Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Basovs: ''Turki negaidīja tik agresīvu spēli mūsu izpildījumā''

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Basovs: ''Turki negaidīja tik agresīvu spēli mūsu izpildījumā''
Aleksandrs Basovs. Foto: LFF

LETA. Latvijas U-21 vīriešu futbola izlases pretiniece 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijā Turcija otrdien negaidīja tik agresīvu spēli latviešu izpildījumā, atzina valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs Basovs.

Latvijas jaunie futbolisti otrdien Jelgavā 2025.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas cikla spēlē ar rezultātu 2:1 (1:1) uzvarēja vienaudžus no Turcijas.

Basovs sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) atzina, ka spēle bija ļoti smaga, jo tās temps bijis nemainīgi augsts. "Puiši ir malači, nospēlēja ar lielu pašatdevi un nežēloja sevi divcīņās. Redzu viņos ļoti lielu progresu - viņi var spēlēt futbolu un uzvarēt katrā divcīņā. Domāju, ka turki negaidīja tik agresīvu spēli mūsu izpildījumā," LFF citē Basova teikto.

Treneris arī atzina, ka otrajam puslaikam komandai bija citi plāni, taču situācija diktēja savu. Laukumā uz maiņu nākušie spēlētāji ļoti palīdzēja, secināja Basovs.

Latvijas U-21 izlases vārtsargs Jānis Beks pievienojās trenera teiktajam, ka mačs bija grūts. Komanda neesot demonstrējusi skaistu futbolu, bet viņa ieskatā galvenais ir rezultāts.

"Centāmies viens otram palīdzēt visos veidos. Zinājām, ka pretinieki daudz centrēs bumbu, ka viņi būs tehniski un ātri. Zinājām - ja iesim ar viņiem kontaktā, mums būs izredzes," uzsvēra Beks.

Latvijas futbolisti aizvadījuši piecas spēles, bet viņu tuvākie sāncenši grupas tabulā - tikai trīs. Līdere ir Īrija ar deviņiem punktiem, kurai ar septiņiem seko Itālija un Latvija, sešus guvusi Norvēģija, trīs ir Turcijai, bet bez punktiem cīnās Sanmarīno.

Izmantotie resursi:
LETA