Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Melnkalnei un Baltkrievijai otrās uzvaras, Čehija iztur Ukrainas spiedienu

Rolands Eliņš

Melnkalnei un Baltkrievijai otrās uzvaras, Čehija iztur Ukrainas spiedienu
Ukrainas izlases basketbolistes
Foto: AFP/Scanpix

Eiropas čempionātā basketbolā sievietēm savas pirmās uzvaras izcīnījušas Čehijas un Grieķijas izlases. Čehietes tika galā ar Ukrainas spēlētājs Iagupovas 32 gūtajiem punktiem un nosargāja uzvaru 80:79, bet Grieķija mazrezultatīvā mačā ar 51:46 apspēlēja Itāliju.

Dienas pirmajā spēlē A grupā tikās divas vakardienas neveiksminieces - Čehija un Ukraina. Čehietes spēli uzsāka iespaidīgi, jau pirmajā ceturtdaļā sametot 31 punktu, tiesa, uzsākto tempu noturēt nespēja. Ukraina pamazām visu starpību sadeldēja, fantastiski spēlējot Aļinai Iagupovai, kura maču noslēdza ar 32 punktiem.

Ukraina 42 sekundes pirms pamatlaika beigām prata izvirzīties vadībā, taču nākamajā uzbrukumā Čehija realizēja abus soda metienus, pēc tam vēl divus, un Ukrainu neglāba arī Iagupovas divi punkti pēdējā sekundē. Zaudējums 79:80. Čehijas izlasē savukārt pa 23 punktiem guva Alena Hanusova un Katerina Elhotova.

Otrajā A grupas spēlē Melnkalne bez lielām problēmām guva otru uzvaru, pārspējot Rumāniju ar 79:61. Jāpiezīmē, ka rumānietes pēc visai pieklājīgas pirmās ceturtdaļas otrajā prata gūt tikai četrus punktus.

Tikmēr B grupā Grieķija aizvadīja savu pirmo spēli turnīrā un iesāka to ļoti vāji, pirmajā ceturtdaļā gūstot tikai deviņus punktus (9:18). Mača turpinājums gan pierādīja, ka nevienai no komandai metienu precizitāte šoreiz nav stiprā puse, turklāt Grieķija arī izcēlās ar 23(!) kļūdām. Tas gan netraucēja apturēt Itālijas izlases līderes un mazrezultatīvā mačā svinēt uzvaru ar 51:46. Itālijas izlasei šis ir jau otrais zaudējums divās spēlēs, tāpat kā Polijai, kura ar 49:65 zaudēja Baltkrievijai. Baltkrievietes guvušas otro uzvaru, turklāt pamanījās to izdarīt visas spēles laikā izpildot tikai divus soda metienus - polietes tikmēr izmeta 20, no tiem trāpot 15.

A grupas kopvērtējums

V.KomandaU-ZPunkti
1.Melnkalne2-04
2.Čehija1-13
3.Francija1-02
4.Ukraina0-22
5.Rumānija0-11

B grupas kopvērtējums

V.KomandaU-ZPunkti
1.Baltkrievija2-04
2.Turcija1-02
3.Grieķija1-02
4.Itālija0-22
5.Polija0-22