Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

"Liepājas lauvām" smaga uzvara savā laukumā

Pēteris Neimanis
Pēteris Neimanis

"Liepājas lauvām" smaga uzvara savā laukumā
"Liepājas lauvas" basketbolisti
Foto: Mārtiņš Sīlis

Latvijas Basketbola līgas ceturtdaļfināla pirmajā mačā "Liepājas lauvu" basketbolisti, pateicoties Džošuā Meijo lieliskajam sniegumam, otrajā puslaikā spēja salauzt BK "Jelgava" pretestību un izcīnīt uzvaru 78:66. Meijo rēķinā 32 punkti.

Artūra Briča un Jāņa Timmas precīzie metieni ļāva mājiniekiem maču sākt ar 4:0, taču tādā pašā ritmā palielināt plusus gan nesanāca. Viesi atbildēja ar septiņiem punktiem pēc kārtas, parādot, ka atbraukuši tiešām cīnīties. Līdz ceturtdaļas beigām vadība mainījās vairākas reizes, bet, skanot desmitminūtes beigu signālam, divu punktu pārsvars bija "lauvām" – 22:20.

Pēc trīsarpus minūtēm otrajā ceturtdaļā Agris Galvanovskis sauca savu komandu uz pārrunāt. Liepājnieki punktus guvuši nebija, bet jelgavnieki sametuši astoņus pēc kārtas, turklāt pēdējo uzbrukumu noslēdza ar iespaidīgu Ivara Grasmaņa triecienu no augšas. Pēc pārtraukuma Grasmanis arī realizēja soda metienu – 29:22. Liepājniekiem visai haotiskajā cīņā izdevās sadeldēt savus mīnusus līdz trim punktiem, taču ceturtdaļas turpinājumā krietni veiksmīgāk darbojās viesi.

Mājinieki uzbrukumā spēlēja pārāk individuāli, tāpēc visbiežāk viss beidzās ar sarežģītu metienu vai piespēli, pēc kuriem punktus gūt nesanāca. Toties zemgalnieki, ātri pārejot uzbrukumā un tik pat ātri arī kustinot bumbu, regulāri guva punktus, pamazām attālinoties. Sākoties pēdējai minūtei, Armands Seņkāns panāca maksimālos plusus savai komandai – 41:28. Tūlīt pat ar tālmetienu atbildēja Džošuā Meijo, bet vairāk punktu šajā puslaikā nebija, un viesi to noslēdza ar desmit punktu pārsvaru.

Otro puslaiku viesi no Jelgavas sāka ar vēl vienu sitienu pa mājinieku pārliecību – Kristaps Kanbergs realizēja tālmetienu. Tomēr kurzemnieki pārtraukumu acīmredzami bija pavadījuši produktīvi un spēli krietni pielabojuši. Otrajā minūtē pēc Meijo tālmetiena komandas šķīra seši punkti (38:44), bet vēl pēc kāda brīža arī pieci – 43:48.

Krietni pielikuši ātrumā un agresivitātē abos laukuma galos, liepājnieki veiksmīgi turpināja pakaļdzīšanos, ceturtdaļas beigās jau pārņemot vadību. Lauvu sastāvā uguņot turpināja Meijo, gūdams deviņus punktus pēc kārtas un panākot 53:48. Taču tad atmodās arī labākais Jelgavas punktu guvējs Kails Nelsons, ceturtdaļas beigās panākot neizšķirtu 53:53.

Liepājniekiem četras piezīmes jau bija nopelnījuši Timma un Bricis, turklāt gandrīz bez maiņām spēlēja Meijo, bet arī jelgavnieku līderiem ilgs atpūtas laiks dots netika. Apņēmīgi cīnīties turpināja abas komandas, tomēr nu jau nedaudz labāk veicās laukuma saimniekiem. Ceturtdaļas vidū liepājnieki pēc Arnolda Helmaņa soda metieniem panāca jau sešu punktu pārsvaru – 66:60. Šajā brīdī atkal atmodās Nelsons, gūstot četrus punktus pēc kārtas, taču jau pēc minūtes mājinieki bija vadībā jau ar astoņu punktu pārsvaru.

Tie arī izrādījās mača izšķirošie notikumi – liepājnieki svinēja uzvaru 78:66 un sērijā līdz divām uzvarām izvirzījās vadībā ar 1:0. Otrā spēle risināsies Jelgavā, 14. aprīlī, bet pusfinālā iekļūs komanda, kas uzvarēs divos mačos.

LBL ceturtdaļfināls, pirmā spēle

Liepājas lauvas – Jelgava 78:66 (22:20, 9:21, 22:12, 25:13 )
Liepājas lauvas: Meijo 32, Timma 20 (8ab), Kravčenko 7, Helmanis 6, Miglinieks 6, Bricis 5, Ate 2, Jakovičs, Leiteris
Jelgava: Nelsons 26 (10ab), K. Krūmiņš 9 (7rp), Mizis 9 (8ab), Kanbergs 7 (8ab), Grasmanis 5, E. Krūmiņš 5, Justovičs 3, Seņkāns 2, Ausējs, Silavs

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-12 21:03, pirms 12 gadiem
Otrais puslaiks visu nolika pa vietām, Lauvas rādija savu spēli.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-12 21:27, pirms 12 gadiem
Smaga vai viegla, bet uzvara paliek uzvara.Tas tak ir play off un vieglu pastaigu nebus. Labi, ka vel taa, jo Jelgava savus nazhus asinaaja triis nedeelas, lai Lauvaam iekostu, bet liepaajnieki jau nupat kaa bija iesliigushi taadaa nedaudz saldaa pashlabumaa, un vel tas siivais machs ar Ventspili. Labi, ka acis atveera un liks nopietnaak iziet laukumaa 6dien Jelgavaa! Par izsalkushaam un preciizaam Lauvaam! p.s. Mejo-Lauva!

     [+] [-]

, 2012-04-12 21:40, pirms 12 gadiem
Laba bilde

  +3 [+] [-]

, 2012-04-12 23:05, pirms 12 gadiem
patīkami, ka liepājā skatītājiem nebija iemesla atstāt zāli pirms spēles beigām

  +1 [+] [-]

, 2012-04-13 01:24, pirms 12 gadiem
Acīmredzot, Jelgava nevelk visu spēli labā līmenī, taču Liepāja potenciāli tāpat ir spēcīgāka, un nav ko brīnīties... taču dažreiz, ja līdzīgs scenārijs pēc 1. puslaika netiek lauzts, favorīts var diezgan bieži palikt jaņos.
Tā kā... par to jādomā, jo pēdējā gada laikā visādi pigori no mūsējo komandām bijuši! (te runāju par visu Latvijas basketbolu kopumā)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja