Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Čempione "Riga" pārtrauc līgumu ar gruzīnu Škirtladzi

Ints Megnis
Ints Megnis

Čempione "Riga" pārtrauc līgumu ar gruzīnu Škirtladzi
Davits Škirtladze. Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas čempione futbolā “Riga” pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi līgumu ar 26 gadus veco Gruzijas pussargu Davitu Škirtladzi.

Škirtladze “Riga” komandai pievienojās pirmssezonas treniņnometnē Abū Dabī. Sezonas pirmajā Virslīgas spēlē Škirtladze devās pamatsastāva pret “Jelgavu”, bet turpinājumā piedalījās vairs tikai vienā mačā, dodoties uz maiņu 24. aprīļa cīņā pret “Liepāju”. Līdz ar to otrdien pieņemts lēmums vienošanos pārtraukt pēc abpusējas vienošanās.

Škirtladze 2011. gadā no Gruzijas kluba ”Norchi Dinamoeli” pārcēlās uz Dānijas kluba ”Aarhus” U19 komandu. 2011./2012. gada sezonā viņš Dānijas Superlīgā nospēlēja 14 spēles, no kurām septiņas sāka pamatsastāvā. Arī nākamās četras sezonas Škirtladze spēlēja ”Aarhus” komanda, 2014./2015. gada sezonā komandai cīnoties pēc spēka otrajā līgā, bet triumfējot un atgriežoties Superlīgā.

Šo gadu laikā ”Aarhus” sastāvā Škirtladze nospēlēja 57 spēles un guva piecus vārtus – divus Superlīgā un trīs 1. divīzijā. 2016. gadā Davits pārcēlās citu Dānijas klubu ”Silkeborg”, kur pirmajā sezonā piedalījās 13 spēlēs un guva sešus vārtus. 2016./2017. gada sezonā Škirtladze jau bija viens no komandas līderiem, nospēlēja 32 spēles, 29 mačos devās pamatsastāvā un guva septiņus vārtus. Nākamajā sezonā gruzīnam 29 spēles un seši vārti. 2018./2019. gada sezonu Škirtladze uzsāka ”Silkeborg” sastāvā, bet tad pārcēlās uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīra komandu Slovākijas ”Trnava”. Slovākijas čempionātā Škirtladzem astoņas spēles, bet UEFA Eiropas līgā Škirtladze piedalījās četros mačos – abos mačos pret Zagrebas ”Dinamo”, mājās pret ”Anderlecht” un viesos pret ”Fenerbahce”. Sešās spēlēs ”Trnava” izcīnīja divas uzvaras, vienu reizi spēlēja neizšķirti un piedzīvoja trīs zaudējumus, ar septiņiem punktiem netiekot ārā no grupas.

2018. gadā ar ”Silkeborg” Škirtladze spēlēja Dānijas kausa finālā. Karjeras laikā Dānijas Superlīgā Škirtladze aizvadījis 102 spēles, kuru laikā guvis 16 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles. Gruzīns pārstāvējis savas valsts U17, U19, U21 izlases. Jaunatnes izlasēs Škirtladze guva astoņus vārtus. Četros mačos viņš cīnījās arī Gruzijas nacionālās izlases rindās.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-fc-partrauc-...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-11 18:58, pirms 5 gadiem
Interesanti,ka spēlētājam ar tādu CV neizdevās izcīnīt vietu Riga FC pamatsastāvā.