Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

"Biolars" lūkos pārsteigt čempionus

Jānis Celmiņš

"Biolars" lūkos pārsteigt čempionus
Jurijs Deveikus un Andrejs Jamrovskis (VK "Biolars")
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien „Schenker” volejbola līgā tiks aizvadītas trīs spēles. Tikai viena no tām arī ar Latvijas kluba līdzdalību. VK „Biolars” Zemgales olimpiskajā centrā uzņems līgas pēdējo gadu čempionvienību Tallinas „Selver”. Mača sākums pulksten 14.00, tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanāls).

Līdz šim „Selver” komanda zaudējumu rūgtumu nav izjutusi un šosezon jau pamanījusies apspēlēt trīs no četrām Latvijas komandām. Ceturtā šodien to lūkos nepieļaut. Setu no „Selver” vakar prata paņemt „Poliurs / Ozolnieki” komanda un sezonas sākumā to pašu paveica arī „Daugavpils Universitāte”. Pirms nedēļas tīru zaudējumu (0:3) pret talliniešiem piedzīvoja Latvijas čempionvienība „Lāse-R / Rīga”.

Jurija Deveikusa vadītā „Biolars” vienība līdzšinējās piecās spēlēs pratusi izcīnīt divas uzvaras, divos no zaudējumiem paņemot pa punktam no „Parnu” un „Tartu Pere leib” komandām (abas spēles zaudētas ar 2:3). Jelgavas komandas līderis arī šosezon ir pieredzējušais Andrejs Jamrovskis, kuram līdzšinējos mačos vidēji 20 punkti – piektais rezultatīvākais visā līgā. Starp komandas līderiem arī Andis Cimoška, Reinis Pekmanis un Pēteris Aukmanis (viņš arī piektais labākais līgas bloķētājs).

Latvijas volejbola draugiem Jelgavā šodien būs iespēja novērtēt Latvijas volejbolista Andreja Baburova varējumu, kurš gan uz izlasi izsaukts nav. Viņš šogad pārstāv tieši „Selver” krāsas. Viņam vidēji mačā šosezon 12,6 punkti. Neapšaubāms „Selver” līderis arī šosezon ir Argo Meresārs, kuram vidēji mačā 20,4 punkti. Viņš ir visas līgas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs. Tallinas komandas sastāvā ir arī šī brīža labākais līgas servētājs Matī Kēls, kuram piecās spēlēs 14 neatvairāmas serves.

Mača sākums jau pulksten 14.00, tiešraide Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvā TV 411.kanāls).

Tikmēr divās citās spēlēs laukumā dosies Igaunijas komandas. „Rakvere Grossi TK” pret „Tartu Pere Leib” un „Voru” pret „TTU”. Šo maču sākums attiecīgi pulksten 15.00 un 16.00.