Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2890, Did:0, useCase: 3

Porziņģim un Dončičam atpūta, "Mavericks" piekāpjas "Thunder"

Matīss Kučinsks
Matīss Kučinsks

Porziņģim un Dončičam atpūta, "Mavericks" piekāpjas "Thunder"
Dvaits Pauels un Šejs GIldžess Aleksanders. Foto: USA Sports today/Scanpix

Kristaps Porziņģis šonakt tika atpūtināts, bet viņa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Dalasas "Mavericks" ar rezultātu 108:116 piekāpās Oklahomsitijas "Thunder". Atpūta tika dota arī Lukam Dončičam. Abu komandas līderu prombūtnē rezultatīvākais Dalasas rindās bija Džošs Ričardsons, kurš atzīmējās ar 27 punktiem, bet Džeilens Bransons guva 26 punktus.

Kristapa Porziņģa nespēlēšana nav pārsteigums, bet nekas neliecināja, ka Dalasa viņu varētu atpūtināt, lai arī latvietis regulāri mēdza izlaist kādu no divām spēlēm divās dienās. Komandas paziņojumā minēts, ka labā ceļgala dēļ Porziņģim šajā spēlē tiks dota atpūta. Pie atpūtas tika arī rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs Luka Dončičs.

Dalasas "Mavericks", kas šonakt nespēja izcīnīt 20. panākumu sezonā, piedzīvoja pirmo zaudējumu aizvadīto piecu spēļu laikā, tādējādi pārtrūkusi "Mavericks" uzvaru sērija. Ar bilanci 19-17 "Mavericks" ieņem astoto vietu Rietumu konferencē. Nākamo spēli Dalasa aizvadīs naktī uz svētdienu, kad tai būs jātiekas ar Nikola Jokiču un Denveras "Nuggets".

Spēle iesākās ļoti līdzīgi, abām komandām apmainoties ar gūtajiem punktiem, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā Oklahomsitijas "Thunder" uzņēma apgriezienus – pirms otrās ceturtdaļas "Thunder" bija iekrājusi jau 16 punktu pārsvaru. Lai arī otrajā ceturtdaļā uzvarēja "Mavericks", tomēr "Thunder" joprojām saglabāja 15 punktu pārsvaru. Dalasai pirmajā puslaikā neveicās ar metienu realizāciju - rikšotāji bija realizējuši 38,6% no metieniem, kamēr "Thunder" savus metienus realizēja ar 50%, bet tālmetienus ar 71% (10/14). Džošs Ričardsons bija rezultatīvākais "Mavericks" spēlētājs ar 11 gūtajiem punktiem.

Otrā puslaika sākumā "Mavericks" izdevās uzlabot metienu realizācijas procentu, bet tas nelīdzēja atspēlēt deficītu. Dalasas spēlētājiem izdevās izveidot mazus izrāvienus, bet "Thunder" vienmēr spēja atjaunot pārsvaru. Noslēdzošajā ceturtdaļā "Mavericks" spēja atgriezt intrigu spēlē, nepilnas divas minūtes pirms ceturtdaļas beigām nonākot tikai divu punktu atstatumā no "Thunder", bet Gildžess Aleksanders atbildēja ar pieciem punktiem pēc kārtas. "Thunder" izdevās noturēt pārsvaru un izcīnīt uzvaru šajā mačā ar 116:108.

"Mavericks" rindās 20 un vairāk punktus guva trīs spēlētāji. Rezultatīvākais bija Džošs Ričardsons, kurš guva 27 punktus un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. 26 punktus pievienoja Džeilens Bransons, bet Tims Hārdavejs maču noslēdza ar 24 gūtajiem punktiem. "Thunder" rindās 10 vai vairāk punktus guva visi pamatsastāva spēlētāji, bet labākais bija Gildžess Aleksanders, kuram 32 punkti un sešas piespēles. 21 punktu un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja veterāns Als Horfords.

  +5 [+] [-]

, 2021-03-12 06:37, pirms 3 gadiem
Jā- priekšā smags kalendārs, betvai tiešām vajadzēja abus atpūtināt... vaarēja jebkuru no viņiem tomēr palaist spēlēt...

  -2 [+] [-]

, 2021-03-12 06:52, pirms 3 gadiem
Interesanta spēle, kas lieliski pierādīja, ka pārslavētā pīrādziņa iztrūkumu neviens pat nepamanīja un viņu lieliski aizvietoja Ričardsons un Brunsons. Savukārt Kristapu aizvietot nebija kam un rezultātā zaudējums.
Slēpts komentārs: elgarz

  +2 [+] [-]

, 2021-03-12 06:58, pirms 3 gadiem
Vienmēr esmu teicis, ka Dallasas treneris ar galvu nedraudzējas. Kāpēc atpūtināt spēlētājus, iedod mazāk minūtes un paņem uzvaru. Iedod atpūtu pret kliperiem piemēram, kur maz cerības uz uzvar tāpat. Mavs nav tik labā pozīcijā lai dāvātu uzvaras pa labi un pa kreisi - knapa astotā vieta. Stulbi ka kjubans apsolījis Kārlailu neatlaist, man viņs riebjas. Komandai ir daudz lielāks potenciāls.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-12 07:06, pirms 3 gadiem
blitkotajs rakstīja: Vienmēr esmu teicis, ka Dallasas treneris ar galvu nedraudzējas. Kāpēc atpūtināt spēlētājus, iedod mazāk minūtes un paņem uzvaru. Iedod atpūtu pret kliperiem piemēram, kur maz cerības uz uzvar tāpat. Mavs nav tik labā pozīcijā lai dāvātu uzvaras pa labi un pa kreisi - knapa astotā vieta. Stulbi ka kjubans apsolījis Kārlailu neatlaist, man viņs riebjas. Komandai ir daudz lielāks potenciāls.
Tieši to pašu iedomājos - Kārlails laikam iedomājies, ka Mavs ir biš augstāk tabulā Kur prāts noņemt abus līderus, ja mīcies pa "play-in" zonu. Prātīgi būtu iet pēc top6, lai nav jāspēlē "play-in", kur visādi var būt, bet NĒ, viņi labāk riskēs ar PO
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 08:08, pirms 3 gadiem
lai dabūtu gredzenu, pietiek ar 10.vietu tabulā

  +3 [+] [-]

, 2021-03-12 08:21, pirms 3 gadiem
Protams, pret komandu pret kuru 100% jāņem uzvaru, jo ir knapa 8.vieta, abus divus atsēdina.. Tiešām varēja atpūtināt pret kādu līderu komandu.
Mavs problēma ir nevis KP un Luka, bet gan Kārlails. Nu ir viņš jau aizsēdējies par ilgu, jo jau Novicka pēdējās 2 sezonās, vai vismaz kad beidz karjeru, Kārlailam bija jātin makšķeri un komandai jāpārbūvējās. Pie kārtīga trenera, šis duo būtu zvērīgs, bet nu šobrīd Kjūbans reāli šauj sev kājā ar šo "draudzību".
Slēpts komentārs: Ubags

     [+] [-]

, 2021-03-12 08:32, pirms 3 gadiem
Kas attiecās uz Porzinģi pilnīgi pareizs lēmums. Nu netur tik gariem baltajiem spēlētājiem tie ceļgali. Par Dončiču interesants lēmums. Priekšā smagas spēles pret Denveru un Clippers.

     [+] [-]

, 2021-03-12 08:32, pirms 3 gadiem
xoni rakstīja: Jā- priekšā smags kalendārs, betvai tiešām vajadzēja abus atpūtināt... vaarēja jebkuru no viņiem tomēr palaist spēlēt...
GLuži manas domas ieraugot ka abi nespēlē un tik svarīgi viņiem ir uzvarēt, kad nežēlīga cīņa par play-off priekšā

  +2 [+] [-]

, 2021-03-12 08:33, pirms 3 gadiem
Ubags rakstīja: Nav Luka, nav uzvaru. Bet labi, ka pretīgais makarons nebija jāredz laukumā.
Tavs niknanames pasaka visu par tevi kas esi..

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 08:42, pirms 3 gadiem
---ZzZ--- rakstīja: Nav Lukas - nav uzvaras. Bija, protams, Mavs pluss šoreiz, ka enkurs nespēlēja, bet nu Lukas iztrūkums ir pārāk liels. Reāli, ja šai komandai nebūtu Luka, tad tā sezonas laikā vairāk par 10 spēlēm neuzvarētu.
O... bloķēts

Nav KP, Dal uzreiz variantu nav.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-12 08:44, pirms 3 gadiem
zaxx rakstīja: Tavs niknanames pasaka visu par tevi kas esi..
zzzz jaunais konts.

     [+] [-]

, 2021-03-12 09:08, pirms 3 gadiem
Izskatās, ka Dallasai svarīgi Porziņģa un Dončiča statistikas rādītāji. Iedodot mazāk minūtes, vidējie punkti un reb. krīt. Labāk vispār nesaģērbt, un nolaist spēli podā.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 09:17, pirms 3 gadiem
Kārlaila stulbuma paraugstunda kā pirms spēles pakāst to, lai gan komanda vēl nav playoff zonā.

     [+] [-]

, 2021-03-12 09:26, pirms 3 gadiem
Sporta domātājs rakstīja: Kārlaila stulbuma paraugstunda kā pirms spēles pakāst to, lai gan komanda vēl nav playoff zonā.
Kā nav PO zonā?Viņi ir 8 vietā un play in arī ir uztaisīts atrāviens no 11 vietas.

     [+] [-]

, 2021-03-12 09:51, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Kā nav PO zonā?Viņi ir 8 vietā un play in arī ir uztaisīts atrāviens no 11 vietas.
prātīgāk jau būtu iekļūt Top6, lai nav liekas spēlēšanās ar uguni

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 10:11, pirms 3 gadiem
yeah rakstīja: Protams, pret komandu pret kuru 100% jāņem uzvaru, jo ir knapa 8.vieta, abus divus atsēdina.. Tiešām varēja atpūtināt pret kādu līderu komandu.
Mavs problēma ir nevis KP un Luka, bet gan Kārlails. Nu ir viņš jau aizsēdējies par ilgu, jo jau Novicka pēdējās 2 sezonās, vai vismaz kad beidz karjeru, Kārlailam bija jātin makšķeri un komandai jāpārbūvējās. Pie kārtīga trenera, šis duo būtu zvērīgs, bet nu šobrīd Kjūbans reāli šauj sev kājā ar šo "draudzību".
Precīzi!‼️
Pluss vēl visi eksperimenti saistībā ar spēles organizāciju laukumā, kas rada vairāk problēmu nekā pozitīvu rezultātu. Dažkārt šķiet, ka Kārlails vēlas vairāk redzēt šovu laukumā nekā sasniegt pozitīvu rezultātu. Šorīt agrāk piecēlos un apskatījos spēli pa vairākiem posmiem. Šī spēle parādīja, ka ir komandā arī saspēles vadītāji, kuriem kopā ar 2 labiem punktu guvējiem būtu lielas iespējas izvērsties. Komandai ir lielāks potenciāls nekā to rāda esošie rezultāti un spēle laukumā. Ja tā objektīvi paskatās, tad Dalasai šogad ir ļoti maz pārliecinošu uzvaru.

     [+] [-]

, 2021-03-12 10:12, pirms 3 gadiem
Progresēt var tikai pret spēcīgākām komandām. Ja mērķis ir tikai iekļūt PO, tad pirmajā kārtā kārtīgi ierīt, tad jau var vākt uzvaras pret nabagiem un atpūsties pret līderiem. Bet ja mērķi ir tālejošāki un ne tikai uz vienu sezonu, tad šāds scenārijs tomēr ir prātīgāks.

     [+] [-]

, 2021-03-12 10:30, pirms 3 gadiem
vienmēr ir jautri palasīt treneru kritiku pēc zaudētām spēlēm. Visiem ir viedoklis kā vajadzēja rīkoties. Brīnums, ka NBA klubu īpašnieki nav iedomājušies uzrunāt sportacentra komentētājus, kas ar garantiju aizvestu jebkuru NBA klubu vai pat divus reizē līdz gredzeniem. Nevienam no jums nav precīzas informācijas par to, kas ir pieņemtā lēmuma pamatā. Ir arī naivi domāt, ka palaižot uz piecām minūtēm aukstus līderus var nokārtot spēli. Starp citu TOP komandas, kas droši ir play off tuvāk sezonas beigām ir daudz vieglāk uzvarēt kā tās, kas ir uz robežas. Ir ļoti daudz aspektu sastāva izvēlē, ko droši vien treneru korpuss zin labāk.

  +2 [+] [-]

, 2021-03-12 10:34, pirms 3 gadiem
@rīts
Pietam, 97% šo spriedelējumu balstīti uz BOX score, un nemaz nav redzējuši spēli.

     [+] [-]

, 2021-03-12 11:20, pirms 3 gadiem
Manuprāt pret vājāku komandu tieši bija jāspēlē līderiem un jānopelna svarīgi droša uzvara. Jo spēlējot labākajiem pret spēcīgu komandu nebūs tik laba iespēja uzvarēt kā šai spēlē būtu bijis. Un vēl jo vairāk, ja Dalasa manevrē uz play off robežas malas, tad ir jāpaņem ko var.

  +1 [+] [-]

, 2021-03-12 11:43, pirms 3 gadiem
blitkotajs rakstīja: Vienmēr esmu teicis, ka Dallasas treneris ar galvu nedraudzējas. Kāpēc atpūtināt spēlētājus, iedod mazāk minūtes un paņem uzvaru. Iedod atpūtu pret kliperiem piemēram, kur maz cerības uz uzvar tāpat. Mavs nav tik labā pozīcijā lai dāvātu uzvaras pa labi un pa kreisi - knapa astotā vieta. Stulbi ka kjubans apsolījis Kārlailu neatlaist, man viņs riebjas. Komandai ir daudz lielāks potenciāls.
Par tām mazāk minūtēm piekrītu. Vienmēr esmu to teicis. Kaut vai vienu puslaiku uzlaist vai vienā puslaikā vienu un otrā puslaikā otru. Ir visādi varianti.

Bet te problēma ir tāda, ka NBA ir zvaigžņu un statistikas līga. Nevar taču zvaigznēm bojāt statistiku. Tā vēl sačakarēs visus rekordus utt.

Tas ir arī iemesls, kādēļ turpina laukumā turēt Kristapu un Luku, kad ir jau nodrošināta uzvara ar +20 pāris minūtes pirms beigām. Jā, var vēl statistiku uzlabot, bet ko darīs, ja dabūs traumu tādā brīdī? Cik atceros, Rose pirmo ACL traumu dabūja tieši būdams laukumā jau uzvarētā spēlē.

     [+] [-]

, 2021-03-12 12:25, pirms 3 gadiem
Tie gudrie, kuri raksta par kaut kādām atpūtām, paskatieties vispirms spēļu kalendāru. Lai LD un KP kārtīgi atpūšas pirms Denveras augstkalnes. Un tad divas spēles mājās pret kliperiem ar dienas starpību, kurās varēs parādīt maksimālo spēku.
Denverai būs back to back spēle pret mavs. Nebūs nekādu priekšrocību savā augstkalnē, jo iepriekšējā dienā būs bijusi grūta spēle Memfisā. Kliperiem arī būs back to back spēle. 100% ka pirmo spēli pret mavs tiks atpūtināts Lenards vai George, ideālā variantā abi.

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:25, pirms 3 gadiem
yeah rakstīja: Protams, pret komandu pret kuru 100% jāņem uzvaru, jo ir knapa 8.vieta, abus divus atsēdina.. Tiešām varēja atpūtināt pret kādu līderu komandu.
Mavs problēma ir nevis KP un Luka, bet gan Kārlails. Nu ir viņš jau aizsēdējies par ilgu, jo jau Novicka pēdējās 2 sezonās, vai vismaz kad beidz karjeru, Kārlailam bija jātin makšķeri un komandai jāpārbūvējās. Pie kārtīga trenera, šis duo būtu zvērīgs, bet nu šobrīd Kjūbans reāli šauj sev kājā ar šo "draudzību".
abiem bija mikrotraumas... ak dies ko cilvēki no dīvāna tādi gudri, būtu vismaz palasījuši kaut ko, painteresējušies

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:33, pirms 3 gadiem
Švaks lēmums. Atdeva drošu uzvaru. Liela iespēja, ka nāks klāt divi L pret Clippers un Nuggets. Un vispār, kas viņi par atlētiem, ja nevar nospēlēt stundu divu dienu laikā? Ko tādā gadījumā lai dara tenisisti?

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:36, pirms 3 gadiem
neimeti rakstīja: Švaks lēmums. Atdeva drošu uzvaru. Liela iespēja, ka nāks klāt divi L pret Clippers un Nuggets. Un vispār, kas viņi par atlētiem, ja nevar nospēlēt stundu divu dienu laikā? Ko tādā gadījumā lai dara tenisisti?
Viņi grib top6, jo play-in tāpat pietiks ar šā brīža bilanci!

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:42, pirms 3 gadiem
Play-in sistēma, ja kāds nezin, tad 7-8 izspēlē 7 vietu konferencē, bet 9-10 izspēlē 8 vietu konferencē, top6 uzreiz uz playoff!

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:47, pirms 3 gadiem
flipsider rakstīja: Play-in sistēma, ja kāds nezin, tad 7-8 izspēlē 7 vietu konferencē, bet 9-10 izspēlē 8 vietu konferencē, top6 uzreiz uz playoff!
Pēc tava rakstītā sanāk, ka ja 7. vai 8. vieta zaudē savā spēlē par 7.vietu konfā, tad viņi nemaz play-off netiek

Īstenībā 9-10 izspēlē iespēju cīnīties par 8.vietu ar 7-8 spēles zaudētāju. 7-8 spēles uzvarētājs iegūst 7.vietu.

     [+] [-]

, 2021-03-12 13:55, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Pēc tava rakstītā sanāk, ka ja 7. vai 8. vieta zaudē savā spēlē par 7.vietu konfā, tad viņi nemaz play-off netiek

Īstenībā 9-10 izspēlē iespēju cīnīties par 8.vietu ar 7-8 spēles zaudētāju. 7-8 spēles uzvarētājs iegūst 7.vietu.
Paldies, ka palaboji!
Man jau likās, ka piemirsu šo lietu!
Skaidrs, ka Dallasai ir citi mērķi, ne cīnīties šajos turnīros!
Cīnīties šajos turnīros būtu solis atpakaļ!