Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Londonas finālā Džokovičs pret Federeru

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Londonas finālā Džokovičs pret Federeru
Novaks Džokovičs
Foto: AFP/Scanpix

Pirmdienas vakarā "ATP World Tour Finals" finālā Londonā tiksies pasaules divi labākie tenisisti – Novaks Džokovičs un Rodžers Federers. Serbs pusfinālā atspēlēja seta un breika deficītu pret Huanu Martinu Del Potro – 4:6, 6:3, 6:2. Savukārt Šveices pirmais numurs ar 7:6(5), 6:2 pārspēja Endiju Mareju.

Del Potro pirmajā savas serves geimā nokļuva iedzinējos ar 15:40. Argentīnieša slavenais uzbrukums, izmantojot "forehand" sitienu, viņam vilties nelika. Septītajā geimā Džokovičs vienkāršā situācijā netrāpīja "smešu", dodot Del Potro pirmo breikbumbu. Ilga izspēle beidzās ar Huana Martina sitienu tīklā. Džokovičs septiņarpus minūšu ilgā spēlē noturēja servi – 4:3.

Tas bija pēdējais geims, kuru Džokovičs uzvarēja pirmajā partijā. Pasaules pirmais numurs izvēlējās pārāk pasīvu taktiku, gaidot Del Potro kļūdas. Tās pietiekamā daudzumā netika sagaidītas. Tā vietā Del Potro regulāri apspēlēja Džokoviču no gala līnijas. Del Potro satriecošā seta izskaņā uzvarēja 12 no seta pēdējām 13 izspēlēm un pietuvojās finālam – 6:4.

Džokovičs arī otrajā setā turpināja spēlē neizteiksmīgi, bet Del Potro palika uzticīgs savam uzbrukuma tenisam, kas ātri deva breika iespējas. Ja pirmajā geimā Džokovičam izdevās izglābties no 0:40, tad divus geimus vēlāk Novaks savu servi nespēja noturēt. Del Potro izvirzījās vadībā ar 2:1. Argentīnas pirmais numurs breiku zaudēja jau nākamajā geimā. Džokoviča aizsardzība beidzot piespieda Del Potro zaudēt ritmu un pieļaut vairāk nepiespiesto kļūdu. Tā rezultātā Džokovičs otrajā setā spēja revanšēties ar 6:3.

Trešā seta iznākums bija loģisks. Del Potro atklāti pagura, Džokovičs tikpat ātri ieguva pārsvaru un izdarīja to, kas otrajā setā neizdevās Del Potro. Serbijas pirmais numurs ar 4:6, 6:3, 6:2 uzvaru kļuva par šī gada turnīra pirmo finālistu. Džokovičs finālā spēlēs otro reizi. Pirms četriem gadiem Šanhajā viņš uzvarēja Nikolaju Davidenko.

Otrajā pusfinālā tikās seškārtējais čempions Rodžers Federers un britu pirmais numurs Endijs Marejs, kurš lūkoja pirmo reizi tikt tālāk par pusfinālu. Abiem tā bija gada trešā savstarpējā spēle Londonā – Vimbldonas finālā uzvarēja Federers, bet olimpiādes zelta mačā pārāks bija Marejs.

Federers maču sāka tāpat kā pabeidza iepriekšējo pret Del Potro – ar kļūdu sēriju. Tā rezultātā Marejs ātri bez piepūles tika pie breika. Seta turpinājumā Marejam vienreiz uzņemšanā bija 0:30, taču Federeram izdevās novērst dubulbreiku. Rodžeram arī izdevās izturēt spiedienu un seta otrajā pusē sagaidīt Mareja kļūdas.

Astotajā geimā Marejs pie 30:30 vienkāršā situācijā iesita autā, dodot Federeram pirmo breikbumbu. Tās izspēlē Federers izgāja pie tīkla, labi iesita stūrī, un Marejs nespēja dabūt bumbiņu pāri tīklam – 4:4. Sets noslēdzās taibreikā. Federeram sākumā norāvās sitiens, un Marejs ieguva 3:1 handikapu. Sestā punkta izspēlē Federers izcēlās ar teicamu "forehand" uzbrukumu – 3:3. Marejam turpinājumā sitiens tiklā, un Federers pretēji loģikai spēja uzvarēt pirmajā setā ar 7:6(5).

Marejs otrā seta trešajā geimā savu servi zaudēja no 40:0 pārsvara un atspēlēties nespēja. Pie tam, skots tika nobreikots vēlreiz. Septītajā geimā Federeram izdevās izcils "bekhenda" apvedošais sitiens. Maču sācis slikti, Federers tomēr spēja uzvarēt un izdarīja to divos setos – 7:6(5), 6:2.

Federers ar Džokoviču līdz šim spēlējis 28 reizes, no kurām 16 mačos pārāks bijis šveicietis. Federers arī uzvarējis abu pēdējā spēlē, kas bija šogad Sinsinati "Masters 1000" turnīrā – 6:0, 7:6(7).

  +2 [+] [-]

, 2012-11-11 18:55, pirms 11 gadiem
Man ļoti mīļi abi šie tenisisti, tādēļ - lai nu tā būtu.Domāju, ka zināma nozīme bij arī tam, ka Džoko vakar atpūtās, bet DelPo spēlēja maču pret Fed.Tādēl pareizi jau autors saka - 2.setā nenosargāja pārsvaru, bet 3.setam vairs nepietika "pulvera".Apsveicu Džoko ar finālu, un no sirds novēlu tajā uzvarēt - vienalga .ar ko tas būs jāspēlē - Fed. vai Mar.!Un tikpat labu (pat vēl labāku) tenisu nekā šodien - čempiona cienīgu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-11 19:29, pirms 11 gadiem
Nosēdās bačas garajam, žēl. Pie labas kondīcijas caursit 1. numuru kā nemetas. Visu cieņu arī Nolem, pietika pacietības dot uz kreiso un noticēt, ka caursitīs. Izdevās. Nu ja, Potro noplīsa 14. ne 21. geimā.

  +1 [+] [-]

, 2012-11-11 20:34, pirms 11 gadiem
sandis444 rakstīja: VSB droši kā pirmo parādīs Del Po - Djokers un tad kkad pusnaktī noteikti ka ierakstā būs arī Marejs - Fedja.. stulbi.. varēja vismaz šo maču parādīt tiešraidē..
varu iepriecināt būs live tiešraide

VIASAT skaitmeninė TV / Sportas / Programa

  +4 [+] [-]

, 2012-11-11 23:41, pirms 11 gadiem
lēni ieskrējās federers, bet tomēr pārliecinoši. nekādu variantu otrajā setā nebija.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-11 23:44, pirms 11 gadiem
Marejs "noplīsa" vēl ātrāk un īsākā laikā nekā DelPo mačā pret Džoko.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-11 23:48, pirms 11 gadiem
brīvību! rakstīja: Marejs "noplīsa" vēl ātrāk un īsākā laikā nekā DelPo mačā pret Džoko.
njaa, kaut kas chalitim vel ar to psihologiju nav kartibaa, jo fiziski bija lieliski gatavs
Fedja njem uz pieredzi un veesu galvu

  +2 [+] [-]

, 2012-11-11 23:50, pirms 11 gadiem
Federers 1. seta vidū atguva beidzot savu forehand sitienu, jo patiesībā ļoti daudzus mačus, tas viņam nebija līmenī, līdz ar to ļoti daudz nepiespiestās kļūdas, bet tagad Federers beidzot atkal bija Federers.

  -3 [+] [-]

, 2012-11-11 23:56, pirms 11 gadiem
"Federers pretēji loģikai spēja uzvarēt pirmajā setā ar 7:6(5)."
Nu, nu... Drīzāk jau Federers 1. seta beigās varēja vēlreiz nobreikot un uzvarēt bez taibreika. Mareju atkal nedaudz psiholoģija pieviļ. Savukārt Federeram nepiespiestās kļūdas bija, bet mazāk nekā iepriekš. Dažas izspēles pat ļoti skaistas.
Tā ka viss loģiski. Un 2. setā jau bez variantiem.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-12 10:25, pirms 11 gadiem
Fedja turpina pierādīt, ka arī 31.gados ir izcilākais. Malacis un vēl spēlēt tik ilgi, cik ir iespējams šādi paspēlēt!

     [+] [-]

, 2012-11-12 13:54, pirms 11 gadiem
OH FEDJA! visu cieņu ,ja vēl pulveris ir tad iekabini arī DŽoko,lai arī patīk abi