Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:813, Did:0, useCase: 3

Japānas ratiņtenisists Kunjeda izcīna 28. "Grand Slam" titulu

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Japānas ratiņtenisists Kunjeda izcīna 28. "Grand Slam" titulu
Šingo Kunjeda. Foto: AP/Scanpix

LETA. Japānas ratiņtenisists Šingo Kunjeda svētdien izcīnīja 28. "Grand Slam" titulu savā karjerā, triumfējot Vimbldonas čempionātā.

Izšķirošajā cīņā par titulu Kunjeda ar 4-6, 7-5, 7-6 (7:5) pārspēja Alfiju Hjūitu no Lielbritānijas, kurš turnīra bija izsēts ar pirmo numuru.

Pēc uzvaras Vimbldonas čempionātā Kunjeda pakāpās uz pirmo vietu Starptautiskās Tenisa federācijas (ITF) rangā.

Vimbldonas čempionātā 38 gadus vecais ratiņtenisists uzvarēja pirmo reizi.

Sieviešu sacensībās vienspēlēs 15. "Grand Slam" titulu izcīnīja nīderlandiete Dīde de Hrūta, kura finālā ar 6-4, 6-2 uzvarēja Japānas ratiņtenisisti Jui Kamidži.

Savukārt "quad" divīzijā pie trešā "Grand Slam" titula karjerā tika nīderlandietis Sams Šrēders, kurš izšķirošajā cīņā ar 7-6 (7:5), 6-1 pārspēja savu tautieti Nīlsu Finku, revanšējoties par neveiksmi Francijas atklātā čempionātā ratiņtenisa sacensību finālā.

Abi nīderlandieši triumfēja "quad" divīzijas dubultspēlēs, finālā ar 6-7 (4:6), 6-2, 6-3 uzvarot Endiju Lepthornu no Lielbritānijas un Deividu Vāgneru no ASV.

Sievietēm dubultspēlēs Japānas un ASV duets Kamidži un Dana Metjūsone ar 6-1, 7-5 bija pārākas pār Nīderlandes pāri de Hrūtu un Anīki van Kūtu, kuras bija izsētas ar pirmo numuru.

Vīriešiem dubultspēlēs Kunjeda kopā ar argentīnieti Gustavo Fernandesu pārspēja Lielbritānijas ratiņtenisistus Hjūitu un Gordonu Rīdu, gūstot panākumu ar 6-3, 6-1.

Izmantotie resursi:
LETA