Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Trūcīgais Džokovičs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Trūcīgais Džokovičs
Novaks Džokovičs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Parīzes "Masters 1000" turnīrā notiks tikai trīs ceturtdaļfināla spēles četru vietā, jo Novaks Džokovičs pret Žo-Vilfrīdu Tsongu nespēlēs pleca savainojuma dēļ. Tā paša savainojuma, kurš pat nemaz nav bijis pārāk nopietns, lai izlaistu Parīzes turnīru.

Redzot to, cik bezcerīgs Džokovičs bija Bāzeles turnīrā, radās pamatotas šaubas par to, vai viņš vispār spēlēs Parīzē. Plecs atklāti bija problemātisks. Kāpēc vēl vairāk pasliktināt situāciju, braucot uz Parīzi? Izrādās, pie vainas ir nauda. Liela nauda. Izejot laukumā un nospēlējot vismaz vienu izspēli Parīzes turnīrā, Džokovičs tiktu pie 1.6 miljoniem dolāru. Šāda summa viņam pienākas par to, ka viņš sezonas laikā spēlējis septiņos no deviņiem "Masters 1000" turnīriem.

Pats Nole, atbraucot uz Parīzi, dievojās, ka naudai ar viņa vizīti nav nekāda sakara. Plecs pat īsti neesot savainots. Iekaisums radies no serves tehnikas maiņas utt. Pateicoties rangam, Džoko no 1. kārtas bija brīvs, 2. uz pretinieka kļūdu rēķina tika galā ar Ivanu Dodigu, bet vakar spēlēja ar savu tautieti Viktoru Troicki. Labi iestudētā mačā Novaks uzvarēja trīs setos, lai gan viņam bija jāzaudē divos setos. Troickis pēc uzvarēta pirmā seta otrā seta sākumā neizmantoja milzum daudz breika iespēju, zaudējot savam labam draugam pēc tāda paša scenārija kā tas bija 2010. gada "US Open" 1. kārtā.

Šodien Džokovičam bija jātiekas ar Žo-Vilfrīdu Tsongu, taču spēle nenotiks, jo ranga līderim ir pleca savainojums. Pirms divām dienām viss bija kārtībā, tagad atkal ir savainojums? Džokovičs, sekojot modei, ar "twitter" starpniecību paziņojis, ka sezonas laikā pamatīgi piekusis, augstākajā līmenī spēlējot visas spēles, tagad viņam nepieciešama atpūta.

Novaks vakar teica, ka viņam nepieciešama spēļu prakse, lai atgūtu formu pirms sezonas finālturnīra, kas no 20. līdz 27. novembrim notiks Londonā. Acīmredzot ar divām spēlēm, nospēlētām Parīzē, pietiks. Protams, uz Londonu arī nevar nebraukt, jo arī tur naudas prēmijas nav no mazajām...

Citēju Džokoviča teikto par 1.6 miljonu bonusu: "Smieklīgi dzirdēt versiju par to, ka atbraucu naudas dēļ. Pat dzirdēju tādu stāstu, ka es iziešu kortā un nospēlējušu tikai vienu geimu, lai dabūtu naudu. Tas ir smieklīgi!"

Labi, ka šonedēļ neatrodos Parīzē un neesmu atdevis lielu naudu par biļetēm, kas iegādātas, lai skatītos pasaules labākos tenisistus. Ranga līdera uzvedība ir pamatīga vilšanās visam tenisam kopumā. Ja neesi vesels, tad sēdi mājās un ārstējies, nevis brauc spēlēt ar ne 100% atdevi. Taču ko gan neizdarīsi lielas naudas dēļ... Starp citu, neskaitot milzīgos reklāmas līgumus un citus ienākums, kas gūti ne no tenisa spēlēšanas, Džokovičs šogad nopelnījis 10.7 miljonus dolāru. Jāsaprot arī viņš, ka ar tādu naudu grūti savilkt galus kopā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2011-11-11 14:35, pirms 12 gadiem
Stulbs raksts... Skauž??? 1,6mlj ir ĻOTI daudz... var nākamajā sezonā visam apkalpojošajam personālam samaksāt... vai noziedot labdarībai!

  +4 [+] [-]

, 2011-11-11 14:39, pirms 12 gadiem
Nesaprotu, kur pretruna, autora ieskatā?

plecs mazliet sāp, bet spēlēt var. paspēlē, saprot ka nav nemaz tik labi, un tālāk vairs nespēlē.

Vai tad tas nav fizioloģiski saprotams?

 +10 [+] [-]

, 2011-11-11 14:40, pirms 12 gadiem
Nabagie bagātos nesaprot, jeb viens sc rakstu autors ar honorāru 50 kapeikas par rakstu sūdzās par savu sūdīgo dzīvi

  +3 [+] [-]

, 2011-11-11 14:41, pirms 12 gadiem
Valdi, saki godigi, vai esi spelejis tenisu kadreiz?(prof.limeni)
Pirms kko tik debilu rakstit, japadoma, ka driz bus turnirs londona, un ritmu pazaudet neviens negrib.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-11-11 14:52, pirms 12 gadiem
Autors ļoti objektīvi uzrakstījis rakstu..prieks, ka nevar just viņa nostāju!!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 14:54, pirms 12 gadiem
berzinam uz djoko par kautko ir pamatigs zobs

  +2 [+] [-]

, 2011-11-11 14:56, pirms 12 gadiem
Pilnīgi bezjēdzīgs raksts ar ļoti izteiktu caurstrāvojumu ko īsti domā autors un cik ļoti viņam skauž, ka 1.rakete ar vienu izspēli var tikt pie 1,6milj. Gribētu redzēt viedo autoru tādā pašā situācijā un viņa domas tad!
Malacis Džoko - jāņem tas, ko esi pelnījis! Ne velti svīdis treniņos un kortos turnīru laikā!

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 15:01, pirms 12 gadiem
Ne jau Džoko ir vainīgs, bet gan sistēma

     [+] [-]

, 2011-11-11 15:14, pirms 12 gadiem
Piķis ir jāsavāc. Plecs liks manīt, nāksies palikt bešā.
Laiks visu saliks pa vietām.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-11 15:17, pirms 12 gadiem
valdi, ko tu skaldi?

  +1 [+] [-]

, 2011-11-11 15:18, pirms 12 gadiem
Neiet runa par to, ko darītu vai nedarītu naudas dēļ, bet par Djoko sarīkoto cirku. Tas ir autora viedoklis (blogs), tāds pats kā visi komentāri, un es autoram pilnībā piekrītu.
P.S.Diez vai šādā situācijā tāpat rīkotos Federers vai Nadals...iespējams rīkotos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-11-11 15:20, pirms 12 gadiem
Lai tik pelna, godīgiem līdzekļiem un savām rokām viss nopelnīts!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2011-11-11 16:35, pirms 12 gadiem
Izskatās, ka *skaudīgais bērziņš* ir bijušā Granda aizbildnis Latvijā un tā uzdevums ir nemitīgi pazemot to, kas vismazāk to ir pelnījis !!! Šoreiz pārspējis jau pats sevi ... ieteiktu to virsrakstu nomainīt, ka neiznāk vēl nepatikšanas .... KĀDS NOŽĒLOJAMS ĻAUNUMS!!!! ... zemāk jau vairs nav kur krist !!! Nu vajadzētu gan vismaz atzīt , ka @DjokerNole sasniegumi :-) šogad ir vismaz cieņu pelnījuši, ja nerunā par to, ka tie ir vienkārši satriecoši un neatkārtojami jauno laiku tenisā un vienas sezonas garumā .... palasi, ko par to raksta un saka tenisa slavenības!!!
...te tikai daži piemēri...
Nick Bollettieri: "Djokovic is the most complete player of all time."
Andre Agassi: “His return is incredible. He sometimes appears as if it’s easier for him to be on the receiving end of a serve, than to serve himself.”
Pete Sampras: "Great mover. He can go from defense to offense better than anyone in the game."

....un te mazliet no twitter, viela pārdomām...
" Why is EVERYBODY talking about Nole's bonus?Is this the first year a bonus is given to the #1 player?This is not a rhetorical question."
"All this Bonus affair came out from French newspapers , we all know their adoration for Roger Like Nole said let them talk!"

  -1 [+] [-]

, 2011-11-11 16:36, pirms 12 gadiem
Bandīc rakstīja: Stulbs raksts... Skauž??? 1,6mlj ir ĻOTI daudz... var nākamajā sezonā visam apkalpojošajam personālam samaksāt... vai noziedot labdarībai!
neiet runa par skaudibu bet par to ka cilveki maksa naudu lai redzetu labako.Biletes nav letas un it seviski ja spele ranga 1#.Ar tadu attieksmi no tenisista puses vins tikai parada kads klauns vins ir.Teniss ir un cerams bus elitars sporta veids.Tadi cilveki ka Sampras,Agasi,Kuertens,Nadals un Federers tenisa limeni ir celusi loti.Bet pa starpai atrodas klauni ka Makinrois,Sampras un tas pats Dzokovics kuri atlaujas dazreiz par daudz.

  -2 [+] [-]

, 2011-11-11 17:03, pirms 12 gadiem
rainmaker rakstīja: neiet runa par skaudibu bet par to ka cilveki maksa naudu lai redzetu labako.Biletes nav letas un it seviski ja spele ranga 1#.Ar tadu attieksmi no tenisista puses vins tikai parada kads klauns vins ir.Teniss ir un cerams bus elitars sporta veids.Tadi cilveki ka Sampras,Agasi,Kuertens,Nadals un Federers tenisa limeni ir celusi loti.Bet pa starpai atrodas klauni ka Makinrois,Sampras un tas pats Dzokovics kuri atlaujas dazreiz par daudz.
Nadals ir piemērs tam, kas notiek ar veselību, ja spēlē traumēts, sevi nežēlojot ....un ko tik humānu ir izdarījis Federers? ...neesmu kaut kā ievērojusi....zinu tikai to, ka pat viņa tautieši bija nikni , ka viņš "pameta" Šveices Davis Cup komandu "zem tanka" un tie izkrita no pasaules grupas 2010.gadā, zaudējot visa 5 spēles Kazahstānai...un kur nu vēl tas slavenais "Shut up"!!!
Federer Tells Djokovic Family to Shut Up
...

     [+] [-]

, 2011-11-11 17:14, pirms 12 gadiem
Man kauns par autoru. Nu kā var ko tādu rakstīt.

  +4 [+] [-]

, 2011-11-11 17:23, pirms 12 gadiem
man atkal vienalga par preemijaam, bet tas cirks ar speeleeshanu, nespeeleeshanu un izstaashanos gan neforshs..

tas, ka Nole kaut kad luuziis peec shiim fantastiskajaam uzvaraam bija skaidrs.. briinums, ka izvilka Njujorku, bet nu tad njem pauzi uz aarsteejies liidz Londonai.. Kam bija nepiecieshams tas cirks Belgradaa? Komandai Deivisa kausaa bija vieglaak? par peedeejiem turniiriem ar nav komentaaru.. Un nez kas buus Londonaa

  +3 [+] [-]

, 2011-11-11 17:30, pirms 12 gadiem
Simply the Best rakstīja: Nadals ir piemērs tam, kas notiek ar veselību, ja spēlē traumēts, sevi nežēlojot ....un ko tik humānu ir izdarījis Federers? ...neesmu kaut kā ievērojusi....zinu tikai to, ka pat viņa tautieši bija nikni , ka viņš "pameta" Šveices Davis Cup komandu "zem tanka" un tie izkrita no pasaules grupas 2010.gadā, zaudējot visa 5 spēles Kazahstānai...un kur nu vēl tas slavenais "Shut up"!!!
http://www.youtube.com/watch?v=X2GUpbNKSWs
Vai tik tas nebiji tu kas pēc pagājušā turnīra rakstīji kārtējos citātus no Djokovicha teiktā,ka ,redz, esot jauna trauma,un lai taupoties Londonai.Peec tam jau tu kaifoji par viņa labo spēli šajā turnīrā,lai gan, tā dažbrīd bija nožēlojama (ja salīdzina ar iepriekšējām) Bet tagad jau atkal kaut ko citu "dziedi".Pretrunu pretrunas gan no Djokoviča fana gan no viņa paša

Tev tiešām neapnīk tos citātus un komentārus meklēt un katrā otrajā komentārā tos kopēt,cik tas tev aizņem laiku,gribētu zināt Un galvenais jau,ka ne par tēmu,jo neviens tak neapšauba viņa lielisko spēli šogad,bet šis izgājiens ar šo turnīru un visiem izteikumiem liekas vairāk kā jocīgs!

     [+] [-]

, 2011-11-11 17:35, pirms 12 gadiem
+ Tsongam izchakarēja turnīru.šis tagad būs "iemests" pusfinālā pēc brīvas dienas.

     [+] [-]

, 2011-11-11 18:22, pirms 12 gadiem
Var jau rakstīt viedokli, ar to viss kārtībā un arī kaut kādas aizdomas, protams, var izteikt, bet tik nopietnā medijā, par kādu nu jau var uzskatīt SC.com tik slimīgi nenovīdīgu rakstu tomēr nepieklātos ievietot.

esmu jau vairākkārt norādījis uz šī autora, maigi sakot, neatbilstību ieņemamajam amatam, taču rādās, ka šīs lappuses saimnieki ir ar to mierā.

  +2 [+] [-]

, 2011-11-11 18:34, pirms 12 gadiem
Tapec jau sis ir ''blogs'',nevis raksts! Pienemu,ka ta var izteikt savu personigo viedokli,kaut ari pilnu ironijas!

     [+] [-]

, 2011-11-11 18:39, pirms 12 gadiem
Kurš cilvēks, lai arī cik bagāts viņš būtu, atteiksies no 1,6 miljoniem USD?

     [+] [-]

, 2011-11-11 18:48, pirms 12 gadiem
Par neatbilstību amatam varbūt gluži par stipru teikts (Tanabe), bet jau pats virsraksts ir ļoti cinisks un viss raksts arī.Nu un tad ja arī nauda diktē zināmus noteikumus Džoko spēlēšanā vai nespēlešanā?Protams, ka viņš to nevar skaidri un atklāti pateikt - jā, braucu uz turnīru bonusa dēļ - tad atkal tāpat visiem nelabvēļiem būtu ko knābāt līdz apnikumam.Bet savainojums pilnīgi noteikti liek sevi manīt, tādēļ arī mačs ar Tsongu nenotiek.Par to, ka pirms 2 dienām Nole teica citādi - tad arī varbūt tā arī bija , pašsajūta var mainīties pat ik pa stundai.Nekas nosodāms nav , ja profesionālā sportā cilvēks vēlas ne tikai spoži spēlēt , bet par savu sniegumu arī attiecīgi nopelnīt.

     [+] [-]

, 2011-11-11 18:54, pirms 12 gadiem
private rakstīja: + Tsongam izchakarēja turnīru.šis tagad būs "iemests" pusfinālā pēc brīvas dienas.
Par to taču tev vajadzētu tikai priecāties, jo pieaug taču tavējā izredzes uzvarēt!!! Pateiksi vēl paldies Nolem
Ja nopietni, tad Tsonga to bija pelnījis par plātīšanos pirms šodienas spēles...kā bokseri to parasti dara - pazemo otru!

     [+] [-]

, 2011-11-11 19:05, pirms 12 gadiem
Paldies *brīvību!* par precīzāko apzīmējumu šim naida pilnajam skribelējumam "CINISKS"!!!

     [+] [-]

, 2011-11-11 19:07, pirms 12 gadiem
Tas kā katrs to pasniedz,lai paliek viņa paša ziņā,bet lietas būtību jau tas nemaina.

     [+] [-]

, 2011-11-20 13:32, pirms 12 gadiem
Laime nav NAUDĀ, laime ir lielā NAUDĀ, malacis Džoko, naw ko pārpūlēt sevi, ja nauda tāpat nāk, kad būs Grand Slam, tad arii kapāsies pa īstam

     [+] [-]

, 2011-11-27 17:56, pirms 12 gadiem
Jūtu līdzi Bērziņam