Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Eiropas līgā "Wolfsburg" un Krievijas klubi pārbaudīs A Sērijas spēku

Rolands Eliņš

Eiropas līgā "Wolfsburg" un Krievijas klubi pārbaudīs A Sērijas spēku
Bass Dosts šovakar centīsies uzlauzt arī Milānas "Inter" aizsardzību
Foto: AP/Scanpix

Šovakar Eiropas līgā tiks aizvadītas pirmās astotdaļfinālu spēles. Vietējie dueļi sagaidāmi Itālijā un Spānijā, Krievijas Premjerlīgas klubi un Vācijas "Wolfsburg" plāno notestēt A Sērijas spēku, bet "Everton" centīsies pavilkt uz augšu Premjerlīgas vājo Eirokausu statistiku.

Vakara pirmā spēle sāksies 19:00 un norisināsies Sanktpēterburgā, kur "Zenit" uzņems "Torino". Krievijas klubs kopš sava triumfa šajā turnīrā 2008. gadā vairs ne reizi iekļuvis ceturtdaļfinālā. Duelis pret A Sērijas astotās vietas īpašnieci varētu likties ļoti pateicīgs Krievijas Premjerlīgas pārliecinošai līderei, taču vēsture rāda, ka "Zenit" tikai reizi savā laukumā uzvarējis Itālijas klubu, turklāt arī vienīgajā uzvarā (2009. gadā 1:0 pret "Udinese") tika gūti pārāk maz vārti, lai divu spēļu summā tiktu tālāk (1:2).

"Zenit" rindās gan daudz vairāk savainojumu - nespēlēs Andrejs Aršavins, Aleksandrs Aņukovs, apslimuši arī Aleksandrs Keržakovs un Halks, taču vārtu garšu uztvēris Salomons Rondons, kuram pēdējās divās spēlēs pieci vārti. "Zenit", protams, ir favorīte, taču "Torino" pamazām atgriežas Itālijas elitē, un tās pēdēja laika panākumu sarakstā ir "Sampdoria" sagraušana ar 5:1, uzvaras pār "Inter" un "Napoli", kā arī 1/16 finālā turīnieši spēja pārspēt Spānijas "Athletic".

20:00 sāksies mačs Volfsburgā, kur Bundeslīgas vicelīdere uzņems komandu, kura A Sērijā ir vēl zemāk nekā "Torino", proti, Milānas "Inter" (devītā vieta). Salīdzinot "Inter" sniegumu A Sērijā un tās pārstāvju skaļo retoriku par plāniem piedalīties Čempionu līgā, jāsecina, ka reālākā iespēja to paveikt ir uzvarēt Eiropas līgā. "Inter" šosezon vēl nav cietusi nevienu zaudējumu EL, taču tas nebūt nenozīmē, ka spēlējusi pārliecinoši - 10 spēlēs četri neizšķirti, ieskaitot pavisam nepievilcīgo 0:0 pret Azerbaidžānas "Qarabag".

Savukārt "Wolfsburg" ir vienīgā Eiropas līgā palikusī Vācijas komanda un šosezon spēlē lieliski. Tā izkļuva no EL spēcīgākās grupas, izslēdzot "Krasnodar" un "Lille", pēc tam tika galā ar Portugāles "Sporting".Komandu janvārī pastiprināja Andrē Širle, bet augumā raženais nīderlandietis Bass Dosts sešās februāra spēlēs pamanījās sasist deviņus golus.

20:00 spēles uzsāks arī Beļģijas "Club Brugge", ar kuru līgums ir Latvijas izlases uzbrucējam Valērijam Šabalam. Beļģi uzņems "Liverpool" izslēgušo "Besiktas", savukārt "Dnipro" Kijevā sagaidīs Nīderlandes "Ajax", kura Eirokausos vārtus nav ielaidusi jau trīs spēlēs pēc kārtas.

Savukārt pašā vakarā, pulksten 22:05, sāksies četri pārējie mači. "Everton" uzņems Kijevas "Dynamo", cenšoties paspert soli nostāk no angļu Eirokausu neveiksmēm. Ņemot vērā "Chelsea" izkrišanu un "City" un "Arsenal" nedrošo situāciju Čempionu līgā,Premjerlīgā 14. vietu ieņemošā "Everton" visai reāli pēc nedēļas var palikt vienīgā Anglijas pārstāve Eirokausos. To nez vai vēlas pieļaut Kijevas komanda, kura Ukrainas čempionātā 16 spēlēs ielaidusi tikai septiņus vārtus. Vēsture gan nav tās pusē, jo 11 spēlēs Anglijā tikai divreiz gūts neizšķirts, bet deviņas reizes ciests zaudējums. Diskvalificēti arī divi "Dynamo" pussargi - Ribalka un Belhanda, kuri ir regulāri pamatsastāva spēlētāji.

Interesants duelis gaidāms arī Neapolē, kur Rafaela Benitesa vadītā komanda uzņems Maskavas "Dinamo". "Napoli" Itālijā atkritusi uz ceturto vietu, taču Eiropas līgā nav ielaidusi vārtus jau piecās spēlēs pēc kārtas (līgas rekords). Maskavieši savukārt vēl zaudējumu šajā turnīrā nav cietuši.

Gaidāmi arī divi valstu iekšējie dueļi. Spānijas "Villareal" un "Sevilla", kuras savā līgā šķir tikai viens punkts, savešana kopā nozīmē, ka ceturtdaļfinālā būs tikai viens spāņu klubs. Iepriekšējā savstarpējā spēlē ar 2:1 uzvarēja pašreizējā EL čempione "Sevilla", tiesa, vēl 88. minūtē ar 1:0 vadībā bija "Villareal". Savukārt "Fiorentina" centīsies sagādāt nu jau kārtējo neveiksmi "Roma" komandai, kura neko vairāk par neizšķirtu nav spējusi gūt piecās no pēdējām sešām spēlēm. Nesen tā jau aizvadīja divas spēles ar "Fiorentina" (1:1 un 0:2), kamēr "Fiorentina" pēc lieliskajām uzvarām pār "Tottenham", "Inter" un "Juventus" pirmdien parādīja pilnīgu bezspēcīgu pret Romas otru komandu "Lazio", zaudējot 0:4. Tas gan dos tikai papildu motivāciju revanšēties galvaspilsētai.

Eiropas līgas astotdaļfināli

KomandasSpēles sākums
Zenit (Krievija) -Torino (Itālija)19:00
Wolfsburg (Vācija)-Inter (Itālija)20:00
Brugge (Beļģija) – Besiktas (Turcija)20:00
Dnipro (Ukraina) –Ajax (Nīderlande)20:00
Everton (Anglija) -Dynamo Kyiv (Ukraina)22:05
Villareal (Spānija) – Sevilla (Spānija)22:05
Napoli (Itālija) – Dinamo (Krievija)22:05
Fiorentina (Itālija) – Roma (Itālija)22:05

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja