Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

"Valmieras" futbolists Želizko rezultatīvi piespēlē Ukrainas U21 izlases uzvarā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Valmieras" futbolists Želizko rezultatīvi piespēlē Ukrainas U21 izlases uzvarā
Ivans Želizko. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC

2023. gada UEFA Eiropas U21 meistarsacīkšu kvalifikācijas pamatturnīru veiksmīgi noslēgusi Latvijas futbola Virslīgas līderes "Valmieras" futbolista Ivana Želizko pārstāvētā Ukrainas U21 valstsvienība, kas izbraukumā pārspēja (2:0) vienaudžus no Armēnijas.

• Atšķirībā no vairākām iepriekšējām kvalifikācijas cikla spēlēm šodien 21 gadu vecais Želizko laukumā bija "no zvana līdz zvanam", 49. minūtē Eidara Kulijeva uzvaras vārtu guvumā atdodot rezultatīvu piespēli.

• Ukrainas U21 izlase aizvadītajās desmit cīņās nopelnīja 23 punktus, H grupas kopvērtējumā finišējot vienīgi aiz Francijas valstsvienības. Ukraiņiem cīņā par ceļazīmi uz finālturnīru vēl nāksies piedalīties pārspēlēs.

• Labākā no kopumā deviņu kvalifikācijas grupu otro vietu ieguvējām iegūs tiešo ceļazīmi uz finālturnīru, savukārt atlikušās astoņas komandas aizvadīs pārspēles. Labākās otrās vietas godu neklātienes cīņā sadalīs Šveice, Īrija un Norvēģija.

Izmantotie avoti:
https://www.uefa.com/under21/match/...

     [+] [-]

, 2022-06-12 23:26, pirms 2 gadiem
"Labākās otrās vietas godu neklātienes cīņā sadalīs Šveice, Īrija un Norvēģija."
Tas nav pareizi. Īrija un Norvēģija nevar būt labākā otrā vieta. Ja tās uzvarēs pēdējo spēli grupā, tad tās vairs nebūs 2. vietā, bet gan 1. vietā. Bet komandas, ko tās var nobīdīt uz otro vietu (attiecīgi Horvātija un Itālija), nevar būt kā labākā otrā vieta. Vienīgā komanda, kas apdraud Šveici kļūt par labāko otro vietu, ir Dānija, bet viņiem ar lielu pārsvaru jāuzvar Turcija - ar +4 vai rezultatīvu +3 (sākot no 5:2).