Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:6, Did:0, useCase: 3

Pliškovai trīs uzvaras ļauj iekļūt Dohas pamatturnīrā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pliškovai trīs uzvaras ļauj iekļūt Dohas pamatturnīrā
Karolīna Pliškova. Foto: Jimmie48 / WTA

Kataras galvaspilsētā Dohā sācies "WTA 500" turnīrs uz cietā seguma. Šodien noslēdzās kvalifikācija un sākās pamatturnīrs.

Kvalifikācijā bija jāpārvar trīs kārtas. Atlases mačos nācās cīnīties augsta ranga čehietēm Karolīnai Pliškovai (WTA 19.) un Marijai Bouzkovai (WTA 26.), savukārt turciete Ipeka Oza (#196) un amerikāniete Sofija Kenina (#210) saņēma īpašos ielūgumus uz pamatturnīru.

Cīnoties par ceļazīmi un pamatsacensībām, Pliškova uzvarēja rumānieti Anu Bogdanu (3:6, 6:2, 6:3), britu tenisisti Harietu Dārtu (6:1, 6:2) un kanādieti Leilu Fernandesu (6:2, 7:5), bet Bouzkova izšķirošajā spēlē negaidīti piekāpās kanādietei Rebekai Marīno - 5:7, 1:6. Kvalifikāciju nepārvarēja arī šveiciete Žila Teihmane (#28) un ukrainiete Anhelina Kaļiņina (#33).

Par negaidītāko kvalifikācijas veiksminieci kļuva bulgāriete Viktorija Tomova (WTA 100.), uzvarot trijās spēlēs, kurās viņa nebija favorīte. Pirmajos divos mačos beļģiete Marina Zanevska un amerikāniete Lorena Deivisa atteicās turpināt cīņu, bet izšķirošajā spēlē bulgāriete tika galā ar amerikānieti Medisonu Brenglu - 6:3, 6:3.

Pamatturnīra starta mačā čehiete Karolīna Muhova (#123) ar 6:2 un 6:2 apspēlēja itālieti Martinu Trevizanu (#25). Šajā cīņā par stabilu favorīti tika uzskatīta 20 centimetrus garākā čehiete, kura savulaik bija pasaules 19. rakete. Minētā itāliete ērtāk jūtas uz māla seguma.

14. februārī pēc 14.30 Dohas "WTA 500" vienspēļu pirmajā kārtā Aļona Ostapenko cīnīsies pret amerikānieti Medisonu Kīzu.

Izmantotie resursi:
wtatennis.com