Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Vācijas līderis Uščins iekļauts olimpisko spēļu simboliskajā izlasē, MVP dānis Gidsels

Agris Suveizda

Vācijas līderis Uščins iekļauts olimpisko spēļu simboliskajā izlasē, MVP dānis Gidsels
Renārs Uščins ar olimpisko sudrabu. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix

Pēc olimpisko spēļu vīriešu handbola turnīra beigām paziņota simboliskā izlase, kurā trīs no septiņām vietām tika atvēlētas čempiones Dānijas spēlētājiem, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts vēl viens dānis Matīass Gidsels.

Dānija triumfējusi trijos pasaules čempionātos pēc kārtas un spēlēja trešajā olimpiskajā finālā pēc kārtas, pēc Tokijas sudraba atgriežoties arī olimpiskajā tronī - finālspēlē pārliecinošs 39:26 pār Vāciju. Simboliskajā izlasē iekļauts 35 gadus vecais vārtsargs Niklass Landīns, kurš līdz ar Parīzes spēlēm ir beidzis karjeru izlasē, kā arī kreisais ārējais Sīmons Pitliks un līnijas spēlētājs Lūkass Jergensens.

Berlīnes "Fuchse" labais ārējais un 2023. gada pasaules labākais handbolists Matīass Gidsels, kurš ar 62 vārtiem laboja olimpisko rezultativitātes rekordu un tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju, simboliskajā izlasē netika iekļauts, kas savukārt ceļu uz simbolisko septītnieku pavēra Vācijas izlases labajam ārējam spēlētājam Renāram Uščinam. Ar Vāciju kļuvis par pasaules U19 un U21 čempionu un ticis U19 turnīra simboliskajā izlasē, 22 gadus vecais Uščins aizvadīja savu izlaušanās turnīru uz pieaugušo skatuves un ar 52 vārtiem bija ceturtais rezultatīvākais aiz Gidsela (62), slovēņa Aleksa Vlaha (56) un Pitlika (54). Bijušā Latvijas izlases trenera un spēlētāja Armanda Uščina dēls ir dzimis Cēsīs, taču uzaudzis Vācijā.

Bez Uščina no vicečempiones simboliskajā izlasē iekļauts arī saspēles vadītājs Juri Knorrs, bet pusfināla zaudētājām tikušas malējo spēlētāju pozīcijas – kreisā mala bronzu ieguvušajam spānim Danielam Fernandesam un labā mala slovēnim Blažam Jancam. Janvārī dāņi Berlīnē zaudēja Eiropas čempionāta finālā, pagarinājumā ar 31:33 piekāpjoties Francijai, bet mājiniece Vācija bronzas mačā ar 31:34 zaudēja Zviedrijai. Uščins pusfinālā un bronzas spēlē bija rezultatīvākais komandā, trāpot 13 no 20 metieniem, taču līdz tam turnīrā bija guvis tikai četrus vārtus. Gidsels ar 54 vārtiem labākā snaipera godu dalīja ar portugāli Martimu Koštu, bet par vērtīgāko spēlētāju tika atzīts francūzis Nedims Remilī. Nākamā gada sākumā pasaules čempionātu uzņems Horvātija, Dānija un Norvēģija.

Simboliskā izlase

Vārtsargs: Niklass Landīns (Dānija).
Labais malējais: Blažs Jancs (Slovēnija).
Labais ārējais: Renārs Uščins (Vācija).
Saspēles vadītājs: Juri Knorrs (Vācija).
Kreisais ārējais: Sīmons Pitliks (Dānija).
Kreisais malējais: Daniels Fernandess (Spānija).
Līnija: Lūkass Jergensens (Dānija).
Vērtīgākais spēlētājs: Matīass Gidsels (Dānija).
Rezultatīvākais spēlētājs: Matīass Gidsels (Dānija).

Izmantotie resursi:
https://www.ihf.info/media-center/n...

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!