskās pārbaudes pirms Jets kaut ko paziņos.

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 13:00, pirms 11 gadiem
Kalvinators rakstīja: Visticamāk, Kuldam jāiziet medicīniskās pārbaudes pirms Jets kaut ko paziņos.
iespējams.
Taču sc.com autori (īstenībā tas attiecas arī uz citu ar sporta saistītu portālu autoriem) jau varēja sakontaktēt pašu Kuldu.