Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gaidot maiņu, "Coyotes" nosēdina malā pieprasītāko aizsargu Čikrunu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Gaidot maiņu, "Coyotes" nosēdina malā pieprasītāko aizsargu Čikrunu
Džeikobs Čikruns. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Arizonas "Coyotes" aizvadītajā naktī laukumā devās bez sava vadošā aizsarga Džeikoba Čikruna, kurš gaida aizmainīšanu.

Arizona izbraukumā ar 5:6 pagarinājumā piekāpās Sentluisas "Blues" un Rietumu konferences kopvērtējumā apsteidz tikai divas komandas – Anaheimas "Ducks" un Čikāgas "Blackhawks". Tuksnesī sākusies kārtīga sastāva pārbūve, un jau kopš vasaras tiek runāts par 24 gadus vecā aizsarga Džeikoba Čikruna aizmainīšanu.

Viņš sezonas sākumu izlaida savainojuma dēļ. 36 spēlēs aizsargs izcēlies ar septiņiem vārtiem un 28 punktiem. "Coyotes" paziņoja, ka pret Sentluisu Čikruns nespēlēs saistībā ar iespējamu aizmainīšanu. Komandas mēdz pietaupīt hokejistus, lai neriskētu ar savainojumiem un darījumu izjukšanu.

Kanādas medija TSN veidotajā aizmainīšanas sarakstā Čikruns ierindots kā otrs gardākais kumoss – tikai aiz Sanhosē "Sharks" uzbrucēja Tīmo Meiera. NHL maiņu beigu termiņš iestāsies 3. martā.

Čikruns 2018. gadā parakstīja sešu gadu un 27,6 miljonu dolāru līgumu, tādējādi sezonā viņš saņem 4,6 miljonus. Nākamajās divās sezonās viņa aizmainīšana būs ierobežotāka, tāpēc "Coyotes" grib darījumu nokārtot šīs sezonas laikā.

Prasītā atlīdzība ir gana liela – Arizona pretī grib saņemt divas drafta pirmās kārtas izvēles un jauno talantu.