Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:119, Did:0, useCase: 3

Vācija atkal ierodas Varšavā, Noiers pret savu "murgu" Levandovski

Rolands Eliņš

Vācija atkal ierodas Varšavā, Noiers pret savu "murgu" Levandovski
Roberts Levandovskis
Foto: AP/Scanpix

Šodien ar astoņām spēlēm tiks noslēgts Eiropas čempionāta atlases turnīra otrā kārta. Pasaules čempione Vācija viesosies Varšavā, kur sacentīsies ar Minhenes "Bayern" uzbrucēja Roberta Levandovska pārstāvēto Polijas izlasi.

Vācija Eiropas atlases turnīru iesāka ar ne pārāk pārliecinošu uzvaru pār Skotiju (2:1). Skotiem netrūka iespēju, un viņi 66. minūtē arī panāca 1:1, taču Tomass Millers ar savu otro golu tomēr vāciešus uzglāba. Šodien Millers un kompānija iegriežas Varšavā, kura viņiem un Vācijas līdzjutējiem nesaistās ar labākajām atmiņām. 2012. gada EČ finālturnīrā Vācija tieši Varšavas Nacionālajā stadionā piedzīvoja zaudējumu Itālijai, izstājoties pusfinālā. Abus vārtus guva Mario Baloteli un iegāja futbola vēsturē ar savu slaveno pozu, novelkot kreklu un demonstrējot muskuļus.

Vācijas prese šo maču nodēvējusi par trenera Joakima Lēva sliktāko pieredzi pie Vācijas izlases stūres, un lai arī pretinieki šodien cita kaluma, uzvara būtu ļoti principiāla. Polijas puse savukārt vēsturisku iemeslu dēļ katru spēli ar Vāciju jebkurā sportā uztver saasināti, turklāt tās rindās ir Roberts Levandovskis, kurš šosezon pārstāv Minhenes "Bayern". Poļu snaiperim Minhenē gan neiet spoži, taču šodien ir iespēja lieku reizi pārliecināt savus darba devējus par savām prasmēm.

Levandovskim būs jāspēkojas ar vairākiem ļoti labi iepazīties futbolistiem, turklāt īpaši jāizceļ viņa satikšanās ar "Bayern" pamatvārtsargu Manuel Noieru. Viņš Noieru vairākas reizes apskādējis, spēlējot Dortmundes "Borussia" kreklā, un vācu mediji nav kautrējušies tieši viņu raksturot kā "Noiera seno murgu".

Pats Levandovskis gan uzsvēris, ka spēlēs tomēr izlase pret izlase, nevis viņš pats pret Vāciju: "Iespējams, pēc Pasaules kausa iegūšanas Vācijas būs pārāk pašpārliecināta. Varbūt viņi aizgulēsies nedaudz aizsardzībā, un mēs to varēsim izmantot. Zinām, cik laba ir Vācijas izlase, taču netaisamies vārtiem priekšā likt autobusu."

Pēdējās 13 klubu līmeņa spēlēs pret Noieru Levandovskis guvis sešus vārtus, bet pirmajā atlases spēlē Polijas rindās izcēlās ar "pokeru" pret Gibraltāru. Izlasē gan Levandovskis nav spēlējis izcili un bieži ticis kritizēts vietējos medijos par vieglprātīgo attieksmi, taču ar veiksmīgu sniegumu šodien visa kritika izplēnēs uz ilgu laiku.

Pārējās divas šīs grupas spēles sāksies jau 19:00 pēc Latvijas laika. Pēc otrās uzvaras dosies Īrija, kurai mačs ar Gibraltāru, bet Skotija uzņems Gruziju. No vakara agrajām spēlēm jāizceļ arī Rumānijas un Ungārijas tikšanās. Rumāņi pirmajā tika galā ar Grieķiju (1:0), bet ungāri pamanījās izlaist uzvaru pret Ziemeļīriju. Ungārija toreiz izvirzījās vadībā 75. minūtē, taču atlikušajā laikā ielaida divus vārtus un saņēma šokējošu 1:2.

D grupā brīvdiena piešķirta Portugālei, kura pirmajā mačā ar 0:1 zaudēja Albānijai, savukārt cīņā iesaistīsies Serbija. Tā 19:00 uzsāks maču pret armēņiem, bet vakarā sagaidāma pašreizējo grupas līderu Albānijas un Dānijas tikšanās. Savukārt Portugāle no grupas pēdējās vai priekšpēdējās vietas mēģinās rāpties ārā pēc trim dienām Kopenhāgenā.

"Euro 2016" atlase, 11. oktobra spēles

GLaiksIzlases
D19:00Īrija-Gibraltārs
D19:00Skotija-Gruzija
I19:00Armēnija-Serbija
F19:00Rumānija-Ungārija
F21:45Somija-Grieķija
F21:45Ziemeļīrija-Fēru salas
I21:45Albānija-Dānija
D21:45Polija-Vācija

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
El. Euro 2016. Polska - Niemcy. Niemiecka...
Warschau, 28. Juni 2012: Deutschland verliert...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-11 17:50, pirms 10 gadiem
.. shii gan buus laba speele ! Ja perdole kurwa

     [+] [-]

, 2014-10-11 22:32, pirms 10 gadiem
Francija-Portugaale paarbaudes speele reaali skataama