Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:271, Did:0, useCase: 3

Jaunajiem Latvijas čempioniem 64 lauciņu dambretē pirmie tituli

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Jaunajiem Latvijas čempioniem 64 lauciņu dambretē pirmie tituli
Roberts Misāns un Marija Magdalēna Nereda. Foto: Latvijas dambretes federācija.

Bauskas kultūras centrā trīs dienu garumā no 8.oktobra līdz 10.oktobrim norisinājās cīņas par Latvijas čempiona titulu sievietēm un vīriešiem 64 lauciņu dambretē. Fināla cīņās sieviešu konkurencē piedalījās deviņas dalībnieces un vīriešu konkurencē desmit dalībnieki. Turnīri norisinājās pēc riņķa sistēmas ar mikromačiem un apdomas laiku uz partiju 25 minūtes + 10 sekundes katram.

Sievietēm no paša turnīra sākuma vadībā izvirzījās Nacionālā meistare Marija Magdalēna Nereda, kura noturēja līdera pozīcijas līdz pašām beigām un pirmo reizi kļuva par Latvijas valsts čemponi ar izcīnītajiem 15 punktiem. Otro un trešo vietu ar 14 punktiem dalīja divas dalībnieces un pēc papildus rādītājiem uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa vairākkārtējā Latvijas čempione, Nacionālā lielmeistare Antra Valnere. Savukārt godalgoto trijnieku noslēdza arī vairākkārtējā Latvijas čempione, Nacionālā lielmeistare Regīna Piroņena.

Vīriešiem uz Latvijas čempiona titulu bija divi galvenie pretendenti, Nacionālie lielmeistari Roberts Misāns un Guntars Purviņš, kuri pierādīja savu meistarību turnīra gaitā. Atrodoties vadībā no turnīra sākuma līdz tā beigām, par Latvijas valsts čempionu ar izcīnītajiem 15 punktiem kļuva Roberts Misāns, kuram tas ir pirmais šāds tituls. Otro vietu ar 14 punktiem izcīnīja Guntars Purviņš, kurš Latvijas čempiona godā bijis vairākas reizes. Par trešo pozīciju noritēja spraigas cīņas, kur noslēgumā to ar 12 punktiem izcīnīja talantīgais Kristers Lapiņš, kuram tas izdevās pirmo reizi un pateicoties tam viņam tiks piešķirts Nacionālā meistara tituls.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija

     [+] [-]

, 2021-10-13 11:58, pirms 3 gadiem
Pēc bildes varētu arī būt spēcīgi svarcēlāji.