Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertānam deviņi punkti zaudējumā pret aizsardzības speciālisti "Knicks"

Artūrs Šāblis
Artūrs Šāblis

Bertānam deviņi punkti zaudējumā pret aizsardzības speciālisti "Knicks"
Dāvis Bertāns pēc izprovocētas piezīmes. Foto: Getty Images/Scanpix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Vašingtonas "Wizards" savā laukumā piekāpās aizsardzības speciālistei Ņujorkas "Knicks" ar rezultātu 91:109. Latvietis devās sākumsastāvā un iemeta divus no sešiem tālmetieniem, bet "Wizards" līderis Bredlijs Bīls tika atpūtināts.

Dāvis Bertāns trešo reizi pēc kārtas maču sāka pamatsastāvā, laukumā pavadot 31:10 minūtes, kas bija trešais lielākais spēles laiks komandā. Sev atvēlētajā laikā Bertāns guva deviņus punktus (1p. 3/4, 3p. 2/6), savāca piecas atlēkušās bumbas, no kurām vienu uzbrukumā, vienu reizi rezultatīvi piespēlēja un vienu bumbu pārtvēra. Latvietis nopelnīja trīs personīgās piezīmes un nopelnīja +/- koeficientu mīnus 16.

Vašingtonas "Wizards" atpūtināja NBA rezultatīvāko spēlētāju Bredliju Bīlu. Bīlam šosezon vidēji mačā 32,8 punkti, bet otro spēli pēc atgriešanās Ņujorkas "Knicks" īpašumā aizvadīja Deriks Rouzs, kurš 2016./17. gada sezonā tajā pašā klubā spēlēja kopā ar Kristapu Porziņģi. Jaunākais MVP līgas vēsturē pēc "Knicks" pamešanas uzspēlējis vēl trīs komandās, bet šogad atgriezās "Lielajā ābolā".

Ņujorkas "Knicks" šosezon galvenā trenera Tima Tibodo vadībā demonstrē lielisku sniegumu aizsardzībā – vidēji mačā ielaisti 103,9 punkti, kas ir labākais rādītājs līgā. Tāpat citām vienībām viszemākā metienu precizitāte ir tieši pret "Knicks".

Maču līdzvērtīgi iesāka abas komandas, punktus lielākoties gūstot groza tuvumā. Dāvis Bertāns laukumu pameta, kad bija jau aizmetis garām savu pirmo tālmetienu, bet metienos bieži kļūdījās abas komandas. Tomēr pirmās ceturtdaļas noslēgumā pārliecinošāka bija "Knicks", kura veica izrāvienus un guva krietni vairāk otrās iespējas punktus. Kuriozs moments atgadījās pirms otrās ceutrtdaļas sākuma – dūmot sāka monitors, kurā tiesneši noskatās atkārtojumus, tādēļ komandām kādu brīdi nācās uzgaidīt. Otrajā ceturksnī latvietis atzīmējās ar pieciem punktiem, taču "Wizards" pirmajā puslaikā spēja realizēt vien katru piekto trejaci.

"Knicks" pārtraukumā rokas savainojuma dēļ palika bez Mičela Robinsona, kurš jau pirmajā puslaikā sakrāja double-double. Ar precīzu trīspunktu metienu otro puslaiku atklāja Bertāns, kurš arī ievadīja vairāku precīzu metienu apmaiņu un veiksmīgu savas komandas izrāvienu. "Wizards" spēja pievilkt līdz mīnus trīs, taču viesi drīz vien atkal savu pārsvaru pieaudzēja. Noslēdzošās ceturtdaļas vidū Bertāns saņēma tehnisko piezīmi, bet mača uzvarētājs jau bija skaidrs.

"Wizards" rindās tuvu triple-double bija Rasels Vestbruks, kuram 23 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un deviņas atlēkušās bumbas. Vestbruks pieļāva arī piecas kļūdas. Labu sniegumu rādīja arī Gerisons Metjūzs, kurš pretinieku grozā sameta 14 punktus, realizējot četrus no desmit izmestajiem tālmetieniem.

Uzvarētāju labā double-double jau pirmajā puslaikā izkārtoja Mičels Robinsons, kura kontā desmit punkti un 14 atlēkušās bumbas, no kurām piecas uzbrukumā. "Knicks" uzbrucējam tas ir atkārtots karjeras labākais rādītājs mačā izcīnītajās atlēkušajās bumbās, taču to labot neļāva savainojums. Divciparu skaitli divās statistikas ailēs sakrāja arī Džūliuss Rendls, kurš Ņujorkas komandas labā guva 24 punktus un savāca 18 atlēkušās bumbas.

Vašingtonas "Wizards", kas zaudējusi divas spēles pēc kārtas, ar sešām uzvarām 23 spēlēs joprojām atrodas priekšpēdējā vietā Austrumu konferencē. Nākamais mačs burvjiem paredzēts pret Bostonas "Celtics" svētdien plkst. 20.00 pēc Latvijas laika.


Izmantotie resursi:
https://www.nba.com/

     [+] [-]

, 2021-02-13 04:31, pirms 3 gadiem
ka tik Bīls jau nav aiztreidots

  -1 [+] [-]

, 2021-02-13 05:05, pirms 3 gadiem
Par ko tiem seskiem maksā miljonus algās, ja met 9 punktus spēlē?

  +1 [+] [-]

, 2021-02-13 05:21, pirms 3 gadiem
Westbruks kādreiz arī aizsardzībā spēlē? Spēles sākuma stāvēja un skatījās. Galīgi pazudusi komanda ar W piesaisti.

     [+] [-]

, 2021-02-13 08:33, pirms 3 gadiem
Bertāna spēle- tas pat vairs nav smieklīgi
Viss ir nostājies savās vietās un spēju robežas skaidri redzamas - tās ir 5-10 pts par spēli vidēji pie laba spēles laika un ap 30% precizitāte.
Klāt vēl ierobežots prasmju arsenāls.
Speciālisti to redzēja arī agrāk, tāpēc tagad var tikai pasmieties par Wash GM

  -2 [+] [-]

, 2021-02-13 08:38, pirms 3 gadiem
Janx13- ja Tu konkrēti par rudo sesku vaicā, tad tam maksā par prasmi īstajā brīdī palaist no bikšelēm sesku laukumā

     [+] [-]

, 2021-02-13 08:39, pirms 3 gadiem
Bet viņš ir unikāls ,nav vairs neviena tamlīdzīga spēlētāja visā līgā,kas visu spēli ganītos tikai ap 3 punktu līniju.Tā kā varam tikai priecāties par mestajiem trijniekiem no visādām pozīcijām un kādreiz arī iekrīt...

  -1 [+] [-]

, 2021-02-13 08:49, pirms 3 gadiem
Kauns par Dāvi, izskatās pilnīgi pazudis, stāv uz 3p līnijas un citu neko nevar no viņa vairs gaidīt, vismaz sagatavotu metienu izpildītu, tos pašus palaiž groza virzienā sasteigtus!

  +3 [+] [-]

, 2021-02-13 09:58, pirms 3 gadiem
Kaitina šitie tipiskie latvieši, kas skaita naudu cita makā. Kāda jums starpība, cik viņš saņem? Būtu priecājušies, ka arī latvieši spēj pamatīgi noslaukt piķi no nba. Visa līga ir pilna ar briemīgiem līgumiem un Bertāna līgums ne tuvu tur nav trakākais. Jā, šobrīd viņš spēlē daudz sliktāk, kā pagājušajā sezonā, bet mēs tak nezinam visus iemeslus,kāpēc tas tā ir.

  +4 [+] [-]

, 2021-02-13 10:04, pirms 3 gadiem
Ja komandas zvaigžņu duets ir Vestbruks un Bīls, grūti cerēt, ka komanda progresēs. Ja izdotos vienu samainīt pret smaga darba darītāju(iem), kas strādā pats abos laukuma galos un ar savu piemēru liek strādāt citiem, tad arī varētu gaidīt labāku rezultātu no Vašingtonas.

  -2 [+] [-]

, 2021-02-13 10:37, pirms 3 gadiem
basis89 rakstīja: Kaitina šitie tipiskie latvieši, kas skaita naudu cita makā. Kāda jums starpība, cik viņš saņem? Būtu priecājušies, ka arī latvieši spēj pamatīgi noslaukt piķi no nba. Visa līga ir pilna ar briemīgiem līgumiem un Bertāna līgums ne tuvu tur nav trakākais. Jā, šobrīd viņš spēlē daudz sliktāk, kā pagājušajā sezonā, bet mēs tak nezinam visus iemeslus,kāpēc tas tā ir.
paskaties viņa spēli,sapratīsi kapēc!

     [+] [-]

, 2021-02-13 10:42, pirms 3 gadiem
salming18 rakstīja: paskaties viņa spēli,sapratīsi kapēc!
Spēles esmu redzējis. No spēlēm nav nekādu opciju saprast kāpēc viņš pēkšņi šogad liek garām brīvas troikas un vēl jo mazāk ir iespējams saprast,kāpēc vairs netaisa bekdorus vai katus un nemēģina iet garām.

  -1 [+] [-]

, 2021-02-13 13:23, pirms 3 gadiem
Dāvim jābrauc uz Porziņģa nometnēm Liepājā (ja tādas būs). Iemācīs mest.

     [+] [-]

, 2021-02-13 16:52, pirms 3 gadiem
Tāda sajūta, ka daļa no ''viedokļa paudējiem'' spēles neskatās, bet ierodas te, lai paspīdētu ar intelektu (tā trūkumu). W atmet Dāvim pēdējās sekundēs bezcerīgu bumbu, še met. Dāvim loģiski metiens groza virzienā, protams garām, W varonis, Dāvis nespēj trāpīt. Tur neviens netrāpītu, bet to, ka W nomudījies 22 sekundes un pats neuzbrūk, jo zin, ka netrāpīs , par to maz kurš runā. Miljoni ir noderīgi, taču tāds narciss kā W, komandā entuziasmu nevairo.