Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Florians Maijers pirmajā mačā 13 mēnešu laikā pārspēj Južniju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Florians Maijers pirmajā mačā 13 mēnešu laikā pārspēj Južniju
Florians Maijers
Foto: AA/TT/Scanpix

Svētdien ar trim mačiem sākās Montekarlo "Masters 1000" turnīrs. Nozīmīgākais rezultāts tika fiksēts dienas pēdējā cīņā, kurā Florians Maijers ar 7:6(8), 6:4 pārspēja Mihailu Južniju.

Florianam Maijeram tā bija pirmā spēle kopš pagājušā gada marta, kad viņš neizgāja uz 3. kārtas maču pret Novaku Džokoviču. Vācijas tenisists vairāk nekā gadu nevarēja spēlēt cirkšņa savainojuma dēļ, bet pirmā spēle pēc tik ilgas pauzes viņam beidzās pozitīvi.

Maijers 1. setā izlaida breika pārsvaru, bet vēlāk taibreikā atspēlēja vienu setbumbu. Savukārt 2. setā vienīgais breiks bija pēdējā geimā. Maijera nākamais pretinieks būs vēl viens savainojumu upuris, "US Open" čempions Marins Čiličs.

Montekarlo turnīrā, kas ir pirmais no sezonas trim māla "māsteriem", spēlēs astoņi Top 10 spēlētāji, izņemot Endiju Mareju un Kei Nišikori. Montekarlo nav obligātais turnīrs, taču ir ļoti populārs, tāpēc sastāvs šeit vienmēr ir labs. Top 8 izsētie sāks no 2. kārtas.

Ernests Gulbis pirmo maču aizvadīs rīt, kad plkst. 11:30 pēc mūsu laika sacentīsies ar Austrijas sportistu Andreasu Haideru-Maureru. Tas būs pirmais mačs galvenajā kortā.

"Monte-Carlo Rolex Masters". "ATP Masters 1000" turnīrs uz māla seguma

1. kārtas rezultāti 12. aprīlī

SpēleRezultāts
Victor Estrella Burgos – Simone Bolelli6:4 7:6(5)
Florian Mayer – Mikhail Youzhny7:6(8) 6:4
Bernard Tomic – Lukas Rosol4:6 6:2 6:3