Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Baltkrievija, Francija un Grieķija turpina nevainojami

Krišs Upenieks

Baltkrievija, Francija un Grieķija turpina nevainojami
Baltkrievijas izlase
Foto: FIBA

Šovakar pa divām spēlēm Eiropas čempionāta basketbolā dāmām ietvaros aizvadītas arī A un B grupas. Bez zaudējumiem joprojām A grupā turpina Francija un Melnkalne, bet B grupā tādas ir Baltkrievija un Grieķija. Tikmēr iespējas iekļūt labāko trijniekā atguvusi Ukrainas izlase.

Francijas izlase savā spēlē ar 85:75 apspēlēja Čehijas valstsvienību. Ja pirmo ceturtdaļu francūzietes uzvarēja ar 28:17, tad čehietes jau otrajā nogrieznī pārņēma vadību - 45:44. Šāds pavērsiens gan Franciju no ritma neizsita, un otrajā puslaikā spēles favorītes pierādīja savu pārākumu arī laukumā un svinēja uzvaru ar 85:75. Sandrīne Gruda sameta 28 punktus.

Otrā grupas šīvakara spēlē Ukraina izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pret Rumānijas spēlētājām (78:71), kas ukrainietēm saglabājusi iespējas cīnīties par labāko trijnieku grupā. Kopumā spēles bija visai līdzīga, taču Ukraina spēcīgāk aizvadīja tieši otro puslaiku. Fantastisku turnīru turpina aizvadīt Aļina Jagupova, kura šovakar rumāniešu grozā salādēja 33 punktus.

B grupā šī spēļu dienā iesākās ar Polijas un Grieķijas spēkošanos. Grieķietes Poliju otrajā ceturtdaļā atstāja uz četriem punktiem, trešajā ļāva gūt par pieciem punktiem vairāk un svinēja uzvaru labās aizsardzības dēļ, jo arī pašām uzbrukums nebija labākajā līmenī - 59:50. Artemī Spanou izcēlās ar ''double-double'' - 12 punkti un desmit atlēkušās bumbas.

Trešo uzvaru tikpat spēlēs izcīnījusi Baltkrievijas izlase, kas šovakar cīnījās pret Turciju. Baltkrievija ar vismaz divu punktu pārsvaru uzvarēja katru no ceturtdaļām, visas spēles garumā kontrolējot notikumus laukumā un beigās izcīnot panākumu ar 67:52. Četras spēlētājas uzvarētājām guva vismaz desmit punktus, bet labākā ar 15+10 bija Jeļena Ļeučanka.

A grupa

VIzlaseUZP
1.Melnkalne204
2.Francija204
3.Ukraina124
4.Čehija124
5.Rumānija022

B grupa

VIzlaseUZP
1.Baltkrievija306
2.Grieķija204
3.Turcija113
4.Polija033
5.Itālija022

Izmantotie resursi:
EuroBasket Women 2015