Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Ovečkinam divi vārti, Krosbijam trīs punkti pārliecinošās uzvarās izbraukumā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ovečkinam divi vārti, Krosbijam trīs punkti pārliecinošās uzvarās izbraukumā
Aleksandrs Ovečkins
Foto: AP/Scanpix

Sesto reizi Nacionālās hokeja līgas vēsturē vienā dienā laukumā devās 30 komandas. Pateicoties Aleksandra Ovečkina pirmajiem diviem vārtiem un Breidena Holtbija 29 atvairītajiem metieniem, pirmo uzvaru sezonā izcīnījis Vašingtonas "Capitals", kas izbraukumā atstāja sausā Bostonas "Bruins" - 4:0. Tikmēr Sidnijs Krosbijs otro maču pēc kārtas tika pie trim rezultativitātes punktiem, kaldinot Pitsburgas "Penguins" panākumu Toronto pret "Maple Leafs" - 5:2.

Nacionālās hokeja līgas klubs Vašingtonas "Capitals" nerealizēja nevienu no pirmajiem sešiem vairākumiem šajā sezonā, taču septītajā piegājienā bija nepieciešamas nieka astoņas sekundes. Aleksandram Ovečkinam ļāva izdarīt netraucētu metienu no kreisā iemetiena apļa, un krievu uzbrucējs šādu dāvanu, protams, izmantoja. Pirmās trešdaļas izskaņā Ovečkins meta no tuvākas distances, dubultojot pārsvaru. Turpinājumā pirmos vārtus sezonā iemeta arī Maiks Grīns un Džoels Vords, Vašingtonas "Capitals" izbraukumā ar 4:0 pārspējot pagājušās sezonas labāko vārtsargu Tūku Rasku un Bostonas "Bruins".

Pirmajos divos mačos sešus punktus nopelnījis pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Sidnijs Krosbijs, kaldinot Pitsburgas "Penguins" panākumu izbraukumā pret Toronto "Maple Leafs" - 5:2. Minūti pēc Patrika Hornkvista vārtiem viņš dubultoja pārsvaru, bet pirmo trešdaļu "Penguins" noslēdza ar trīs precīzu metienu handikapu. Lai gan turpinājumā laukuma saimnieki pamodās, apdraudēt pretinieku otro uzvaru tikpat mačos neizdevās.

Atklāšanas spēlē "Penguins" iemeta sešas ripas Anaheimas "Ducks" cietoksnī. Pīles to izmantoja kā motivāciju, noslēdzošajā trešdaļā atspēlējoties un ar 3:2 pieveicot Detroitas "Red Wings". Skaistus, taču strīdīgus uzvaras vārtus 24 sekundes pirms pamatlaika noslēguma, izceļoties otro reizi mačā, iemeta "Ducks" kapteinis Raiens Geclafs, kurš mirkli iepriekš pie apmales nogāza Niklasu Kronvālu.

Krietni neveiksmīgāku trešo trešdaļu aizvadīja Filadelfijas "Flyers", kas savā laukumā septiņu minūšu laikā izsēja trīs vārtu handikapu, pēcspēles metienos ar 3:4 atzīstot Monreālas "Canadiens" pārākumu. Uzvarētāju rindās vārti un divas piespēles pieredzējušā krievu aizsarga Andreja Markova kontā, kamēr laukuma saimniekiem trešos un ceturtos vārtus sezonā guva Veins Simondss.

Trīs vārtus pēdējo 20 minūšu laikā zaudēja arī Dalasas "Stars", kas izbraukumā ar 1:4 atzina Nešvilas "Predators" pārākumu. Tikmēr Ņūdžersijas "Devils" guva četrus vārtus pirmajā trešdaļā un piecus pirmo 23 minūšu laikā, izbraukumā ar 5:1 apspēlējot Floridas "Panthers", bet Ņujorkas "Islanders" otro reizi pēc kārtas tika galā ar Karolīnas "Hurricanes" (4:3). Zaudētājiem ar trim rezultatīviem metieniem izcēlās Jirži Tlustijs.

Minesotas "Wild" otro reizi trīs dienu laikā atstāja sausā Kolorado "Avalanche" - mājās bija 5:0, bet izbraukumā tikai 3:0. Dārsijs Kempers tika galā ar 30 metieniem, kamēr Zakam Parizē bija nepieciešami desmit metieni, lai četras sekundes pirms beigu sirēnas raidītu ripu tukšos vārtos. Komandas tikās pagājušās sezonas izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, "Wild" uzvarot septiņos mačos. Vēsture izpaudās 23. minūtē, kad mājinieku aizsargs Ēriks Džonsons par sitienu ar elkoni nopelnīja noraidījumu līdz spēles beigām.

Pirmās uzvaras meklējumos ir arī Stenlija kausa čempione Losandželosas "Kings", kas 13. minūtē bija ieguvusi divu vārtu pārsvaru, tomēr pagarinājumā ar 2:3 piekāpās Arizonas "Coyotes". Uzvaras vārtus 14 sekundes pirms papildlaika noslēguma iemeta zviedru aizsargs Olivers Ekmans-Larsons, kurš realizēja skaitlisko pārsvaru. Pirmajā trešdaļā iegūto divu vārtu handikapu izsēja arī Edmontonas "Oilers", kas pēcspēles metienos ar 4:5 atzina Vankūveras "Canucks" pārākumu. Laukuma saimniekiem trīs piespēles Daniela Sedina kontā.

NHL regulārais čempionāts, 12. oktobris

SpēleRez.
Bostonas "Bruins" – Vašingtonas "Capitals"0:4
Toronto "Maple Leafs" – Pitsburgas "Penguins"2:5
Detroitas "Red Wings" – Anaheimas "Ducks"2:3
Tampabejas "Lightning" – Otavas "Senators"2:3 PM
Floridas "Panthers" – Ņūdžersijas "Devils"1:5
Ņujorkas "Islanders" – Karolīnas "Hurricanes"4:3
Filadelfijas "Flyers" – Monreālas "Canadiens"3:4 PM
Kolumbusas "Blue Jackets" – Ņujorkas "Rangers"5:2
Sentluisas "Blues" – Kalgari "Flames"4:1
Nešvilas "Predators" – Dalasas "Stars"4:1
Čikāgas "Blackhawks" – Bufalo "Sabres"6:2
Kolorado "Avalanche" – Minesotas "Wild"0:3
Arizonas "Coyotes" – Losandželosas "Kings"3:2 P
Vankūveras "Canucks" – Edmontonas "Oilers"5:4 PM
Sanhosē "Sharks" – Vinipegas "Jets"3:0

Raiens Geclafs gūst skaistus, bet strīdīgus uzvaras vārtus 24 sekundes pirms beigām

Aleksandrs Ovečkins realizē vairākumu un gūst pirmos vārtus sezonā

Rejs Emerijs pagarinājumā izglābj Filadelfijas "Flyers"

Daniels un Henriks Sedini saspēlējas, Radims Vrbata iemet

     [+] [-]

, 2014-10-12 07:56, pirms 10 gadiem
Autor nu vispār video skaidri redzams ka Ovečkins vārtus guva 7 sekundes atrodoties vairākumā

     [+] [-]

, 2014-10-12 08:09, pirms 10 gadiem
gggg rakstīja: Autor nu vispār video skaidri redzams ka Ovečkins vārtus guva 7 sekundes atrodoties vairākumā
Video nav oficiāls rādītājs

11:18 BOS Bobby Robins Kneeing against Matt Niskanen
11:26 WSH PPG - Alex Ovechkin (1) ASST: John Carlson (1), Nicklas Backstrom (1)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-10-12 09:48, pirms 10 gadiem
Ovie sāk iedarbināt savu golu mašīnu,salmi malā,Stemkosu ieskaitot !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-12 13:30, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Ovie sāk iedarbināt savu golu mašīnu,salmi malā,Stemkosu ieskaitot !
Ovie sezonas intriga - vai būs tik pat slikts koefs kā pagājušajā sezona?
P.S. Perijs sāka ar Hat-trick.

     [+] [-]

, 2014-10-12 16:53, pirms 10 gadiem
svomalraH rakstīja: Ovie sāk iedarbināt savu golu mašīnu,salmi malā,Stemkosu ieskaitot !
tik pat vārtu, cik Zemgum tas tā, ja gribas mērīties ar krāniņiem pēc divām nospēlētām spēlēm

     [+] [-]

, 2014-10-12 17:31, pirms 10 gadiem
aksels82inbox.lv rakstīja: Ovie sezonas intriga - vai būs tik pat slikts koefs kā pagājušajā sezona?
P.S. Perijs sāka ar Hat-trick.
Būs tāds pats skaitlis, tik ar + zīmi priekšā.