Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals atkal uzvar trīs setos, tiek līdz Monfīsam

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals atkal uzvar trīs setos, tiek līdz Monfīsam
Rafaelam Nadalam pirmais zālāja pusfināls kopš 2011. gada
Foto: AFP/Scanpix

Rafaels Nadals arī savā otrajā mačā Štutgartes turnīrā bija spiests spēlēt trīs setus, tādā veidā tiekot galā ar Bernardu Tomiku – 6:4, 6:7(6, 6:3. Spānis sestdien potenciāli labā pusfinālā tiksies ar Gaelu Monfīsu. Viņa progresu šonedēļ var apturēt ceturtdaļfinālā kritienā gūtais savainojums.

Rafaels Nadals vienīgo breiku 1. setā ieguva septītajā geimā, to nopelnot ar aizsardzību. Bernards Tomiks dažās epizodēs kļūdījās, bumbiņu iesitot tīklā. Ar seta pabeigšanu spānim bija problēmas, jo priekšpēdējā geimā Tomiks ar savu servi atspēlēja divas setbumbas. Savukārt seta izservēšana Nadalam prasīja astoņas minūtes un trīs breikbumbu atspēlēšanu.

Ranga desmitais numurs Nadals 2. setā jau pašā pirmajā geimā ieguva breiku, kuru Tomiks uzreiz atspēlēja, otrajā geimā breikbumbas izspēlē izceļoties ar satriecošu "backhand" apvedošo sitienu pa līniju. Līdzīgs sitiens viņam vakar palīdzēja atspēlēt vienu setbumbu pret Tomiju Hāsu.

Nadals septītajā geimā servi noturēja no 15:40, bet taibreikā izlaida minibreika pārsvaru. Tomiks atkal atspēlējās ar apvedošo sitienu pa līniju, šoreiz izceļoties ar lielisku "forehand" sitienu. Tomiks pie rezultāta 5:6 ar eisu atspēlēja mačbumbu, vēl viena spēcīga serve Bērnijam devam setbumbu. Nadalam dubultkļūda! Tas nozīmēja, ka turnīra pirmajam numuram arī otrajā mačā nācās spēlēt trīs setus.

Štutgartē dzimušais Tomiks pēdējā setā pēc cerīga sākuma iespaidīgi salūza. Viņš pirmajā serves geimā bija vadībā ar 40:15, taču pamanījās zaudēt četrus punktus pēc kārtas un drīz vien uz tablo ieraudzīja 0:3 deficītu. Atpakaļceļa nebija, un nācās samierināties ar trešo zaudējumu tikpat mačos pret Nadalu – 4:6, 7:6(6), 3:6.

Gaels Monfīss 10. reizi 12 mačos pieveica Filipu Kolšraiberu, to pirmo reizi izdarot gan uz zālāja seguma, gan arī pirmo reizi turnīrā Vācijā (neskaitot Deivisa kausu), šīs valsts labāko tenisistu uzveicot trīs setos ar rezultātu 7:5, 3:6, 6:3. Kolšraiberu no sliedēm izsita Monfīsa paņemtais medicīnas pārtraukums. Francūzis pēdējā seta trešajā geimā paslīdēja, gūstot gurna savainojumu. Monfīsam palīdzība tika sniegta ārpus korta.

Cīņai atsākoties, Kolšraibers uzreiz zaudēja servi un atspēlēties neprata, tiesnesim sūdzoties, ka Monfīsam nopietnu problēmu nemaz neesot. Lai vai kā, francūzis pēc cīņas atvainojās par minētā pārtraukuma laiku (pirms Kolšraibera servēšanas) un pauda cerību, ka rītdienas pusfinālam būs gatavs. Monfīss pēc cīņas arī uzsvēra, ka, neskatoties uz tikšanu līdz pusfinālam Štutgartē, viņam zālājs arvien nepatīk, un šajā sakarā nekas nemainīsies. Nekad! Zālāja sezona ir vienīgais sezonas posms, kuru viņš uzskata par darbu.

Nadalam pret Monfīsu ir 10-2 bilance. Francūzis abas uzvaras pret Spānijas šābrīža otro numuru guvis Dohā. Uz zālāja, kas abiem nepatīk, abi iepriekš nav sacentušies. Nadalam rīt būs pirmais pusfināls zālāja seguma turnīros kopš 2011. gada Vimbldonas, kur viņš finālā piekāpās Novakam Džokovičam.

"Mercedes Cup". "ATP World Tour 250" turnīrs Štutgartē uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Rafael Nadal – (5) Bernard Tomic6:4 6:7(6) 6:3
(2) Marin Cilic – Mischa Zverev4:6 7:6(5) 7:6(5)
(4) Gael Monfils – (6) Philipp Kohlschreiber7:5 3:6 6:3
(8) Viktor Troicki – Sam Groth7:6(3) 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(1) Rafael Nadal – (4) Gael Monfils
(2) Marin Cilic – (8) Viktor Troicki

"Topshelf Open". "ATP World Tour 250" turnīrs Hertogenbošā uz zālāja seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(2) David Goffin – Illya Marchenko4:6 7:6(3) 6:2
Robin Haase – (5) Ivo Karlovic6:7(4) 6:4 7:6(3)
Nicolas Mahut – (6) Adrian Mannarino6:1 6:3
Gilles Muller – Marius Copil7:6(4) 6:1

Pusfinālu pāri

Spēle
(2) David Goffin – Gilles Muller
Nicolas Mahut – Robin Haase