Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Brāļi Podžusi netiek pie reitinga punktiem Francijā

Jānis Cīrulis
Jānis Cīrulis @ciiruls

Brāļi Podžusi netiek pie reitinga punktiem Francijā
Brāļi Podžus

17 gadus vecie dvīņubrāļi Mārtiņš un Jānis Podžusi nav spējuši nopelnīt vienspēļu vai dubultspēļu ranga punktus „Future” sacensībās Francijas pilsētā Milūzā. Vienspēlēs abi nepārvarēja kvalifikāciju, bet dubultspēlēs zaudēja pamatturnīra 1.kārtā.

Augusta sākumā talantīgajiem dvīņu brāļiem Mārtiņam un Jānim Podžusiem palika 17 gadu, bet tagad abi uzsākuši aktīvāku startu „Future” turnīros ar mērķi iegūt pirmos reitinga punktus. Pagaidām gan bez panākumiem – arī šīs nedēļas turnīrā Francijas pilsētā Milūzā.

Sacensībās ar balvu fondu 15 000 ASV dolāru abi puiši piedalījās kā vienspēlēs, tā dubultspēlēs. Vienspēlēs abi cīnījās kvalifikācijā, kur labākas sekmes Jānim. Viņš izcīnīja divas uzvaras – 6:2, 6:2 pret mājinieki Žilomu Ruso un 6:2, 6:3 pret šveicieti Jakobu Kahūnu, bet izšķirošajā cīņā piekāpās citam šveicietim Jensam Hauzeram – 4:6, 5:7.Tikmēr Mārtiņš turnīru iesāka pārliecinoši sagraujot francūzi Florēnu Griseju (6:1, 6:1), bet pēc tam zaudēja vācietim Miricam Baumanam (4:6, 4:6). Jāpiemin, ka no visiem minētajiem pretiniekiem ATP rangā šobrīd atrodas tikai Baumans (1245.vieta).

Dubultspēļu turnīrā kvalifikācija nebija jāspēlē, tomēr 1.kārtā pretiniekos bija ar 3.numuru izliktie mājinieki Kevins Botī un Simons Kuvārs, kuriem nācās zaudēt ar 3:6, 6:7(5). Jaunnedēļ (jeb precīzāk jau šīs nedēļas beigās) brāļiem vēl viens turnīrs Francijā.

Sekmīgāk Itālijas pilsētas Mestres ITF 50 000 sērijas vienspēļu turnīra kvalifikācijā veicas Diānai Marcinkevičai. Jau ziņojām, ka vakar kvalifikācijas turnīra 1.kārtas cīņā viņa pārliecinoši tika galā ar itālieti Kjaru Mendo (WTA 830.) – 6:3, 6:2, bet šodien tika uzveikta vēl viena mājiniece Angelika Moratelli (WTA 1030.) – 6:1, 7:6(2). Divas uzvaras devušas četrus reitinga punktus, bet rīt izšķirošā spēle par tikšanu pamatturnīrā pret nu jau trešo itālieti Andreu-Roksanu Vaideanu (WTA 510.). Diāna startēs arī dubultspēļu turnīrā, kurā par pārinieci sarunāta mājiniece Kamilla Rosatello.

Izmantotie resursi:
ITF Tennis - Home Page