Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Federers: "Spēles izskaņā Džokovičs bija nesatricināms kā klints"

Rolands Eliņš

Federers: "Spēles izskaņā Džokovičs bija nesatricināms kā klints"
Novaku Džokoviču apsveidz Rodžers Federers
Foto: AFP/Scanpix

Serbijas tenisists Novaks Džokovičs pēc uzvaras Vimbldonas tenisa turnīrā izteica cerību, ka vēl vairākus gadus varēs noturēties lieliskā formā un cīnīties par "Grand Slam" tituliem, savukārt Rodžers Federers apsveica pretinieku ar panākumu.

"Kopš es apprecējos un kļuvu par tēvu (pagājušā gada 21. oktobrī), es neesmu bieži zaudējis spēlēs, taču esmu uzvarējis daudzos turnīros. Tad nu iesaku katram spēlētājam - apprecieties un kļūstiet par vecākiem!" norādīja Novaks Džokovičs.

"Šis sports liek ātri atgūties pēc neveiksmēm," Džokovičs atsaucās uz savu neseno neveiksmi "French Open" finālā. "Pāris nedēļu laikā ir nepieciešams sakārtot savas lietas un motivēt sevi, lai varētu turpināt spēlēt augstā līmenī jau nākamajā "Grand Slam". Tagad esmu pierādījis sev, ka atkal varu to izdarīt. Beigās, pēc pēdējā punkta gūšanas, ļāvu emocijām vaļu. Skaidrs, ka joprojām neaptveru, cik liels ir šis sasniegums. Lai gan šis man ir jau trešais Vimbldonas tituls, tas liekas kā pirmais."

"Esmu patiešām lepns par saviem panākumiem savā karjerā," turpināja Džokovičs. "Ja kāds man pirms 14 gadiem Serbijā, kad vēl biju tikai pusaudzis un meklēju savu ceļu dzīvē, būtu pavaicājis, vai izvēlētos šādu dzīvi 28 gadu vecumā, tad, protams, pieņemtu darījumu bez ilgas domāšanas. Jūtos labi, nejūtos vecs. Ceru, ka man vēl priekšā daudzi labi gadi. Centīšos piespiest sevi paveikt maksimumu un paskatīties, cik tālu es varu aiziet titulu skaita ziņā un savā spēles līmenī."

Džokoviča pretinieks Rodžers Federers savukārt atzina, ka izšķirošajos brīžos Novaks tomēr nospēlējis labāk: "Svarīgājās izspēlēs bija ļoti grūti ar viņu spēkoties. Savukārt pašās beigās viņš bija nesatricināms kā klints. Domāju, ka Džokovičs nospēlēja lieliski. Es pats gan arī nespēlēju slikti, taču tā nu tas ir. Es strādāju ļoti smagi, taču to dara arī citi. Joprojām esmu izsalcis pēc panākumiem un motivēts cīnīties par uzvarām. Būtu bijis priecīgs uzvarēt šodien, taču Džokovičs bija lielisks."

"Novaks spēlēja lieliski ne tikai šodien, bet visas iepriekšējās divas nedēļas, kā arī visu iepriekšējo gadu, plus visu gadu pirms tam un vēl vienu gadu pirms tam. Tātad tu esi to pelnījis. Apsveicu, Novak," sacīja Federers, kad kauss tika pasniegts Džokovičam.

Izmantotie resursi:
CBC.ca - Canadian News Sports Entertainment...
ATP World Tour | Tennis | Official Site of...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-13 09:01, pirms 9 gadiem
dzels vecis nav vardu.

     [+] [-]

, 2015-07-15 20:10, pirms 9 gadiem
Ar to apprecēšanos vieglāk pateikt nekā izdarīt, kam zīle iekrīt rokās pati, bet kam ir jāatrod vai jāsagaida