Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Turība" grauj pastarīšus, RTU grib vairāk un salauž "Bukus"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Turība" grauj pastarīšus, RTU grib vairāk un salauž "Bukus"
Ar Naura Rikveiļa 26 punktiem "Bukiem" nepietika uzvarai
Foto: Klāvs Vasiļevskis

Latvijas Basketbola līgas 2. divīzijā (LBL2) aizvadītas divas spēles. B grupas mačā RTU izbraukumā ceturtajā ceturtdaļā salauza Gulbenes "Bukus", svinot uzvaru ar 80:67. Tikmēr C grupas mačā "Turība" otro reizi šosezon sagrāva BJSS "Rīga" vienību ar rezultātu 87:58.

"Gulbenes "Buki/BJSS" - "Rīgas Tehniskā universitāte"

Gulbenieši pēc graujošās uzvaras savā laukumā pār "Madonu" (79:34) dabūja kārtīgu pērienu Valmierā, kur piekāpās vietējai "Valmiera Glass/ViA" ar 50:105. Šodien pretiniekos bija RTU basketbolisti, kuri savā pēdējā spēlē savā laukumā arī piekāpās Valmieras komandai, bet ar daudz pieklājīgāku rezultātu (74:87).

Maču labi sāka RTU, divās minūtēs realizējot divus trīs punktu gājienus un izvirzoties vadībā ar 6:2. Kad spēlētas bija trīs ar pusi minūtes, Nauris Rikveilis, kurš pagājušajā sezonā Studentu basketbola līgā pārstāvēja RTU krāsas, realizēja tālmetienu, gulbeniešiem pārņemot vadību. Turpinājumā RTU prata atjaunot četru punktu pārsvaru, bet mājinieki pirmo ceturtdaļu noslēdza ar izrāvienu (22:14). Otrās ceturtdaļas ievadā "Buki" vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru, to spējot noturēt virs 10 punktiem (33:21). Ceturtdaļas otrajā pusē RTU spēja saņemties un sadeldēt deficītu līdz pieciem punktiem, bet pirmo puslaiku noslēgt vēl ar mazāku deficītu - 35:38.

Otro puslaiku labāk sāka RTU, veicot 5:0 izrāvienu. To ar precīzu tālmetienu pārtrauca Rikveilis, atgriežot vadībā Gulbenes komandu. Turpinājumā cīņa kļuva līdzīgāka, nelielu vadību saglabājot laukuma saimniekiem (48:44). Uz īsu brīdi mājiniekiem padevās neliels izrāviens, bet ar to pašu spēja atbildēt RTU, nepilnas divas minūtes līdz trešās ceturtdaļas beigām nonākot viena precīza metiena atstatumā. Īsā laikā divus precīzus tālmetienus izpildīja Ingus Mastiņš, ļaujot RTU atrasties vadībā pēc 30 spēlētām minūtēm ar 55:52. Spēles izšķirošā nogriežņa ievadā RTU palielināja savu pārsvaru līdz septiņiem punktiem, atstājot konkurentus sausā teju četras minūtes. Laiks sāka strauji ritēt RTU labā, viesiem tuvojoties uzvarai. Pusotru minūti līdz pamatlaika beigām bija skaidrs, ka RTU uzvara ir rokā. Rezultāta starpība sasniedza jau 17 punktus, kamēr "Buki" ceturtajā ceturtdaļā vēl nebija guvuši pat 10 punktus. Galu galā RTU guva panākumu izbraukumā ar rezultātu 80:67.

RTU labā 16 punktus guva Matīss Jankovskis, bet attiecīgi 14 un 13 Laurim Bērziņam un Naurim Bikovam. Gulbenes komandas rindās ar 26 punktiem izcēlās Nauris Rikveilis.

BA "Turība" - BJBS "Rīga"

C grupā šodien risinājās līderu un pastarīšu duelis, "Turībai" līdz šim izcīnot septiņas uzvaras tikpat spēlēs, bet "Rīgai" piedzīvojot astoņus zaudējumus tikpat mačos. Abas komandas jau reizi tikās sezonas ievadā, kad "Turība" tika pie graujošas uzvaras ar rezultātu 93:52. Atbildes mačā neviens vairs nebrīnītos par līdzīgu iznākumu.

Spēli ar precīziem tālmetieniem pirmajā minūtē sāka Niks Rimšānas un Juris Veldre, izvirzot mājiniekus vadībā ar 6:0. "Turībai" pirmajā minūtē ar punktu gūšanu nevedās, kas ļāva pārņemt vadības grožus vien pēc teju piecām spēlētām minūtēm, kad trīspunktnieku realizēja Miķelis Liberts. Pirmās ceturtdaļas otrajā pusē viesi uzņēma apgriezienus un uzvarēja to ar rezultātu 25:19. Otrajā ceturtdaļā komandas spēlēja mazrezultatīvi. Pirmo trīs ar pusi minūšu laikā komandas guva vien pa diviem punktiem katra. Turpinājumā "Turība" spēja lauzt cīņas gaitu, otrajā ceturtdaļā veicot 19:3 izrāvienu un savā grozā ielaižot vien piecus punktus - 46:24.

Otro puslaiku "Turība" sāka stabili, bet tad nedaudz pievīla spēle aizsardzībā, ļaujot arī pretiniekiem regulāri tikt pie punktiem. Tā pēc piecām spēlētām minūtēm katra no komandām bija guvusi pa deviņiem punktiem (55:33). Trešās ceturtdaļas otrajā pusē "Turība" nespēja veikt kādu nopietnāku izrāvienu, bet saglabāja pārliecinošu vadību pirms noslēdzošajām 10 minūtēm - 65:40. Ceturtajā ceturtdaļā "Turība" centās atkārtot otrajā ceturtdaļā iespēto, četrās ar pusi minūtēs veicot 13:4 izrāvienu. Turpinājumā savas iespējas realizēja arī gados jaunie rīdzinieki, tiesa nespējot izglābties no sagrāves. Mačs noslēdzās ar "Turības" triumfu - 87:58.

Rezultatīvākie "Turības" komandā ar 13 punktiem bija Elvis Endzels un Dāvids Kārlis Muižnieks, kuram arī septiņas atlēkušās bumbas. "Rīgas" labā 19 punktus guva un astoņas atlēkušās bumbas izcīnīja Aivars Dambis.

LBL2, 12. novembris

Gulbenes "Buki/BJSS" - "Rīgas Tehniskā universitāte" 67:80 (22:14, 16:21, 14:20, 15:25)

"Buki/BJSS": Rikveilis 26, Duļevskis 13 (7 ab, 7 rp), Pētersons 8 (10 ab), Čaupjonoks 8 (8 ab), Paegle 6, Freijs 4, Lišiks 2, Brūniņš, Kromulis, Ozers.
RTU: Jankovskis 16, Bērziņš 14, Bikovs 13 (6 ab, 5 rp), Mastiņš 9, Rozenšteins 9 (7 ab), Grabovskis 8 (6 ab), Helmanis 8 (9 ab), Buks 3, Aņisimovs.

BJSS "Rīga" - BA "Turība" 58:87 (19:25, 5:21, 16:19, 18:22)

"Rīga": Dambis 19 (8 ab), Butirins 9, Egle 8 (8 ab), Blankveins 8, Rimšāns 6 (7 ab), Veldre 4, Birjukovs 2, Bīgstāns 2.
"Turība": Endzels 13 (6 rp), Muižnieks 13 (7 ab), Dumbris 10 (9 ab), Ate 8 (7 ab), Adiņš 8 (9 ab), Blumbergs 8, Stacēvičs 8, Caune 8, Liberts 7 (6 ab), Stikuts 4.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība