Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Apstiprinājusies trauma Černomordijam, savainojums liegs spēlēt arī Zelenkovam

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Apstiprinājusies trauma Černomordijam, savainojums liegs spēlēt arī Zelenkovam
Antonijs Černomordijs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/LFF

Šodien preses konferencē pirms Eiropas čempionāta kvalifikācijas mača pret Armēniju Latvijas futbola izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs apliecināja, ka medicīniskās pārbaudes uzrādījušas traumu aizsargam Antonam Černomordijam, bet klubā ribas lauzis pussargs Dmitrijs Zelenkovs. Rīt pret Armēniju diskvalifikācijas dēļ nespēlēs Kristers Tobers un kapteiņa pienākumus uzticēs Jānim Ikauniekam.

Latvijas futbola izlase rīt ''Skonto'' stadionā aizvadīs sesto 2024. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli. Šoreiz pretiniekos būs Armēnija, kam pirmajā savstarpējā mačā tika zaudēts ar 1:2.

Šodien pirmsspēles preses konferencē izlases galvenais treneris Dainis Kazakevičs apstiprināja, ka valstsvienības rindās traumu dēļ nespēlēs divi kandidātos iekļautie futbolisti - aizsargs Antonijs Černomordijs un pussargs Dmitrijs Zelenkovs. Jau pēc kandidātu nosaukšanas bija neskaidrības ap bijušo kapteini Černomordiju, taču tika noteikts veikt medicīniskās pārbaudes pēc tam, kad viņš ieradīsies izlases nometnē. Tās apstiprinājušas traumu. Savukārt Zelenkovs, kas potenciāli varēja debitēt izlasē, RFS kluba rindās lauzis ribas.

Šobrīd pieejami spēlei pret Armēniju ir 22 futbolisti. Rītdienas spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēs spēlēt kapteinis Kristers Tobers, un kapteiņa pienākumus uzticēs Jānim Ikauniekam. Savukārt izvēlēto vārtsargu spēlei Kazakevičs vēl nenosauca. Treneris norādīja, ka uz rītdienas spēli papildus futbolisti izsaukti netiks, kas nozīmē, ka pieejami ir 22 spēlētāji. Atsevišķiem futbolistiem esot mikrotraumas, taču nekas nopietns, kas apdraudētu dalību spēlē.

Vakar Latvijas Futbola fanu asociācija publicēja aicinājumu rīt pēc himnas nodziedāšanas pamest H sektoru un doties uz pārdomu brīdi pirmo 45 minūšu laikā. Tā plānota kā protesta akcija pret galveno treneri Daini Kazakeviču. Viņš preses konferencē neizrādīja prieku par šādu akciju, skaidrojot savu nostāju izlases darba turpināšanā. ''Kamēr man būs ticība, ka varam uzlabot rezultātu, tikmēr būšu gatavs turpināt darbu. Kad šādas ticības vairs nebūs, tad vairs ne.'' Rezultāta uzlabošanas kontekstā tika teikts nākamā gada sakarā.

Pirmajās piecās Eiropas čempionāta spēlēs Latvijas izlase piedzīvojusi zaudējumus divas reizes pret Velsu un pa reizei pret Turciju, Armēniju un Horvātiju. Tikmēr armēņi šobrīd ar septiņiem punktiem ieņem trešo vietu grupā un vēl saglabā izredzes kvalificēties finālturnīram.

D grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Horvātija43109:110
2.Turcija53118:610
3.Armēnija52118:77
4.Velsa52126:77
5.Latvija50053:130

Latvijas izlases sastāvs septembra nometnei

PozīcijaSpēlētājsVecKlubsS/V
VārtsargiRoberts Ozols28Auda16
Nils Puriņš25Riga3
Rihards Matrevics24Riga2
AizsargiKaspars Dubra32Panevezys (Lietuva)60/3
Roberts Savaļnieks30RFS53/2
Mārcis Ošs32RFS24/1
Vladislavs Sorokins26RFS8
Daniels Balodis25Valmiera5
Maksims Toņiševs23Valmiera1
Kirils Iļjins22Riga
Oskars Vientiess20Metta
PussargiJānis Ikaunieks28RFS52/11
Andrejs Cigaņiks25Lodz (Polija)45/2
Alvis Jaunzems24Stal Mielec (Polija)31
Eduards Emsis27Raufoss (Norvēģija)28/2
Kristers Tobers22Grasshopper (Šveice)26/1
Aleksejs Saveljevs24Auda12/1
Eduards Dašķevičs21Riga4
Bogdans Samoilovs23Tukums 2000/Telms
UzbrucējiDāvis Ikaunieks29Jablonec (Čehija)44/6
Roberts Uldriķis25Cambuur (Nīderlande)43/7
Raimonds Krollis21Spezia (Itālija)33/3
Marko Regža24Riga3

  +3 [+] [-]

, 2023-10-11 17:20, pirms 7 mēnešiem
Malalči H sektors. Jārīkojas lai nebūtu kauns par izlasi. Šoreiz nospēlēs cienīgi, 0:2.

  -3 [+] [-]

, 2023-10-11 17:35, pirms 7 mēnešiem
Būs grūti, iztrūks četri pamatsastāvā futbolisti Černomordijs, Tobers, Jurkovskis, Gutkovskis, bet fani brēks pēc uzvaras!
Uzlaist kādu jauno cerībā, ka izšaus? Kuru? Neredzu tādu zvaigznīti. kurš var izšķirt spēles iznākumu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 17:36, pirms 7 mēnešiem
Tas tik vēl trūka.
Bez šiem monstriem faktiski garantētas uzvaras vietā, atkal būs bezierunu zāģis.
Kā mums neiet!

  +3 [+] [-]

, 2023-10-11 17:37, pirms 7 mēnešiem
Dainīt, ko ar šo sastāvu vari daudz uzlabot. Ja pats vēl būtu talantīgs, un spētu sapurināt visus ...
A tā, rīt purinās tikai vējš tukša sektora priekšā ...
Nevienam negribas 6., bet ...

  +2 [+] [-]

, 2023-10-11 17:53, pirms 7 mēnešiem
Dainis Kaza Ķēvichs:
Ja Latvijā būtu meistarīgi spēlētāji, tad arī es nē atkāptos...
A tagad, lai kaut vai Mauriņjo trenē šos ļaudis, tie tak nava futbolisti, bet... Nu Jūs paši zināt kas...

     [+] [-]

, 2023-10-11 17:59, pirms 7 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Būs grūti, iztrūks četri pamatsastāvā futbolisti Černomordijs, Tobers, Jurkovskis, Gutkovskis, bet fani brēks pēc uzvaras!
Uzlaist kādu jauno cerībā, ka izšaus? Kuru? Neredzu tādu zvaigznīti. kurš var izšķirt spēles iznākumu.
Ķiguru vēl šoreiz nepieminēji

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 18:22, pirms 7 mēnešiem
varenais_eksperts rakstīja: Ķiguru vēl šoreiz nepieminēji
Vai tad Kigurs jau nav noslēdzis karjeru???

Toties būs smieklīgais uldrikis🤣

  -1 [+] [-]

, 2023-10-11 18:36, pirms 7 mēnešiem
Iesaku noskatīties:
https://www.delfi.lv/mvp/saruna/mes...

  -4 [+] [-]

, 2023-10-11 19:36, pirms 7 mēnešiem
Uz ko rītvakar cerēt, lai tiktu pie uzvaras? Ka veiksmes diena trāpīsies Jankam Ikauniekam? Izlasē gan viņš sevišķi nav izcēlies, trūkst arī meistarīgs piespēļu meistars viduslīmenī.

     [+] [-]

, 2023-10-11 19:51, pirms 7 mēnešiem
Jānis Derums rakstīja: Uz ko rītvakar cerēt, lai tiktu pie uzvaras? Ka veiksmes diena trāpīsies Jankam Ikauniekam? Izlasē gan viņš sevišķi nav izcēlies, trūkst arī meistarīgs piespēļu meistars viduslīmenī.
Tieši izlasē viņš uz visu pārējo fona izceļas visvairāk, jo nav koka kāja un prot gan iesist, gan bumbu pieturēt, gan arī sekmīgi iesākt uzbrukumu. Tik ja apkārt ir lohi, tad ir grūti vienam. Kādreiz paskaties viņa darbības veidojot uzbrukumu, ne jau viņš ir vainīgs ka lohi nejēdz uzņemt piespēli, vai nespēj domāt divas, trīs darbības uz priekšu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 20:03, pirms 7 mēnešiem
Nu viss, tagad var Dainim vēl uz gadiem 20 izsniegt līgumu. Ja būtu Černo un Zelenkovs tad gan armēnus, gan horvātus izvalcētu, jo vektors tieši šajā brīdī ir nereāli pozitīvs.
Šis eksemplārs nekur pat negrasās tīties un pat ja mājās dabūs zāģi pret Andoru viņš nekur neaizies. Būs atkal sastāvā Uldriķi, Oši, Emši utt. Derums uzrakstīs cik forša ir latviska izlase un viss ritēs savā nodabā. Ja rīt vinnēs vai noraus niču pret armēņiem, tad Dainis jau būs zirgā un tiks kronēts par nācijas labāko treneri un varēs arī turpmāk degradēt. Pat ar esošajiem spēlētājiem Latvijai ar jebkuru puslīdz normālu treneri laiku pa laikam ir jāņem punktus, ko dara periodiski Fēru salas vai Luksemburga, bet mums ir savs ceļš ar seru Daini priekšgalā.

  -2 [+] [-]

, 2023-10-11 21:16, pirms 7 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Nu viss, tagad var Dainim vēl uz gadiem 20 izsniegt līgumu. Ja būtu Černo un Zelenkovs tad gan armēnus, gan horvātus izvalcētu, jo vektors tieši šajā brīdī ir nereāli pozitīvs.
Šis eksemplārs nekur pat negrasās tīties un pat ja mājās dabūs zāģi pret Andoru viņš nekur neaizies. Būs atkal sastāvā Uldriķi, Oši, Emši utt. Derums uzrakstīs cik forša ir latviska izlase un viss ritēs savā nodabā. Ja rīt vinnēs vai noraus niču pret armēņiem, tad Dainis jau būs zirgā un tiks kronēts par nācijas labāko treneri un varēs arī turpmāk degradēt. Pat ar esošajiem spēlētājiem Latvijai ar jebkuru puslīdz normālu treneri laiku pa laikam ir jāņem punktus, ko dara periodiski Fēru salas vai Luksemburga, bet mums ir savs ceļš ar seru Daini priekšgalā.
Kas Uldriķa un Oša vietā jāņem? Emsis tas gan, joberlīgu spēlētājs sakrājis 30 spēles jau izlasē...

     [+] [-]

, 2023-10-12 09:24, pirms 7 mēnešiem
Uldriķa vietā Krolli vai Regžu, ir cerība ka tie vēl progresēs. Sliktāk točna nebūs. Oša vietā jebkuru jauno, cerot ka progresēs. Šis cikls ir pakaļā, spēlētāju līmenis ir zems (pēc paša Daiņeļa vārdiem) nu tač maini kaut ko nevis turpini lēkāt pa grābekļiem. Lielākais pārmetums, ka mēs ne tikai esam pakaļā, bet mēs neko nedaram un galvenais konservators te ir Dainis, tādēļ viņam jāiet prom.

     [+] [-]

, 2023-10-12 11:55, pirms 7 mēnešiem
Labi Dainis aizies. Vai tas izlases spēlēs ko mainīs? Nav mums patlaban labāki spēlētāji. Nosauciet kādu talantu, kurš nav paņemts!? Tukša runa. Varbūt tomēr naturalizēt kādu uzbrucēju no ārzemēm? Bet kaut cik meistarīgs futbolists negribēs uz Latviju braukt! Mūsdienās jau gandrīz katrā valstī , pat futbola lielvalstīs spēlē kāds naturalizēts spēlētājs, arī Latvijā kādreiz mudžēja no naturalizētiem, diemžēl tie bija no Krievijas un kas nu krievi par futbolistiem. . .

     [+] [-]

, 2023-10-12 13:24, pirms 7 mēnešiem
Garais1606 rakstīja: Uldriķa vietā Krolli vai Regžu, ir cerība ka tie vēl progresēs. Sliktāk točna nebūs. Oša vietā jebkuru jauno, cerot ka progresēs. Šis cikls ir pakaļā, spēlētāju līmenis ir zems (pēc paša Daiņeļa vārdiem) nu tač maini kaut ko nevis turpini lēkāt pa grābekļiem. Lielākais pārmetums, ka mēs ne tikai esam pakaļā, bet mēs neko nedaram un galvenais konservators te ir Dainis, tādēļ viņam jāiet prom.
Vai tad Krollis un Regža nav izsaukti? Ko tu tagad muldi? Uldriķim un Regžam viena gada starpība, viens jau norakstīts veterāns, otrs jaunais-talantīgais? Redz kur Vientiess izsaukts, Balodis arī, visas iespējas