Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Monreālā "French Open" fināla atkārtojums ar Halepas un Stīvensas maču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Monreālā "French Open" fināla atkārtojums ar Halepas un Stīvensas maču
Slouna Stīvensa
Foto: USA Today Sports/Scanpix

"Rogers Cup" sieviešu turnīra pusfinālos līdzīga spēkošanās izpalika. Simona Halepa ar 6:4, 6:1 pieveica Ešliju Bārtiju, un Slouna Stīvensa ar 6:3, 6:3 apspēlēja pagājušā gada čempioni Eļinu Svitoļinu.

Simona Halepa pirmoreiz tikās ar Ešliju Bārtiju, kurai pēc zaudējuma Rumānijas tenisistei ir 0-3 bilance pret WTA ranga līderēm. Viņa 2014. gadā "Australian Open" zaudēja Serēnai Viljamsai un 2017. gadā Brisbenā atzina Andželikas Kerberes pārākumu.

Halepa šonedēļ Kanādā kļuva par pirmo tenisisti, kura kvalificējās "WTA Finals". Simona šogad sasniegusi piecus finālus (2-2), atkārtojot Petras Kvitovas sasniegumu. Čehijas labākajai tenisistei finālos perfekta 5-0 bilance.

Slouna Stīvensa un Eļina Svitoļina nebija sacentušās kopš 2014. gada, kad izspēlēja abus iepriekšējos mačus. Amerikāniete ar 7:5, 6:4 uzvarēja "Australian Open", Ukrainas tenisiste bija pārāka Čārlstonā ar 6:4, 6:4.

Svitoļina pagājušā gadā uzvarēja Toronto notikušajā "Rogers Cup", kļūstot par pirmo tenisisti, kura vienā sezonā ieguvusi trīs "Premier 5" titulus, uzvarot arī Dubaijā un Romā. Nespējot aizstāvēt "Rogers Cup" titulu, Svitoļina izkritīs no Top 5, zaudējot divas pozīcijas.

Šodien plkst. 20:30 gaidāmais fināls būs 9. jūnijā notikušās "French Open" titula cīņas atkārtojums. Stīvensa Parīzē nenosargāja seta un breika pārsvaru, Halepai zaudējot ar 6:3, 4:6, 1:6. Stīvensai tas bija pirmais zaudējums WTA finālos (6-1), bet Halepa ar ceturto mēģinājumu uzvarēja "Grand Slam" finālā.

Abas tenisistes kopumā tikušās astoņas reizes, Halepai ir 6-2 pārsvars ar piecu uzvaru sēriju. Stīvensa abas uzvaras guva 2013. gada janvārī, kad bija pārāka Hobārtā un "Australian Open" notikušajos mačos.