Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Dukātei 47 punkti "Četru finālā" un "Canada West" divīzijas tituls

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Dukātei 47 punkti "Četru finālā" un "Canada West" divīzijas tituls
Sabīne Dukāte: pieci tālmetieni un 29 punkti "Canada West" pusfinālā
Foto: Star Phoenix

Sabīne Dukāte un "University of Saskatchewan Huskies" basketbolistes svētdienas, 13. marta, rītā pēc Latvijas laika savā laukumā uzvarēja "Regina Cougars" vienību ar rezultātu 73:62 un ceturto reizi komandas vēsturē izcīnīja "Canada West" divīzijas titulu. Latviešu saspēles vadītāja "Četru fināla" laikā iemeta 9 no 13 tālmetieniem un guva 47 punktus.

Pusfināls

Saskačevanas spēlētājas uzvarēja "Alberta Pandas" komandu ar rezultātu 78:68, iekļuva "Canada West" divīzijas finālā un nodrošināja vienu no divām ceļazīmēm uz Kanādas "Astoņu finālu", kas 17.-20. martā notiks Ņūbransvikas pilsētā Frederiktonā.

Sabīne Dukāte, kura Eiropā spēlēja uzbrucējas pozīcijā, uzvarā pār “pandām” izcēlās ar 29 punktiem (2p 4/8, 3p 5/7, 1p 6/6) un sešām izcīnītām bumbām zem groziem. Ventspilnieces rēķinā arī viena rezultatīva piespēle, viena pārķerta bumba, trīs kļūdas un četras personiskās piezīmes.

“Katru reizi, kad mums vajadzēja vienu grozu, viņa iemeta pa vienam,” par latvieti teica “Huskies” un Kanādas valstsvienības galvenā trenere Lisa Tomaidis (Thomaidis). “Uzvara rada atvieglojumu. Mēs tiešām gribējām uzvarēt šajā spēlē, lai rīt varētu spēlēt par divīzijas titulu. Apzināties, ka braucam uz nacionālo čempionātu, ir liels panākums.”

Tomaidis ceturtdien divīzijas treneru vērtējumā tika nosaukta par “Canada West” labāko treneri. Tagad viņa vēlas izcīnīt abus – divīzijas un Kanādas – titulus. “Tas ir tas, ko meitenes vēlas. Viņas dodas pēc diviem kausiem. Sestdien ir laiks vienam no izvirzītajiem mērķiem un nevajadzētu rasties problēmām ar noskaņošanos.”

Par “Huskies” lielākajiem atbalstītājiem divīzijas pusfinālā kļuva...spēlētāju tēvi. Viņi ietērpās tumšas krāsas t-kreklos, katram attēlojot vienu burtu no saukļa “Go Huskies Go”.

Pirms divīzijas “Četru fināla” komanda ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām pārspēja UBC vienību ar 2-0. Pirmajā spēlē 4. martā “Huskies” svinēja panākumu ar 77:56, bet nākamajā dienā pieveica sāncenses ar 75:68. Dukātei pirmajā spēlē 10 punkti un piecas piespēles, savukārt otrajā spēlē 20 punkti un divas pārķertas bumbas.

”Huskies” spēlētāju tēvi. Foto: Star Phoenix

Fināls

Agrā svētdienas rīta pēc Latvijas laika “Huskies” (2-0) izcīnīja ceturto “Canada West” titulu komandas vēsturē, finālspēlē pārspējot citu Saskačevanas vienību “University of Regina Cougars” (1-1) ar rezultātu 73:62 (15:18, 22:13, 24:8, 12:23).

Trešās ceturtdaļas izskaņā mājinieces veica izrāvienu 15:2, pirms pēdējās desmitminūtes panākot 22 punktu pārsvaru – 61:39. Galotnē pretinieces atbildēja ar izrāvienu 4:20, taču izglābties nespēja. “Huskies” nopelnīja pirmo divīzijas titulu kopš 2014. gada.

Trenere Tomaidis pauda gandarījumu par panākumu. “Parādījām labāko sniegumu sezonā un neko vairāk nevar vēlēties, kā martā spēlēt savu labāko basketbolu. Meitenes ieguldīja laiku un enerģiju, lai spēlētu, kā to darīja. Nespēju beigt priecāties par viņām.”

Sabīne Dukāte otrajā “Četru fināla” spēlē pēc kārtas kļuva par rezultatīvāko spēlētāju “Huskies” sastāvā. Aizsardze 32 minūtes iemeta 4 no 6 tālmetieniem, guva 18 punktus (2p 3/9, 3p 4/6), izcīnīja divas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles un pārķēra vienu bumbu.

Izmantotie resursi:
Saskatoon, Regina rivalry caps off Canada West...
Dally named Canada West MVP, Thomaidis coach of...
thestarphoenix.com