Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:12, Did:0, useCase: 3

Prūsis: "Pēc kritiena Kalgari Ķibermanis bija sašļucis, bet tagad smaida"

Prūsis: "Pēc kritiena Kalgari Ķibermanis bija sašļucis, bet tagad smaida"
Sandis Prūsis
Foto: Vladislavs Proškins/f64

Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis pēc Pasaules kausa izcīņas 3. posma Altenbergas trasē Vācijā portālam Sportacentrs.com norādīja, ka pagaidām nekādas izmaiņas ekipāžu sastāvos netiek plānotas.

Altenbergā Oskara Melbārža pilotētā divnieku un četrinieku ekipāža izcīnīja divas sudraba medaļas, bet sezonas labākos rezultātus sasniedza Oskara Ķibermaņa ekipāžas: divniekos - astotā vieta, četriniekos - ceturtā vieta, kas ir mazā Oskara augstākais sasniegums Pasaules kausa posmos.

Uz jautājumu, vai trenerim ir lielāks prieks par divām Melbārža uzvarām Kalgari vai abu ekipāžu augstvērtīgiem rezultātiem Altenbergā, Prūsis aizdomājas. "To ir grūti salīdzināt. Trenerim gluži kā tēvam sirds sāp par visiem bērniem. Pirmā vieta ir pirmā vieta, bet kritiens (Ķibermanim Kalgari) ir slikti. Tādēļ teikšu, ka tās ir nesalīdzināmas lietas. Ja prasītu par olimpiskajām spēlēm, tad gan teiktu, ka pirmā vieta ir svarīgāka."

Prūsis uzsver, ka Altenbergas trase jau gadus divdesmit liek sportistiem maksimāli koncentrēties, ko apliecina arī mājinieka Maksimiliāna Ārnda kritiens. Vai Niko Valtera uzvara četriniekos bija pārsteigums? "Jā, varbūt nedaudz pārsteidza. Lai gan drīzāk teiktu, ka biju pārsteigts par pārējo vāciešu - Frančesko Frīdriha un Ārnda - sniegumu. Bet par to, vai Valters aiziet garām saviem tautiešiem, gan lai domā paši vācieši."

Kamēr Melbārdis uz Pasaules kausa goda pjedestāla kāpa jau 14. reizi savā pilota karjerā, Ķibermanim līdz karjeras pirmajam goda pjedestālam trūka vien 0,09 sekundes. Turklāt tas notika jau nākamajās četrinieku sacensībās pēc nepatīkamā kritiena Kalgari trasē.

"Pēc kritiena viņš izskatījās bišķi sašļucis, taču lielus pārdzīvojumus viņā nesaskatīju. Treniņos Altenbergā jau veicās labi, bet pēc ceturtās vietas uz sejas parādījies arī smaids," stāsta treneris. Prūsis skaidro, ka pagaidām nav plānotas nekādas izmaiņas ekipāžu sastāvos. No Eiropas kausa posmos startējošajiem papildspēki pagaidām netiek meklēti, taču viss būs atkarīgs no situācijas - viena trauma var pēkšņi mainīt plānus un veikt rotācijas. Cita lieta - Kēnigzē trasē atkal tiks izmantotas četrinieku kamanas, ar kurām 2013. gada pavasarī tika izcīnīta uzvara olimpiskajā Soču trasē. Kāpēc kaut ko mainīt? "Kā - kāpēc? Mēs taču bijā otriem," nosmej Prūsis.

Bez vācieša Valtera Latvijas izlases vecākais treneris uzteic arī Dienvidkorejas pilotu Junjonu Vonu, kura divnieka ekipāža izcīnīja piekto vietu Kalgari trasē, taču nestartēja ne Leikplesidā, ne Altenbergā. Tikmēr, runājot par tiem, kuri sākuši atdot savas pozīcijas, Prūsis aicina salīdzināt pašreizējos rezultātus ar Soču olimpiādē iespēto. "Skaidrs, ka viens no viņiem noteikti ir amerikānis Stīvens Holkombs."

Pasaules kausa 4. posms risināsies jau šajā nedēļas nogalē, kad bobslejisti un skeletonisti pulcēsies citā Vācijas trasē Kēnigzē. Tam sekos 5. posms Sanktmoricā (Šveice), bet janvāra beigās un februāra sākumā Laplaņā (Francija) notiks Pasaules kausa 6. posms, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Pasaules kausa kopvērtējums divniekiem

V.PilotsValstsPunkti
1.Oskars MelbārdisLatvija645
2.Frančesko FrīdrihsVācija619
3.Beāts HeftiŠveice617
4.Riko PētersŠveice552
5.Aleksandrs KasjanovsKrievija512
6.Niko ValtersVācija504
11.Oskars ĶibermanisLatvija400

Pasaules kausa kopvērtējums četriniekiem

V.PilotsValstsPunkti
1.Oskars MelbārdisLatvija635
2.Aleksandrs KasjanovsKrievija554
3.Riko PētersŠveice540
4.Frančesko FrīdrihsVācija498
5.Džastins KripssKanāda496
6.Stīvens HolkombsASV496
13.Oskars ĶibermanisLatvija336

  +3 [+] [-]

, 2015-01-12 11:40, pirms 9 gadiem
Četriniekos Ķibermanis jau ir 8tais!

  -1 [+] [-]

, 2015-01-12 12:04, pirms 9 gadiem
Sports rullē. Priekšā Krievijai, Šveicei, Vācijai, Kanādai un ASV - kāpēc lai kāds vīpsnātu par Latvijas prezidentūru EU?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-01-12 14:00, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Sports rullē. Priekšā Krievijai, Šveicei, Vācijai, Kanādai un ASV - kāpēc lai kāds vīpsnātu par Latvijas prezidentūru EU?
ja pieskaita BMX, tad esam priekšā ASV, Austrālijai, Francijai, Kanādai, Nīderlandei, Venecuēlai un citām.
par prezidentūru neviens nevīpsnā, bet vai tu atceries prezidējošās valstis pirms Itālijas un Lietuvas? Liela daļa nē, tāpat lielai daļai Eiropā un pasaulē neinteresē, kura ir tagad prezidējošā valsts

  +2 [+] [-]

, 2015-01-12 14:16, pirms 9 gadiem
ceburs rakstīja: Četriniekos Ķibermanis jau ir 8tais!
tieši tā
8 Kibermanis, Oskars (J) LAT 438
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-01-12 14:42, pirms 9 gadiem
pitonsxxl rakstīja: tieši tā
8 Kibermanis, Oskars (J) LAT 438
Lieta tāda, ka šajā tabulā ir tikai TIEŠIE punkti no PK posmiem, bet realitātē (kopvērtējumā) skatās visus posmus, respektīvi, līdz šim brīdim 3 labākos posmus. Ķibermanis, tā apt kā daudzi citi, piedalījās EK posmā Īglsā pirms 1. Pasaules Kausa posma. Tur viņam, šķiet, 3.vieta bija. Kopvērtējumā tiek ņemtas vērā trīs labākās punktu ražas, tāpēc Ķibermaņa kritienu kompensē punkti no īglsas. Tā pat ir Ārntam, kurš tagad krita - viņam šis posms aizstājas ar īglsu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2015-01-12 15:35, pirms 9 gadiem
Joprojām turpinu deklarēt, ka Latvijai bobslejs naher nav vajadzīgs ! ...visi līdzekļi ir jāiegulda sportos, kur sportists ir īsts profesionālis un pelna naudu - basketbols, hokejs, futbols utt...ņemot vērā, ka mums grūti konkurēt ar Āfriku u.c., tad galvenai prioritātei ir jābūt somu modelim, kas ir hokejs....gribam vai nē , bet tie 8 kuiļi bobslejā ar 2 ekipāžām sēž mums uz kakla un naudu paši nepelna...
Uztaisiet aptauju sabiedrībā tikai mūsu kaimiņiem - kas ir bobslejs? ...un varēsiet smieties par leišu un igauņu atbildēm ! Pat mūsu tuvàkie par to neko nezin, bet bobslejisti ēd mūsu sporta naudu !
Nu, naher viņus..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-01-12 16:15, pirms 9 gadiem
Nu, dale - naher arī Tevi !

     [+] [-]

, 2015-01-12 17:01, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Nu,naher Tevi

Lietuvaa Wintersporti nav populaari,bet taapat jau ir noveerojams intereses pieaugums ja jau vinji arii noleemushi saakt attiistiit bobu sportu
leišu delfos bija ziņas, ka dibinās skeletona, boba federāciju, leišu tvplejā bija sižets, kā viņi viesojās Siguldā pirms Soču spēlēm, vēl kautko Ek-menis pārraidēs stāstīja, ka plāni viņiem esot bijuši, bet nobrukuši, jo nav dabūts €. materiāls viņiem ir - daudzcīņnieki, vieglatlēti, smagatlēti viņiem ir labi, ja vajadzēs kneu hau, tad noteikti jautās latviešiem

     [+] [-]

, 2015-01-12 21:01, pirms 9 gadiem
pleesonja rakstīja: leišu delfos bija ziņas, ka dibinās skeletona, boba federāciju, leišu tvplejā bija sižets, kā viņi viesojās Siguldā pirms Soču spēlēm, vēl kautko Ek-menis pārraidēs stāstīja, ka plāni viņiem esot bijuši, bet nobrukuši, jo nav dabūts €. materiāls viņiem ir - daudzcīņnieki, vieglatlēti, smagatlēti viņiem ir labi, ja vajadzēs kneu hau, tad noteikti jautās latviešiem
ja atradīs naudiņas tad paķers kādu no mūsu bijušajiem bobslejistiem par treneri un OS varēs sacensties ar Jamaiku,