Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Marejs atspēlējas pret Štepaneku, pusfinālā tiksies ar Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Marejs atspēlējas pret Štepaneku, pusfinālā tiksies ar Federeru
Endijs Marejs
Foto: AFP/Scanpix

Šanhajas "Masters 1000" turnīra pusfinālos sestdien spēlēs turnīrā ar pirmajiem četriem numuriem izliktie tenisisti – Rodžers Federers sacentīsies ar Endiju Mareju, bet Novaka Džokoviča pretinieks būs Tomašs Berdihs.

Visgrūtāk no ranga pirmā trijnieka ceturtdaļfinālā klājās pēdējo divu gadu Šanhajas turnīra uzvarētājam Endijam Marejam. Skots pusotru setu spēlēja ļoti pasīvi, kā rezultātā nokļuva iedzinējos pret Radeku Štepaneku. Čehijas vecmeistars pirmajā setā uzvarēja ar 6:4.

Marejs turpinājumā spēlēja agresīvāk un otrajā setā uzvarēja ar 6:2. Trešā seta sākumā Endijs neizmantoja 0:40 iespēju pie pretinieka serves un drīz vien zaudēja savu servi. Ilgi ar breiku priekšā Štepaneks gan nebija. Marejs ātri atspēlējās, bet izšķirošo lūzumu panāca astotajā geimā, kuru čehs pie savas serves zaudēja "sausā" un pabeidza ar dubultkļūdu. Marejs šodien kortā lamājās un lauza raketes...

Olimpiskajam čempionam mačā grūta uzvara ar 4:6, 6:2, 6:3. Marejs Šanhajā sasniedzis 11-0 bilanci un titula aizstāvēšanu sestdien pusfinālā turpinās pret Rodžeru Federeru. Šveicietis iztika bez zaudētiem setiem pret Marinu Čiliču – 6:3, 6:4. Ranga līderis katrā setā reizi zaudēja savu servi, tomēr spēja uzvarēt ar piecu geimu pārsvaru. Otro breiku Čiličs ieguva brīdī, kad Federers servēja par uzvaru mačā. Tiesa, uzreiz pēc tam horvāts atkal zaudēja savu servi, un spēle bija galā.

Otru pusfināla pāri veidos Serbijas un Čehijas tenisa līderi – Novaks Džokovičs un Tomašs Berdihs. Pirmais pusfinālā šorīt iekļuva Berdihs, kurš bez īpašām grūtībām tika galā ar Žo-Vilfrīdu Tsongu – 6:3, 7:6(5). Francūzim par sevi lika manīt muguras savainojums. Otrā seta taibreikā Tsonga izšķirošo kļūdu pieļāva ar dubultkļūdu.

Tikmēr Džokovičs zaudēja tikai sešus geimus Tomijam Hāsam. Spēle varēja ievirzīties krietni citādāk, ja vācietis otrajā setā pēc izvirzīšanās vadībā ar 2:0 nebūtu apstājies. Seta ievadā Hāss spēlēja lielisku tenisu, taču, ieguvis breika pārsvaru, pēkšņi izslēdzās un zaudēja piecus geimus pēc kārtas. Bija jābūt pat sešiem, taču Džokovičs pie 5:2 nespēja ar divām mačbumbām izservēt maču.

"Shanghai Rolex Masters". ATP "World Tour 1000" sērijas turnīrs Šanhajā

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Roger Federer – (10) Marin Cilic6:3 6:4
(2) Novak Djokovic – Tommy Haas6:3 6:3
(3) Andy Murray – Radek Stepanek4:6 6:2 6:3
(4) Tomas Berdych – (5) Jo-Wilfried Tsonga6:3 7:6(5)