Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Bilbao mājās sagrauj "Ratiopharm" un iesoļo pusfinālā

Andrejs Siliņš

Bilbao mājās sagrauj "Ratiopharm" un iesoļo pusfinālā
Lemons Hamiltons (#11) vēl nesen cīnījās uz Arēnas Rīga parketa, bet drīz spēlēs ULEB Eiropas kausa pusfinālā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Rīgas vEF pretiniece ULEB Eiropas kausa Top16 turnīrā "Uxue Bilbao Basket" otrdienas vakarā ceturtdaļfināla atbildes spēlē savā laukumā ar rezultātu 101:78 apspēlēja vāciešu "Ratiopharm Ulm", tādējādi nodrošinot uzvaru arī divu spēļu summā un vietu pusfinālā.

Pirms nedēļas Ulmā "Ratiopharm" svinēja panākumu ar 85:81, tādējādi atbildes spēlē varēja atļauties zaudēt ar trim punktiem, bet tas netraucētu kvalificēties pusfinālam.

Šovakar pilnā Bilbao arēnā, augstā rezultativitātē paejot pirmajam spēles puslaikam, mājiniece otrajā ceturtdaļā atspēlējās un pārtraukumā devās jau pie plus desmit (57:47). Pēc 15 minūšu atpūtas aina laukumā īpaši nemainījās, un Bilbao drošiem soļiem devās pretī uzvarai spēlē un arī summā. Mača izskaņā tablo vēstīja pārliecinošu "Bilbao Basket" uzvaru - 101:78. Divu spēļu summā Bilbao triumfēja ar 182:163.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 23 punktiem bija grieķu saspēles vadītājs Nikoss Zisis, 21 punktu un deviņas atlēkušās bumbas pievienoja amerikāņu centrs Lemonts Hamiltons, bet Rodžers Grimao panākumu sekmēja ar 13 punktiem. Ulmas komandā 21 punktu iemeta Džons Braients, kuram arī astoņas bumbas un četras rezultatīvas piespēles.

Bilbao komandas pretiniece pusfinālā, kur arī uzvarētāju noskaidros divu spēļu summā, noskaidrosies rītvakar Ainara Bagatska, Oskara Ernšteina un Riharda Kuksika pārstāvētās Kijevas "Budivelnik" cīņā pret Jāņa Strēlnieka Sanktpēterburgas "Spartak" (pēc pirmā mačā 83:72 par labu "Spartak").

Arī abi pārējie pusfinālisti noskaidrosies rītvakar - Krasnodaras "Lokomotiv Kuban" uzņems "Budočnost" (72:54), bet Valensijā desmit punktu deficītu centīsies atspēlēt Kazaņas "Unics" (80:70).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-03-12 23:39, pirms 11 gadiem
Tiesneši nedeva iespēju VEF uzvarēt, nevis izšķīra spēles likteni. VEF šā vai tā būtu vēl jāiemet, bet tas ir no sērijas, kā būtu, ja būtu!

Gan VEFiņš tiks nākamgad tālāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-03-13 04:57, pirms 11 gadiem
"Ratiopharm Ulm" Vef ar buutu izslegushi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja