Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2961, Did:0, useCase: 3

Ostapenko: "Nepametīšu tenisu, jo esmu tenisiste un šis ir mans sporta veids"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Ostapenko: "Nepametīšu tenisu, jo esmu tenisiste un šis ir mans sporta veids"
Aļona Ostapenko. Foto: Anita Stahl / womenstennisblog.com

Indianvelsas "WTA 1000" turnīra otrajā kārtā uzvarējusī Latvijas labākā tenisiste Aļona Ostapenko atklāj, ka pirms starta apsvēra iespēju atteikties auss infekcijas dēļ. Par to vēsta Sieviešu tenisa blogs.

Kā jau ziņots, tenisistei Aļonai Ostapenko, kā arī riteņbraucējiem Tomam Skujiņam un Kristam Neilandam uz laiku apturēts finansējums no valsts, jo startē vienās sacensībās ar neitrālajiem sportistiem no agresorvalstīm.

Latvijas tenisiste ir informēta par minēto pavērsienu. "Ar mani sazinājās, protams. Bet tur nekas nav darāms, jo es neorganizēju turnīrus. WTA organizē turnīrus, un man nav iespēju spēlēt kādos citos turnīros. Tas nozīmē, ka, ja nespēlēšu citos turnīros, man ir jāpamet teniss," jauno situāciju komentē Aļona Ostapenko. "Bet es to nedarīšu, jo esmu tenisiste un šis ir mans sporta veids. Domāju, ka diemžēl tas tā ir."

Jaunajā situācijā pirmā pretiniece bija tā saucamā neitrālā sportiste Aleksandra Sasnoviča, kuru izdevās pieveikt - 7:5, 3:6, 6:2. Uzvara bija īpaši iespaidīga, ņemot vērā, ka nopietna auss infekcija lika viņai apsvērt iespēju atteikties no cīņas jau pirms starta. "Centos cīnīties, jo es nekad nepadodos un vienmēr vēlos cīnīties un spēlēt līdz pēdējam brīdim. Lepojos ar sevi, ka izdevās uzvarēt, kaut gan nejutos īsti labi," atklāj Latvijas tenisiste.

Vai esi pieradusi, ka līdzjutēji pēc taviem sitieniem saka "ohh" un "vau"? "Nē, nē. Dažreiz tas patiešām ir smieklīgi. Situ "vineri" un dzirdu "ahh". Tad nevaru smieties, jo spēlēju maču, bet iekšēji es to daru. Tas ir patīkami, jo man tas ir normāli, bet viņi ir tik pārsteigti," atzīst Ostapenko.

13. martā pēc plkst. 4.00 vienspēļu trešajā kārtā Latvijas tenisistei (WTA 25.) pretī stāsies čehiete Petra Kvitova (WTA 15.). Runājot par gaidāmās spēles norisi uz slavenā lēnā cietā seguma, Kvitova prognozē ātras izspēles ar vienu diviem sitieniem. "Man nebūs laika domāt, kur es likšu savu bumbu," informē Ostapenko oponente, kurai ir 5-4 bilance savstarpējos mačos.

12. martā pēc plkst. 2.00 dubultspēļu pirmajā kārtā Latvijas-Ukrainas tandēms Aļona Ostapenko un Ludmila Kičenoka spēlēs pret rumānieti Gabrielu Rusi un ukrainieti Martu Kostjuku.

Izmantotie resursi:

Slēpts komentārs: Two goats one Champion

  +9 [+] [-]

, 2023-03-11 15:33, pirms gada
Ļoti laba atbilde sakarā ar WTA turnīru organizētāju atbildību vai piedalās agresorvalsts tenisisti vai nē. Kāpēc ASV deva vīzas nevēlamajiem sportistiem nav atbildīga Ostapenko. Tur čakšai vajadzēja konsultēties ar citām valstīm: Poliju, Čehiju, Igauniju u.c. valstīm nevis taisīt sensācijas. Tenisistiem izdevīgāk ja nespēlē šīs 2 valstis jo 7 šo valstu tenisistes atrodas divdesmitniekā. Aļona nabagāka nepaliks ja nesaņems to valsts finansējumu tikai kauns par Latvijas sporta atbildīgajiem uz pasaules valstu fona. Kā gribas mazai (ap 1,5milj.) izcelties uz daudz miljonu valstu fona. Lai veicas!...

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 15:43, pirms gada
uldis2014 rakstīja: Ļoti laba atbilde sakarā ar WTA turnīru organizētāju atbildību vai piedalās agresorvalsts tenisisti vai nē. Kāpēc ASV deva vīzas nevēlamajiem sportistiem nav atbildīga Ostapenko. Tur čakšai vajadzēja konsultēties ar citām valstīm: Poliju, Čehiju, Igauniju u.c. valstīm nevis taisīt sensācijas. Tenisistiem izdevīgāk ja nespēlē šīs 2 valstis jo 7 šo valstu tenisistes atrodas divdesmitniekā. Aļona nabagāka nepaliks ja nesaņems to valsts finansējumu tikai kauns par Latvijas sporta atbildīgajiem uz pasaules valstu fona. Kā gribas mazai (ap 1,5milj.) izcelties uz daudz miljonu valstu fona. Lai veicas!...
Pievienojos paustajam viedoklim,

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 16:02, pirms gada
Aļona: "Ar mani sazinājās, protams. Bet tur nekas nav darāms, jo es neorganizēju turnīrus" - kas protams kompetentajai "sporta ministrei" ķēkšai bija pilnīgs jaunums. Un atkal Latvija uz pārējo valstu fona izceļas ar kaut ko unikāli stulbu!
P.S. Strādāt nozīmē kaut ko nebūt darīt... un ministre strādā!

 +11 [+] [-]

, 2023-03-11 16:20, pirms gada
Gandrīz gribas atvainoties mūsu tenisistiem un riteņbraucējiem dumjās ministres vietā...

  +5 [+] [-]

, 2023-03-11 16:22, pirms gada
Diemžēl ievēlam tādus deputātus, kā Čakša, rezultāts kā uz delnas, Ne pirmo reizi Latvijas ierēdņi izceļas ar kārtējo stulbumu, grib pierādīt, ka ir svētāki par Romas Pāvestu..

  +6 [+] [-]

, 2023-03-11 16:24, pirms gada
Čakšas kundze, ko Jūs darītu, ja uz ielas nāktu pretim kāds krievs vai baltkrievs?! Leksiet grāvī? Pagriezīsities un skriesiet pretējā virzienā?!
Šis lēmums tikai apstiprina, cik gan Jūs esat ...

Kamēr citas valstis turpina spēlēt un paši agresori arī, jūs mūsējos pametat? Jācīnās ar WTA un parējām federācijām, kas pieļauj RUS un BLR startēt, ne janošķeļ savējie no kopējā katla! Un ko? Ostapenko tgd viena ies pie WTA durvīm un lūgsies kaut ko mainīt?! Murgs!

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 16:27, pirms gada
timoty rakstīja: Gandrīz gribas atvainoties mūsu tenisistiem un riteņbraucējiem dumjās ministres vietā...
Pilnīgi manas domas! Man kauns. Izskatās, ka ļoooti liela sabiedrības daļa šo uzskata par nepareizu. Un gribas, lai viņi zin, ka mēs tāpat par viņiem!!!

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 16:39, pirms gada
Ciniski tas ko teikšu, bet tomēr: ASV gatavi dot ukraiņiem Abramus, vācieši Leopardus, Latvija negrib ukrainietei palīgos dot Ostapenko!

  -2 [+] [-]

, 2023-03-11 16:52, pirms gada
jeepis59 rakstīja: Diemžēl ievēlam tādus deputātus, kā Čakša, rezultāts kā uz delnas, Ne pirmo reizi Latvijas ierēdņi izceļas ar kārtējo stulbumu, grib pierādīt, ka ir svētāki par Romas Pāvestu..
Vai tu esi pārliecināts, ka tik tiešām IEVĒLAM? Cik reizes ir bijis tā, ka nepopulāri tautā ļautiņi, tautas ne tikai necienīti, bet arī IZBALSOTI, galarezultātā tomēr tiek ievēlēti un arī ne tikai ievēlēti, bet iebīdīti augstos amatos Pie pastāvošās vēlēšanu sistēmas (partiju saraksti) ir iespējami visvisādi brīnumi Par prezidentālu republiku!

     [+] [-]

, 2023-03-11 16:56, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Ne tev par to lemt, to izlems Čaksas kundze, tā kā meitiņ sēdi mierīgi
tu gadijumā neesi Čakšaa? 🤨

  +4 [+] [-]

, 2023-03-11 17:32, pirms gada
Two goats one Champion rakstīja: Ne tev par to lemt, to izlems Čaksas kundze, tā kā meitiņ sēdi mierīgi
skazochnij dalb.....viņa jau kopš dzimšanas ir mūsējā,bet tavus čemonānus es ar lielāko prieku pārsperšu pāri robežai pie pitālovas,atvainojos ABRENES,kopā ar tavu sapuvušo iekšieni!!!ПОНЯЛ ???

     [+] [-]

, 2023-03-11 17:39, pirms gada
Aļona tagad atteiksies párstávét izlasi - ja par to nemaksā.

     [+] [-]

, 2023-03-11 18:17, pirms gada
nominācijā "Gada Idiote", čakša šobrīd izvirzījusies līdera pozīcijā.

     [+] [-]

, 2023-03-11 18:20, pirms gada
jeepis59 rakstīja: Diemžēl ievēlam tādus deputātus, kā Čakša, rezultāts kā uz delnas, Ne pirmo reizi Latvijas ierēdņi izceļas ar kārtējo stulbumu, grib pierādīt, ka ir svētāki par Romas Pāvestu..
es par čakšas pārstāvēto partijas izstrādājumu neesmu vēlējis. Tu balsoju par viņu? Ja ne, tad nelieto vārdu "mēs" nevietā.

     [+] [-]

, 2023-03-11 20:07, pirms gada
Tad jaaizliedz Latvijas hokeja izlase spelet jebkuram, kurs spele viena liga ar krieviem un baltkrieviem, ieskaitot visus musu NHL un AHL dzekus.
Vai ari lai perk nujas un udeni par savu naudu un apmaksa halle gaismu un ledus uzkopsanu.
Caksa jau aizlaida d...a veselibas nozari, tagad izglitibas/sporta normali nomauks un pec tam tad lai iet uz aizsardzibas ministriju vel paplosities.