Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

papildināts ''Salavat Yulaev'' iegūst ''Lokomotiv'' kausu, ''Lev'' debitē ar zaudējumu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Salavat Yulaev'' iegūst ''Lokomotiv'' kausu, ''Lev'' debitē ar zaudējumu
Ufas ''Salavat Yulaev'' sezonu sākusi ar fantastisku trīs vārtu deficīta atspēlēšanu
Foto: KHL

Šodien sākusies jaunā Kontinentālās hokeja līgas sezona, kuras sākums aizkavējās pagājušajā nedēļā notikušās Jaroslavļas ''Lokomotiv'' katastrofas dēļ. Atklāšanas mačā, kurā tikās pērnās sezonas finālistes - Ufas ''Salavat Yulaev'' un Mitišču ''Atlant'' -, saspringtā spēlē uzvaru svinēja mājinieki ufieši - atspēlēts trīs vārtu deficīts un gūta uzvara ar 5:3, iegūstot simboliski nodēvēto ''Lokomotiv'' kausu. Savukārt šovakar ar zaudējumu KHL debitējusi Slovākijas komanda Popradas ''Lev''.

Pirmos vārtus jaunajā sezonā guva zviedru uzbrucējs Patriks Zakrisons, kurš izmantoja Mitišču ''Atlant'' pretuzbrukumu. Jau pēc 25 sekundēm viesu pārsvars dubultojās - ar metienu no distances izcēlās aizsargs Rafaels Batiršins, panākdams 2:0 ''Atlant'' labā. Mājiniekiem pirmo trešdaļu nepatīkamāku padarīja slovāku uzbrucējs Branko Radivojevičs, veiksmīgi nospēlējot vārtu priekšā un gūstot pirmos vārtus jaunā kluba rindās. Tādējādi 3:0 pēc pirmajām 20 minūtēm!

Pirms otrās trešdaļas Ufas klubs mainīja vārtsargus - Vitālija Koļesņika vietā stājās pamatvārtsargs zviedrs Eriks Ersbergs. Saņēmās arī komanda, otrajā trešdaļā atspēlējot divus vārtus. Vispirms lielisku kombināciju ar netraucētu metienu pretī vārtiem noslēdza Latvijas tāllēcējas Inetas Radevičas vīrs Pjotrs Ščastļivijs, bet pēcāk vairākumu realizēja Jurijs Trubačevs.

Mājinieki ieguva psiholoģisko pārsvaru un iniciatīvu, turpinot lielisko atspēlēšanos. Vispirms rezultatīvs bija Rihards Steglīks, vēlāk vairākumu realizēja Igors Grigorenko, pirmo reizi vadībā izvirzot ''Salavat Yulaev'', - 4:3. Mača izskaņā ''Atlant'' cerēja atspēlēties, nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, bet ielaida piektos vārtus - vēlreiz precīzs bija Grigorenko un 5:3. Tādējādi pagājušās sezonas Gagarina kausa ieguvēja iesākusi sezonu ar panākumu un ieguvusi traģiski bojāgājušās Jaroslavļas ''Lokomotiv'' vārdā nodēvēto kausu.

Tikmēr ar smagu panākumu sezonu sākusi starpsezonu periodā nopietnas pārmaiņas piedzīvojusī Čeļabinskas ''Traktor'' komanda, kas ar 3:2 pēcspēles metienos pieveica Novokuzņeckas ''Metallurg''. Spēles gaitā mājinieki atradās iedzinējos - ''Metallurg'' divas reizes realizēja vairākumu. Jāatzīmē, ka pa rezultatīvai piespēlei jaunpienācējiem - Brentam Sopelam un Rendijam Robitailam. Tomēr ''Traktor'' atspēlējās un guva uzvaru bullīšu sērijā - 3:2. 65 minūšu laikā mājinieki izdarīja 34 metienus, kamēr viesi - tieši divreiz mazāk.

Sauso zaudējumu savā laukumā piedzīvojusi Čehovas ''Vityaz'', kas ar 0:3 atzina Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'' pārākumu. Pirmos divus vārtus ''Torpedo'' guva, spēlējot vairākumā, turklāt vispirms Metam Elisonam, bet pēcāk Raienam Veskem asistēja Martins Ternbergs. Punktu mačam nepilnas desmit minūtes pirms beigu sirēnas pielika Jevgēņijs Varlamovs. Jāatzīmē, ka ''Vityaz'' tikai par divām soda minūtēm vairāk nekā sāncenšiem.

Aizvadot lielisku noslēdzošo trešdaļu, pie panākuma savā laukumā tikusi Minskas ''Dinamo'', kas ar 4:1 pieveica pērnās sezonas regulārā čempionāta uzvarētāju Omskas ''Avangard''. Tieši viesi pirmie guva vārtus, kad aizturētā soda laikā no vārtu priekšas rezultātu viegli atklāja Aleksandrs Frolovs, gūstot pirmos vārtus KHL. ''Avangard'' bija vadībā līdz pat trešajai trešdaļai, kad mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus. Veiksmīgākais bija uzbrucējs Čārlzs Linglets, kura kontā divi vārtu guvumi.

Visbeidzot ar zaudējumu KHL debitējusi Slovākijas komanda Popradas ''Lev'', kas, neskatoties uz veterāna Ļuboša Bartečko diviem vārtiem, ar 2:4 atzina spēcīgās Magņitogorskas ''Metallurg'' pārākumu. Mača gaitā viesi atradās vadībā pat ar 3:0, bet 35 gadus vecā slovāku uzbrucēja centieni atgrieza ''Lev'' cerības uz pozitīvu iznākumu. Tomēr tās izkliedēja ''Metallurg'' jaunpienācējs uzbrucējs Antons Buts, kurš mača izskaņā raidīja ripu tukšos sāncenšu vārtos.

1 2 3 84 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2011-09-12 18:18, pirms 13 gadiem
laba spele bija bet salvats kautka mainijies nav vairs ta mašīna kas bija pagajušo sezon..nu vismaz man ta liekas lol

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 18:20, pirms 13 gadiem
Neko teikt -interesanta spēle izvērtās!

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 18:20, pirms 13 gadiem
Redzēju šo spēli tiešām laba, sākumā bija 3:0 vadībā Atlant un pēkšņi viss sagriezās.

 +13 [+] [-]

, 2011-09-12 18:21, pirms 13 gadiem
gascoigne rakstīja: Kas būtu domājis, ka kausam ar šādu nosaukumu būs pavisam cita vērtība...
tas gan. vārdos neizsakāmi skumji..

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 18:25, pirms 13 gadiem
labi,ka salavats atdzīvojās,spēle bija aizraujoša
Slēpts komentārs: Modžohēds

 +12 [+] [-]

, 2011-09-12 18:31, pirms 13 gadiem
Modžohēds rakstīja: Nezinu, nekā priecīga joprojām nav....!!!!
Tava bilde jau nav priecīga!

 +19 [+] [-]

, 2011-09-12 18:35, pirms 13 gadiem
TAK AIZVERIETIES VIENREIZ! Ārprāts, cik var muldēt vienu un to pašu. Visiem ir skumji, visi pārdzīvo un jūt līdzi, bet nevajag aizmirst, ka mēs dzīvojam un turpinām to darīt.. ārprāts.
Slēpts komentārs: Mr.Proper

     [+] [-]

, 2011-09-12 18:37, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: TAK AIZVERIETIES VIENREIZ! Ārprāts, cik var muldēt vienu un to pašu. Visiem ir skumji, visi pārdzīvo un jūt līdzi, bet nevajag aizmirst, ka mēs dzīvojam un turpinām to darīt.. ārprāts.
Šodien visi godināja Loko, atceries arī to vecīt!
Visi ir sapratuši jau to, ka jādzīvo un tā tālāk, tākā..

 +11 [+] [-]

, 2011-09-12 18:46, pirms 13 gadiem
Tomixxs rakstīja: Šodien visi godināja Loko, atceries arī to vecīt!
Visi ir sapratuši jau to, ka jādzīvo un tā tālāk, tākā..
Neesmu vecītis, bet izskatās, ka nav sapratuši, jo visu laiku maļ vienu un to pašu. Ir atšķirība starp godināšanu un starp nepārtrauktu komentēšanu, cik žēl, kā tagad dzīvot, hokejs riebjas, ja nebūu torņa, būtu dzīvojuši etc.

  +4 [+] [-]

, 2011-09-12 18:50, pirms 13 gadiem
Nez kā Traktors turpinās sezonu, pagaidām rodas sajūta, ka ambīcijas ir vārdos kā Minskai, nevis darbos.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 19:03, pirms 13 gadiem
Izrāvi vārdus no mutes. Te liela daļa to visu ir pataisijuši par tādu modes lietu

Sportamīlule rakstīja: Neesmu vecītis, bet izskatās, ka nav sapratuši, jo visu laiku maļ vienu un to pašu. Ir atšķirība starp godināšanu un starp nepārtrauktu komentēšanu, cik žēl, kā tagad dzīvot, hokejs riebjas, ja nebūu torņa, būtu dzīvojuši etc.

  -1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:06, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: Neesmu vecītis, bet izskatās, ka nav sapratuši, jo visu laiku maļ vienu un to pašu. Ir atšķirība starp godināšanu un starp nepārtrauktu komentēšanu, cik žēl, kā tagad dzīvot, hokejs riebjas, ja nebūu torņa, būtu dzīvojuši etc.
Beidzot redzu kādu saprātīgu cilvēku. ne jau jūs tuvinieku zaudējāt ( 3 reizes jānospļaujas) Ko jūs tādā gadījumā darītu, ja šeit par svešiem cilvēkiem uztaisat nezin ko

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:09, pirms 13 gadiem
Martons rakstīja: Izrāvi vārdus no mutes. Te liela daļa to visu ir pataisijuši par tādu modes lietu
Nebrīnīšos, ja daži īpatņi līdz sezonas beigām pie katra sporta raksta (jā, bija tādi, kuri arī citās sadaļās tā komentēja) turpinās rakstīt šos tekstus.

  +3 [+] [-]

, 2011-09-12 19:16, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: Neesmu vecītis, bet izskatās, ka nav sapratuši, jo visu laiku maļ vienu un to pašu. Ir atšķirība starp godināšanu un starp nepārtrauktu komentēšanu, cik žēl, kā tagad dzīvot, hokejs riebjas, ja nebūu torņa, būtu dzīvojuši etc.
es nezinu par to malšanu, bet, skatoties pēc sevis, cilvēkam vajag uzrakstīt/pateikt to, ko viņš jūt/kas viņam sāp, jo tad paliek vieglāk, protams, tas NEVAR turpināties un arī neturpināsies visas sezonas gaitā, bet kādu laiku jau vēl iespējams, jo daudzi spēlētāji nav pat vēl apglabāti. šāda reakcija ir visnotaļ saprotama, ja mīl hokeju, tad arī viņi, kas to spēlē ir ļoti iemīļoti

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:19, pirms 13 gadiem
Marcela81 rakstīja: es nezinu par to malšanu, bet, skatoties pēc sevis, cilvēkam vajag uzrakstīt/pateikt to, ko viņš jūt/kas viņam sāp, jo tad paliek vieglāk, protams, tas NEVAR turpināties un arī neturpināsies visas sezonas gaitā, bet kādu laiku jau vēl iespējams, jo daudzi spēlētāji nav pat vēl apglabāti. šāda reakcija ir visnotaļ saprotama, ja mīl hokeju, tad arī viņi, kas to spēlē ir ļoti iemīļoti
protams, ka var un pat vajag izteikt to, ko jūt, lai paliek vieglāk, bet nu.. piekrīti taču, ka, palasot komentārus, tas jau paliek par traku

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:21, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: protams, ka var un pat vajag izteikt to, ko jūt, lai paliek vieglāk, bet nu.. piekrīti taču, ka, palasot komentārus, tas jau paliek par traku
kā jau teicu, man ir diezgan līdzīgi, protams, tas ir tizli, ja tos raksta cilveeki vnk. rakstīšanas pēc, bet, ja tu jūti, ka te tev tgd vajag kaut ko ierakstīt...

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:23, pirms 13 gadiem
Marcela81 rakstīja: kā jau teicu, man ir diezgan līdzīgi, protams, tas ir tizli, ja tos raksta cilveeki vnk. rakstīšanas pēc, bet, ja tu jūti, ka te tev tgd vajag kaut ko ierakstīt...
ar pāris reizēm pietiek, nonstopā rakstot vieglāk nepaliek

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:23, pirms 13 gadiem
PS: Surovy piespēle pret Jugru

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:23, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: ar pāris reizēm pietiek, nonstopā rakstot vieglāk nepaliek
tas katram ir atšķirīgi

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:24, pirms 13 gadiem
Marcela81 rakstīja: PS: Surovy piespēle pret Jugru
kāds rezultāts?kurš vārtos stāv?

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:26, pirms 13 gadiem
TROTTERlove rakstīja: kāds rezultāts?kurš vārtos stāv?
2:0 CSKA vinnē! par vārtos stāvošo - nezinu, jo neskatos, Trottermeiča!

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:32, pirms 13 gadiem
Marcela81 rakstīja: 2:0 CSKA vinnē! par vārtos stāvošo - nezinu, jo neskatos, Trottermeiča!
3:1 ciska vadībā. Jugrai Birjukovs.

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:33, pirms 13 gadiem
archa000 rakstīja: 3:1 ciska vadībā. Jugrai Birjukovs.
jau 3 cska?!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-09-12 19:34, pirms 13 gadiem
Marcela81 rakstīja: jau 3 cska?!
jau 3:2 - Jugra minūtes laikā praktiski sameta 2 golus.

  +1 [+] [-]

, 2011-09-12 19:40, pirms 13 gadiem
Skaista spēle, skaista Prieks par abu komandu parādīto sniegumu un par Salavata uzvaru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-09-12 19:46, pirms 13 gadiem
9ball rakstīja: piekriitu, es piemeeram joprojaam nevaru aptvert kaa kaut kas taads var notikt, domas vien par to, ka Kaarlis un veel vesela brigaade slavenu hokejistu vienkaarshi peekshni nav, man nav pienemamas pagaidaam.. shii ir viena no lielaakajaam trageedijaam sportaa.. taapeec visaadas sportamiiluliites, lai ciet klusu un ja kas nepatiik, lai nelasa komentaarus.
Es gribu palasīt komentārus par kādu rakstu, bet viss, ko izlasu, ir vaimanāšana. Tas jau vairāk tiešām paliek, kā viens cilvēks pirms pāris komentāriem teica, par modes lietu.
Man arī ir ļoti žēl, arī es esmu šokā, uzskatu, ka tam tā nevajadzeja būt, bet NEKO nevar izdarīt. Jādzīvo tālāk.

  -3 [+] [-]

, 2011-09-12 19:51, pirms 13 gadiem
9ball rakstīja: piekriitu, es piemeeram joprojaam nevaru aptvert kaa kaut kas taads var notikt, domas vien par to, ka Kaarlis un veel vesela brigaade slavenu hokejistu vienkaarshi peekshni nav, man nav pienemamas pagaidaam.. shii ir viena no lielaakajaam trageedijaam sportaa.. taapeec visaadas sportamiiluliites, lai ciet klusu un ja kas nepatiik, lai nelasa komentaarus.
tieši tā, tā ir prātam neaptverama traģēdija un hokejs šobrīd nemaz nav primārais, lai vai kā kādam no jums to gribētos..

  -2 [+] [-]

, 2011-09-12 19:51, pirms 13 gadiem
Sportamīlule rakstīja: Es gribu palasīt komentārus par kādu rakstu, bet viss, ko izlasu, ir vaimanāšana. Tas jau vairāk tiešām paliek, kā viens cilvēks pirms pāris komentāriem teica, par modes lietu.
Man arī ir ļoti žēl, arī es esmu šokā, uzskatu, ka tam tā nevajadzeja būt, bet NEKO nevar izdarīt. Jādzīvo tālāk.
ir tāda opcija - kā nelasīt komentārus, neviens tos neraksta priekš Tevis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 84 komentāri