Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Dacjuks vienatnē apspēlē Kuldas "Severstal", CSKA izglābjas no zaudējuma pret "Admiral"

Dacjuks vienatnē apspēlē Kuldas "Severstal", CSKA izglābjas no zaudējuma pret "Admiral"
Pāvels Dacjuks guva abus SKA vārtus mačā pret Artūra Kuldas "Severstal". Foto: ska.ru

„Avtomobilist” izcīnīja 17. uzvaru pēc kārtas Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šosezon, pārspējot „Sibir” ar 4:1, „Severstal” ar 0:2 piekapās SKA, bet CSKA tikai pēcspēles metienu sērijā tika galā ar „Admiral” – 2:1.

Artūra Kuldas „Severstal” ar 0:2 zaudēja SKA, piedzīvojot piekto neveiksmi pēdējās sešās cīņās. Abus vārtus SKA labā guva 40 gadus vecais Pavels Dacjuks, atzīmējoties 27. un 38. minūtē. Kuldam šodien neierasti mazs spēles laiks – 15:52 minūtes, aizsargam atzīmējoties ar diviem metieniem un trīs spēka paņēmieniem. Šosezon Kulda guvis divus vārtus un atdevis vienu piespēli, bet „Severstal” cieta 12. zaudējumu 17 spēles un ieņem desmito vietu Rietumos.

Vladivostokas „Admiral” bija tuvu sensācijai mačā pret CSKA, vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām esot vadībā ar 1:0. Otrā perioda beigās „Admiral” palika bez galvenā trenera Sergeja Svetlova, kuram tika piespiests disciplinārais sods līdz mača beigām. Spēle tuvojās beigām, kad Maksims Šalunovs aizskrēja pretuzbrukumā, nonāca vienatnē pret vārtsargu un izglāba savu komandu – 1:1. Papildlaikā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienu sērijā labāki bija CSKA hokejisti, kuri iemeta trīs no pieciem bullīšiem, palīdzot Maskavas vienībai tikt pie 11. uzvaras pēc kārtas.

Jekaterinburgas „Avtomobilist” pagarināja uzvaru sēriju līdz 17 spēlēm, ar 4:1 pārspējot Novosibirskas „Sibir”. Par spīti vairākiem traumētiem hokejistiem, kuriem ir svarīga loma komandā, KHL līdervienība turpina tuvoties SKA rekordam, ko vienība no Sanktpēterburgas uzstādīja pagājušajā sezonā, svinot 21 uzvaru pēc kārtas. „Avtomobilist” viegli panāca trīs vārtu pārākumu, kad palika spēlēt deviņas minūtes, „Sibir” vienus vārtus atspēlēja, bet drīzumā mājinieki panāca 4:1. Šobrīd Austrumu otrā komanda, Boba Hārtlija „Avangard” atpaliek no Jekaterinburgas jau par septiņiem punktiem.

KHL spēles, 12. oktobris

SpēleRezultāts
Avtomobilist – Sibir4:1
SKA – Severstal2:0
CSKA – Admiral2:1 PM
Dynamo (Minska) – Lokomotiv2:5
Dinamo (Rīga) – Kunlun1:3

Izmantotie avoti:
Хоккей – Континентальная Хоккейная Лига –...