Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Jēkabpils Lūši" zaudē divas galotnes un viesos negaidīti piekāpjas "TalTech"

Jānis Celmiņš

"Jēkabpils Lūši" zaudē divas galotnes un viesos negaidīti piekāpjas "TalTech"
Foto: SK "Jēkabpils Lūši"

Visai negaidītu zaudējumu “Credit 24” Meistarlīgā volejbolā šodien viesos piedzīvoja “Jēkabpils Lūši”, kuri trīs setu cīņā zaudēja divas galotnes un piekāpās “TalTech” volejbolistiem.

Pirmais sets Tallinā aizritēja ļoti līdzvērtīgā cīņā, abām komandām punktus gūstot pamīšus. Lai gan seta galotnē jēkabpilieši sasniedza savu lielāko pārsvaru (+2) pirmajā cīņas nogrieznī (22:20), galotnē veiksmīgāki bija “TalTech” volejbolsti, kuri līdzšinējā sezonā bija izcīnījuši vien divus panākumus septiņās spēlēs, bet šovakar cīņu sāka ar uzvarētu setu – 25:23.

Arī otrajā setā labāki bija mājinieki. Lai gan seta pašā ievadā Jēkabpils komanda uz mirkli ieguva simbolisku vadību pie rezultāta 3:2 (iepriekš bija arī 2:0), kā vēlāk izrādījās tā bija pādējā reize, kad viesi pabija vadībā. Turpinājumā rezultāts jau auga par labu “TalTech” un otru setu laukuma saimnieki uzvarēja ar 25:21.

Diemžēl spēli pagarināt par vēl vienu setu “Jēkabpils Lūši” nespeja. Atrodoties minimālā vadībā visu otro setu, viesi arī šoreiz nespēja setu novest līdz panākumam. Tā galotnē lūšu neizrādījās pietiekami asi. Pie rezultāta 22:20 viss atkal pajuka un rezultātā – 23:25.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 24 gūtiem punktiem bija Valentīns Kordas, bet zaudētājiem 15 guva Kristaps Šmits.

Līdz ar to Latvijas vadošā komanda cieta trešo zaudējumu desmit sezonas spēlēs, bet pretiniekiem ļāva tikt pie trešā panākuma astoņās cīņās.

Rīt jēkabpilieši turpinās viesošanos Tallinā, tiekoties ar “Selver” volejbolistiem.