Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:148, Did:0, useCase: 3

Ožjē: "Es riskēju visu laiku, bet Tanaks tāpat bija ātrāks"

Juris Grīns
Juris Grīns

Ožjē: "Es riskēju visu laiku, bet Tanaks tāpat bija ātrāks"
Sebastjans Ožjē. Foto: AFP/Scanpix

Salīdzinoši neizdevīgā pozīcijā pasaules rallija čempionāta kopvērtējumā pirms noslēdzošajiem diviem posmiem nokļuvis pašreizējais WRC titula īpašnieks Sebastjēns Ožjē. Velsas rallijā viņš finišēja trešais, lai gan atzīst, ka gandrīz visu laiku braucis uz riska robežas.

Jau sesto uzvaru sezonā Velsā guva igauņu sportists Ots Tanaks (“Toyota”), otro vietu izcīnīja Tjerī Noivils (“Hyundai”), bet tikai trešais spēja finišēt Sebastjēns Ožjē (“Citroen”), lai gan trijotni finišā šķīra samērā neliela laika starpība.

Pirms sacīkstēm Spānijā un Austrālijā Tanaka pārsvars pār Ožjē kopvērtējumā ir 28 punkti, bet Noivils ir jau 41 punktu aizmugurē.

“Šī bija gara nedēļas nogale ar garām dienām un īsām naktīm, un ar lielu stresa slogu uz pleciem,” atzīst Tanaks, kurš tuvojas savam pirmajam pasaules čempiona titulam karjerā. “Šķiet, nebija tāda brīža, kad mans pārsvars būtu bijis lielāks par desmit sekundēm, un katrā ātrumposmā bija jābrauc uz savu spēju robežas. Atlikušas vairs tikai divas sacīkstes un iepriekš esam redzējuši, ka var notikt dramatiski pavērsieni, tādēļ pilnībā jāsaglabā koncentrēšanās.”

Savukārt Ožjē, kurš bijis nepārspējams jau sešas sezonas pēc kārtas, šobrīd ir tuvu tam, lai piekāptos 31 gadu vecā Tanaka priekšā.

“Es šajā rallijā izdarīju maksimumu, bet tāpat katrā mēģinājumā biju lēnāks,” neslēpj francūzis. “Lai gan starpība nebija liela, ar to pietika, lai zaudētu konkurentiem. Es izdarīju pat vairāk nekā maksimumu. Riskēju ik mirkli, bet Ots tāpat bija ātrāks par mums. Situācija kopvērtējumā pirms pēdējiem diviem posmiem nav ļoti laba, bet matemātiski vēl viss ir iespējams. Turpināsim cīnīties, jo cerība vēl pastāv."

Izmantotie resursi:
4rati - 4rati