Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Sevastovai Romā ielozē Mladenoviču

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Sevastovai Romā ielozē Mladenoviču
Anastasija Sevastova
Foto: Sipa USA/Scanpix

Anastasija Sevastova Romas "Premier 5" sērijas turnīru sāks ar maču pret Francijas tenisisti Kristinu Mladenoviču, noskaidrojās piektdienas vakarā notikušajā izlozē. Tikmēr Aļonai Ostapenko 1. kārta brīva.

Aļona Ostapenko Romā spēlēs trešo reizi, pirmajos divos turnīros viņu izslēdza Garbinje Mugurusa. 2016. gadā tas notika 3. kārtā, bet pagājušajā sezonā 2. kārtā, līdz kurienei Ostapenko tika no kvalifikācijas. Šoreiz Ostapenko ir uzreiz pamatturnīrā, turklāt, būdama starp Top 8 izsētajām spēlētājām, turnīru sāks no 2. kārtas.

Šobrīd vēl 5. vietā esošā Ostapenko Romā startēs ar sesto numuru, jo Madrides turnīra laikā viņu apsteidza Karolīna Pliškova. Ostapenko pirmā pretiniece tiks noskaidrota rumānietes Mihaelas Buzarnesku un ķīnietes Šuajas Džanas mačā. Ostapenko Buzarnesku februārī zaudēja Dohā, bet ar Džanu nav tikusies.

Ranga 17. pozīcijas īpašniece Anastasija Sevastova Romā debitēja tikai pērn, kad 1. kārtā pieveica Irinu-Kamēliju Begu, pēc tam zaudējot sev ļoti neparocīgajai Anastasijai Pavļučenkovai. Latvijas otrajai raketei arī šoreiz jāstartē jau no pirmā posma, kur viņai pretī stāsies šobrīd vēl ranga 22. vietā esošā Kristina Mladenoviča. Abām tenisistēm nākamajā nedēļā pēc Madrides turnīra punktu dzēšanas būs vairāku pozīciju zaudējumi.

Sevastova ar Mladenoviču ir vienreiz tikusies, arī tam mačam notiekot uz māla seguma. Anastasija 2010. gadā Strasbūrā bija pārāka ar 6:1, 6:2. Romas mača uzvarētājai 2. kārtā iespējama tikšanās ar Itālijas galvaspilsētā karjeras pēdējo turnīru spēlējošo Robertu Vinči, kurai pirmā pretiniece būs kāda no kvalifikācijas uzvarētājām.