Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņa: vai "Biolars/Jelgava" pārrakstīs vēsturi?

Jānis Celmiņš

Latvijas kausa izcīņa: vai "Biolars/Jelgava" pārrakstīs vēsturi?
Vai "Biolars/Jelgava" Latvijas kausu iegūs trešo gadu pēc kārtas?
Foto: Renārs Buivids

Šajā nedēļas nogalē SN „Daugava” risināsies Latvijas kausa izcīņas volejbolā izšķirošās cīņas. Sestdien plānoti pusfināli, bet svētdien lielais fināls. Līdz šim nevienai no Latvijas klubu komandām nav izdevies izcīnīt kausu trīs gadus pēc kārtas. Vai to paveiks pēdējo divu gadu Latvijas kausa ieguvēji „Biolars/Jelgava” volejbolisti, to uzzināsim jau šajā nedēļas nogalē. Visas trīs spēles tiešraidēs tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com.

Par Latvijas kausu cīņu šogad uzsāka kopskaitā 15 komandas, pa piecām no „Schenker” līgas, Nacionālās līgas un Pirmās līgas. Lieli pārsteigumi nenotika un „Final four” sacensībās vietas nodrošināja četras „Schenker” līgas komandas. Interesanti, ka labāko četru komandu skaitā nespēja iekļūt „Daugavpils Universitātes” komanda, kurai vienīgajai nebija jāaizvada 1.kārtas cīņas. Visas pārējās komandas turnīru sāka ar pirmo kārtu. Uzreiz gan jāteic, ka DU komandu no „Final Four” šķīra vien mata tiesa. 1/4fināla pārī pret „Poliurs/Ozolnieki” komandu daugavpilieši prata uzvarēt pirmajā mačā (3:1), otrajā „ozīši” revanšējās, un viss izšķīrās „zelta setā”, kurā pārsvaru ņēma Ozolnieki. Atlikušajos trijos 1/4finālu pāros spraigas cīņas izpalika. Pašreizējā kausa ieguvēja „Biolars/Jelgava” divos mačos atdeva pa setam VK „Ventspils”, bet „ASK Kuldīga” un „RTU/Robežsardze” savus oponentus apspēlēja ļoti pārliecinoši – divu spēļu summā 6:0.

Pirmajā no pusfināliem izteiktu favorītu nav

Pirmajā no pusfināliem sestdien plkst. 17:00 „Biolars/Jelgava” tiksies ar „RTU/Robežsardzi”. Tieši šis mačs volejbola draugu vidū, visticamāk, raisīs lielāko interesi. Abu komandu savstarpējās cīņas pēdējos gados bijušas ļoti principiālas, un diezgan droši, ka izņēmums nebūs arī šī reize. Pirms gada tieši jelgavnieki aizšķērsoja ceļu uz Latvijas kausu „RTU/Robežardzei”. Toreiz finālā „robežsargi” paklupa ar 1:3… Vēlāk Latvijas čempionāta finālsērijā gan Raimonda Vildes vadītā komanda revanšējās un kāra sev kaklā čempionu medaļas.

Abas komandas Latvijas kausam gatavojas ļoti nopietni. „Biolars/Jelgava” menedžeris Andrejs Jamrovskis atklāj, ka nelielas problēmas ar veselību bijušas Pēterim Aukmanim un Andrejam Baburovam. Komanda nepilnā sastāvā bijusi arī savā pēdējā „Schenker” līgas izbraukumā uz Igauniju, taču nu viss esot kārtībā. Ja aizvadītajā sezonā Latvijas kausu kaldināt jelgavniekiem palīdzēja Ansis Medenis, tad šogad komandai jāiztiek bez Latvijas izlases viena no līderiem, kurš joprojām ir bez kluba. Visu šo sezonu Ansis trenējas kopā ar Rīgas komandu, taču pēdējā laikā treniņu apmeklējumu iespaidojis rokas savainojums. Līguma ar „RTU/Robežsardzi” Medenim gan nav, taču komandas galvenais treneris Raimonds Vilde atzīst, ka klubs ir vēl viena spēlētāja meklējumos. Vai par to varētu kļūt Medenis, rādīs laiks, taču šajā nedēļas nogalē Ansi varēsim sastapt labākajā gadījumā SN „Daugava” tribīnēs, ne laukumā.

Nelielas problēmas ir arī rīdziniekiem. Vilde pauž cerību, ka uz kājām, ar ārsta palīdzību, izdosies dabūt Jāni Liepiņu (sāp kāja), taču vēl lielāka neskaidrība ir ar Haraldu Regžu, kuram iekaisis kājas mazais pirkstiņš. Vai spēlēs viņš, uzzināsim tikai īsi pirms mača. „Kausa formāts ir interesants, tāpēc te var gadīties viss. Izteiktu favorītu nav,” uzskata Vilde. „Lai mēs varētu cerēt uz uzvaru, visiem jānospēlē stabili,” skaidro Vilde. Mačā, piemēram, pret Kuldīgas komandu „Schenker” līgas pirmajā aplī rīdzinieki atslābinājās, rezultātā šajā spēlē izcīnot tikai divus punktus plānoto trīs vietā.

Var gadīties, ka tieši pirmā pusfināla mača uzvarētāji vēlāk virs galvas cels Latvijas kausu, jo otrais no pusfināliem ir kopumā nedaudz vājāks, uzskata volejbola zinātāji. Šo rindu autors gan aicinātu „nestrēbt karstu”! Volejbolā mēdz gadīties visādi brīnumi, Latvijas volejbolā – vēl jo vairāk…

Ambiciozā Kuldīga pret „ozīšiem”

Otrajā no pusfināliem, kura starts sestdien plānots plkst.19:30, spēkus samēros „Schenker” līgas debitante „ASK Kuldīga” un „Poliurs/Ozolnieki” komanda, kura Latvijas kausu prata izcīnīt 2010. un 2011. gadā. Kuldīgas komandas galvenais treneris Nauris Sokolovskis priecājas par Edvarts Buivida atgriešanos laukumā pēc savainojuma izārstēšanas (ārstējot savainojumu, Edvarts debitēja arī volejbola komentētāja lomā), un pauž, ka izredzes viņa vadītajai komandai esot itin labas. Kurā pozīcijā Buivids varētu spēlēt, Sokolovskis gan pagaidām neatklāj. „Esmu iespēlējis viņu arī otrā tempa uzbrucēja pozīcijā, taču labu maču viņš aizvadīja spēlējot arī pa diagonāli,” pauž Sokolovskis.

Kuldīgas komandas izredzes nešaubīgi vairo „ozīšu” problēmas. Lai gan „Schenker” līgas savstarpējā mačā Ozolniekos mājinieki uzvarēja ļoti pārliecinoši (3:0), Gata Augustāna gūtais potītes savainojums pēdējā „Schenker” līgas spēlē var dārgi maksāt Alda Bērziņa vadītajai komandai. „Neesmu drošs, vai Gatis varēs spēlēt, taču kopumā viss rit pēc plāna - gatavojamies. Pēc pirksta lūzuma treniņus ir atsācis Ivo Baranovskis. Ja tu man lūgtu nosaukt komandas sākumsastāvu sestdienas spēlē, es nespētu atbildēt,” dienu pirms kausa izcīņas „Final four” turnīra pauž Bērziņš. Var noprast, ka treneris šaubās par otrā tempa uzbrucēju izvēli.

Diezgan droši var teikt, ka abas cīņas būs interesantas un aizraujošas, tāpēc pēc ilgāka laika gribētos piepildītas SN „Daugava” tribīnes un īstenu volejbola atmosfēru tajās. Līdz šim nevienai no Latvijas klubu komandām nav izdevies izcīnīt kausu trīs gadus pēc kārtas. Vai tas izdosies pēdējo divu gadu Latvijas kausa ieguvējiem „Biolars/Jelgava” volejbolistiem, to uzzināsim jau svētdien, bet varbūt jau sestdien…

Visas trīs atlikušās Latvijas kausa izcīņas spēles tiešraidēs tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com. Ar volejbola draugiem pēc ilgākas pauzes kopā būs Jūsu padevīgie kalpi Jānis Celmiņš un Krišs Upenieks. Fināls tiks izspēlēts svētdien plkst. 17:30.

Līdzšinējie rezultāti: LATVIJAS DZELZCEĻA KAUSS KALENDĀRS

Latvijas kausa ieguvēji pēdējā desmitgadē

GadsUzvarētājs
2013.gadsVK Biolars/Jelgava
2012.gadsVK Biolars/Jelgava
2011.gadsPoliurs/Ozolnieki
2010. gadsPoliurs/Ozolnieki
2009. gadsLāse-R/Rīga
2008. gadsVK Rīga/Lāse-R
2007. gadsVK Biolars/Ozolnieki
2006. gadsSK Rīga
2005. gadsSK Rīga/LU Inčukalns
2004. gadsLāse/R

LK izcīņas kalendārs:

13. decembris, pl.17.00 Biolars/Jelgava - RTU/Robežsardze
13. decembris, pl.19.30 ASK Kuldīga – Poliurs/Ozolnieki
14. decembris, pl.17.30 Fināls.

Ar deju uz Latvijas kausu ielūdz "ASK Kuldīga" un Vlads Smirnovs

Kuru komandu atbalstīsi tu?

  • 13

  • 28

  • 21

  • 30


     [+] [-]

, 2014-12-13 09:48, pirms 10 gadiem
Augustāns kurā komandā spēlē ?

     [+] [-]

, 2014-12-13 10:08, pirms 10 gadiem
maris777 rakstīja: Augustāns kurā komandā spēlē ?
Ozolniekos

     [+] [-]

, 2014-12-13 11:16, pirms 10 gadiem
Kā viņam iet ? Ir ticis pamatsastāvā ?

     [+] [-]

, 2014-12-13 11:16, pirms 10 gadiem
Par Kuldīgu!!
Slēpts komentārs: maris777

  +1 [+] [-]

, 2014-12-13 12:04, pirms 10 gadiem
maris777 rakstīja: Vai tad Kuldīgā vispār cilvēki dzīvo? Tur tikai meža dīvainīši, kur ta vēl volejbolisti.
Kuldīga ir viena no volejbola pilsētām pamulki! No turienes nācis pats Jānis Šmēdiņš!!

  +2 [+] [-]

, 2014-12-13 12:06, pirms 10 gadiem
Gan jau ka pats esi no meza nācis..

     [+] [-]

, 2014-12-13 16:12, pirms 10 gadiem
Šogad RTU paņems 1. vietu !