Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Vētra: "Uzvara bija nepieciešama par katru cenu"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Vētra: "Uzvara bija nepieciešama par katru cenu"
Gundars Vētra. Foto: FIBA

“Ne pārāk skaista, toties ļoti vērtīga uzvara, par kuru paldies visām meitenēm, kuras devās laukumā,” Gundars Vētra pēc uzvaras Telavivā pateicās Latvijas basketbolistēm par parādīto raksturu un pašaizliedzību.

Vētras trenētā komanda izcīnīja pirmo uzvaru oficiālā FIBA turnīrā. Jūlija beigās izlase treniņspēlēs pārspēja Kaspara Mājenieka trenēto Igauniju ar 93:68 un Pekas Salminena trenēto Somiju ar 89:57. Vienīgajā oficiālajā pārbaudes spēlē 1. augustā Somija tika apspēlēta ar 82:44.

“Pretinieču zonas aizsardzība nebija nekāds pārsteigums. Zinājām sadarbības gan pret to, gan cilvēks-cilvēks aizsardzību,” komentārā Latvijas Basketbola savienībai teica galvenais treneris, kura vadītā komanda “Shlomo group” zālē atspēlēja 16 punktu starpību.

“Sen nespēlējušas kopā, pēc viena īsti nopietna treniņa, svešā zālē pret komandu, kas bija gatavojusies nedēļu ilgāk – sakrītot visiem šiem apstākļiem, spēles sākumā nevarējām atrast balansu starp spiedienu uz pretinieču groza apakšu un tālmetieniem. Nekrita, tāpēc pirmajā ceturtdaļā skats nebija nekāds labais.”

Latvietes netrāpīja 11 trīspunktu metienus pēc kārtas, taču turpinājumā iespēlējās Elīna Babkina, Anete Šteinberga un Kitija Laksa. “Kad nomierinājāmies un sākām pieņemt pareizākus lēmumus, turklāt sapratām, kā pareizi spēlēt aizsardzībā, pārņēmām kontroli pār spēles gaitu. Uzbrukums nebija perfekts, bet tas jau bija basketbols.”

Sarkanbaltsarkanās trīs reizes panāca 12 punktu pārsvaru (46:34, 48:36, 56:44), taču galotnē par uzvaru vēl bija jāpacīnās. “Pēdējā ceturtdaļā, kad jau šķita, ka viss nokārtots, dažās epizodēs tika pieņemti ne paši labākie lēmumi. Basketbolā tā notiek regulāri. Tomēr izšķirošajos brīžos gan tikām pie loģiskiem metieniem, gan labi atsitāmies aizsardzībā.”

Anete Šteinberga un Kitija Laksa spēlēja pa 36 minūtēm katra, Ieva Pulvere – 31 minūti. “Lēmumus par sastāva rotāciju iespaidoja spēles augstā likme. Uzvara bija nepieciešama par katru cenu, tāpēc spēlēja tās, kuras šodien labāk bija iejutušās spēlē. Nākamajā spēlē rotācija būs citāda, jo būs citas pretinieces ar pavisam citu stilu.

Brauciens mājup plānots tā, lai lielāko piektdienas daļu varētu veltīt atpūtai. “Priekšā grūts ceļojums, kas sāksies jau divos naktī, tāpēc primārais uzdevums – atpūsties. Un domāsim par spēli ar Zviedriju.”

Izmantotie resursi:
Sieviešu valstsvienība: pieredzes uzvara...